728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

    ΣΚΥΛΟ 'Η ΓΑΤΑ; Ποιο κατοικίδιο προτιμούν οι άνθρωποι και γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα...

    Οι σκύλοι αποδεικνύονται πιο δημοφιλείς από τις γάτες, με βάση μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Νέα Υόρκη, επειδή νιώθουν ότι μπορούν να τους ελέγξουν πιο εύκολα.
    Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που αγαπούν τους σκύλους είναι λιγότερο νευρικοί, εκφράζονται περισσότερο και γενικότερα νιώθουν καλύτερα.
    Ακόμα και τα παιδιά θέλουν περισσότερο τους σκύλους από τις γάτες.
    Ενδεικτικό είναι πως στις ΗΠΑ 60.2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν σκύλο, ενώ 47.1 εκατομμύρια έχουν γάτα.
    Η τελευταία έρευνα της Colleen Kirk από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Νέα Υόρκη έλαβε υπόψη τους εξής παράγοντες: το πόσο χρόνο και πόση ενέργεια αφιερώνουμε σε κάτι και πόσο μπορούμε να το ελέγξουμε.
    Όταν μπορούμε να ελέγξουμε κάτι, τότε νιώθουμε πως μας ανήκει.
    Αυτό συμβαίνει και με τα αντικείμενα, παραδείγματος χάρη, το αυτοκίνητο μπορεί να το ελέγξει μόνο ο ιδιοκτήτης του. Κανείς δεν μπορεί να νιώσει δικό του ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να ξεκλειδώσει.
    Στην έρευνα μέσα από μια σειρά πειραμάτων αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι συνδέονται ψυχολογικά περισσότερο με τους σκύλους παρά με τις γάτες, διότι νιώθουν πως μπορούν να ελέγξουν καλύτερα τους σκύλους.
    Και οι δύο είναι πολύ καλοί για συντροφιά αλλά όπως λέει η συγγραφέας Mary Bly: ''Ο σκύλος έρχεται, όταν τον καλείς, ενώ η γάτα παίρνει το μήνυμα και θα σου απαντήσει αργότερα''.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΚΥΛΟ 'Η ΓΑΤΑ; Ποιο κατοικίδιο προτιμούν οι άνθρωποι και γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top