728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

    Ένας Κυνοκέφαλος Άγιος ...

    Εκτός από τους Κυνοκέφαλους της αρχαίας ιστορίας και της μυθολογίας, έχουμε και τους Κυνοκέφαλους Άγιους. Ο πιο γνωστός είναι ο Άγιος Χριστόφορος. Γιατί, όμως, αναπαριστάται με αυτό τον τρόπο; Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι ήταν δύσμορφος, αφού καταγόταν από την άγρια φυλή  των Μαρμαριτών της Βόρειας Αφρικής που ήταν ανθρωποφάγοι (σκυλόμορφοι).
    Με την μορφή του Κυνοκέφαλου βρίσκεται  σε αγιογραφίες πολλών ναών όπως στην Μονή της Χρυσοπηγής στη Δίβρη, στην΄Ηλεία, στην Ηπειρο, στην Ρόδο και στον  Άγιο Γερμανό των Πρεσπών. Ακόμα, εικόνες του φυλάσσονται  στο εκκλησιαστικό Μουσείο των Σερρών και στο Βυζαντινό Μουσείο.
    Η επίσημη Ορθόδοξη εκκλησία έχει δεχθεί την εικόνα του Αγίου με ανθρώπινη μορφή. Μάλιστα, φέρει στους ώμους τον Χριστό. Για αυτό, ονομάστηκε και Χριστόφορος ο οποίος είναι προστάτης των οδοιπόρων και αυτοκινητιστών. Γιορτάζεται στις  9 Μαΐου.
    Στην φωτογραφία: ο Άγιος Χριστόφορος στην ιστορική μονή της Αγίας Τριάδας Λειβαρτζίου έξω από τα Καλάβρυτα.
    πηγή http://www.kalavrytanews.com/2013/02/blog-post_8843.html#.USxYhDezmwE
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    3 σχόλια:

    1. ειναι σκυλος
      επειδη απευθυνεται σε ΖΩΑ
      ομοια με αυτον


      ,

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Δεν κάνετε αναφορά στην πηγή. http://www.kalavrytanews.com/2013/02/blog-post_8843.html#.USxYhDezmwE το οποίο έχει πνευματικά δικαιώματα και είναι μέρος έρευνας υπο έκδοση. Παρακαλούμε την άμεση αποκατάσταση

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ...Ο Άγιος Χριστόφορος ήταν ένας πολύ όμορφος νέος που για να μη δέχεται παρενοχλήσεις από τις νέες τις εποχής ζήτησε από το Θεό να τον μεταμορφώσει σε κάτι άσχημο...

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: Ένας Κυνοκέφαλος Άγιος ... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top