Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Σε λίγες ώρες...

...ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού με τις λύπες και τις χαρές του μας αποχαιρετά, ας πάει στο καλό!...

ΣΩΘΗΚΑΝ 7 σκύλοι από το παράνομο σφαγείο που έκλεισε στην Κίνα

Ένα παράνομο σφαγείο σκύλων στην πόλη Νταλιάν έκλεισαν πριν από λίγες ημέρες οι αρχές στην Κίνα και έτσι σώθηκαν 7 σκύλοι, μεταξύ των οποίων ήταν γερμανικοί ποιμενικοί, γκόλντεν ριτρίβερ και ένα ροτβάιλερ.
Ο ιδιοκτήτης του σφαγείου παρέδωσε τους σκύλους σε μέλη της ζωοφιλικής οργάνωσης Humane Society International που ήταν μαζί με τις αρχές εκεί και αυτοί τους παρείχαν κτηνιατρική φροντίδα.
Στην πόλη Νταλιάν σπάνια βρίσκει κανείς εστιατόριο να σερβίρει κρέας σκύλου και γενικά εκεί οι άνθρωποι φροντίζουν τους σκύλους και τις γάτες τους. Μάλιστα, μόλις ανοίξει σφαγείο στην περιοχή, αμέσως γίνεται καταγγελία και η αστυνομία αναλαμβάνει δράση.
Οι περισσότεροι στην Κίνα δεν τρώνε κρέας σκύλου και ειδικά στην πόλη Νταλιάν είναι πολύ προηγμένη η προστασία των ζώων. 

Με τι ξεκουράζονται τα ζωάκια;....

...μα ακούγοντας μουσική που είναι παραδεισένια όλα τα ζωάκια ηρεμούν!

Ξέρετε ότι....

... όλοι οι σκύλοι δεν αγαπούν το νερό και το κολύμπι, αλλά και αυτοί οι σκύλοι που άνετα μπαίνουν στη θάλασσα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εύκολα κουράζονται, ότι δεν κολυμπούν για πολλή ώρα και ότι επίσης δεν κολυμπούν μετά από παιγνίδι και άσκηση στην άμμο...

Θερμοπληξία στον σκύλο: Τι πρέπει να ξέρετε

Θερμοπληξία, δηλαδή υπερθέρμανση του σώματος, δεν παθαίνει μόνο ο άνθρωπος αλλά και ο σκύλος.
Όταν η θερμοκρασία στον σκύλο φθάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, υπάρχει κίνδυνος να πάθει θερμοπληξία και σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 50% των σκύλων τα καταφέρνει.
Μάλιστα, μερικές ράτσες, οι μεγαλόσωμοι σκύλοι, οι βραχυκέφαλοι όπως μπουλντόγκ και μπόξερ, οι υπέρβαροι, και όσοι έχουν μακρύ τρίχωμα κινδυνεύουν περισσότερο.
Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να τον βοηθήσουμε βάζοντας μια βρεγμένη πετσέτα στο σώμα του.

Tαξίδι με το σκύλο μας....

Ένα φανταστικό ταξίδι στη Δυτική Κρήτη με καλό αυτοκίνητο έγινε στις ομορφιές της Δυτικής Κρήτης παρέα με τη καλή παρέα και με το σκύλο μας στα μέσα του Ιουνίου.... 

'Ετοιμος για διακοπές...

Ο Ιούλιος φθάνει και ο μικρός σκύλος ετοιμάζει τις αποσκευές του για τις διακοπές....

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Το νέο φύλλο της Εφημερίδας των Σκύλων


Εκλογές εν όψει και η "Εφημερίδα των Σκύλων" είναι έτοιμη να ...γαβγίσει πάλι. Το εξώφυλλο του νέου φύλλου που οδεύει προς το τυπογραφείο είναι εδώ. Με μια ασυνήθιστη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη που αποκαλύπτει την φιλοζωική πλευρά του εαυτού του και δεσμεύεται τι ακριβώς θα κάνει για τα τετράποδα της Αθήνας στη νέα Βουλή. Με ένα άρθρο-παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και πώς θα λυθεί. Με ρεπορτάζ για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ως προς την προστασία των ζώων. Επίσης με ρεπορτάζ για τη φωτογραφία - πρόκληση της Έλλης Στάη καθώς και για την "τρέλα" του Αύγουστου Κορτώ με τον σκύλο του. Και όπως σε κάθε τεύχος, συμβουλές και οδηγίες από τον κορυφαίο εκπαιδευτή Κώστα Καλφόπουλο!

ΠΑΡΑΤΗΣΕ τον σκύλο μαζί με την πολυθρόνα και την τηλεόραση

Πέταξε στον δρόμο ό,τι του ήταν άχρηστο, την τηλεόραση, την πολυθρόνα και τον σκύλο.
Ευτυχώς, το 4 μηνών κουτάβι δεν έμεινε για πολύ εκεί, αφού κάποιοι ειδοποίησαν τις αρχές στην πολιτεία του Μισισιπή στις ΗΠΑ και έσπευσαν να το σώσουν.
Στην αρχή, ο σκύλος δεν ήθελε να φύγει από την πολυθρόνα και φοβόταν πάρα πολύ, αφού ήταν σε μια άγνωστη και ερημική περιοχή.
Τελικά, κατάφεραν και τον πήραν μαζί τους, τον τάισαν, επειδή ήταν υπερβολικά αδύνατος, τον πήγαν για εξετάσεις και του έδωσαν το όνομα La-Z-Boy Gatson, όπως λεγόταν η οδός όπου βρέθηκε
μαζί με τον καναπέ και την τηλεόραση.
Ελπίζουν κάποιοι να αναγνωρίσουν τα αντικείμενα, ώστε να βρεθεί αυτός που τον εγκατέλειψε, αν και τον περιμένει μόνο ένα μικρό πρόστιμο.
Σε λίγο καιρό θα δώσουν τον σκύλο για υιοθεσία, ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει αρκετοί ενδιαφέρον να  τον πάρουν στο σπίτι τους.


ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ! Πολική αρκούδα τριγύριζε σε πόλη

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της πόλης Norilsk στα βόρεια της Σιβηρίας την περασμένη βδομάδα.
Μια πολική αρκούδα περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης, εξαντλημένη, πεινασμένη και ίσως άρρωστη.
Η Oleg Krashevsky ειδική στην πανίδα της περιοχής μπόρεσε να την δει από κοντά και κατάλαβε πως η αρκούδα είχε προβλήματα και στην όραση.
Η αρκούδα περπάτησε 1.500 χιλιόμετρα για να βρει τροφή.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό εδώ και 40 χρόνια.
Πράγματι, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα ζώα, μεταξύ αυτών και οι αρκούδες, ψάχνουν παντού για λίγη τροφή.
Μάλιστα, ο αριθμός των πολικών αρκούδων που πηγαίνουν στα χωριά της βόρειας Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters, έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αυτό, βέβαια, οφείλεται στην κλιματική αλλαγή που επηρεάζει και τις αρκούδες.

ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! Η Τζέσυ τώρα ψάχνει ένα νέο σπίτι

Η Τζέσυ ένα τόσο δα σκυλάκι βρέθηκε μάλλον ξαφνικά στον δρόμο. Δεν ξέρει από αυτοκίνητα, δεν ξέρει από σκυλιά, δεν ξέρει από δρόμους. Δεν ήταν αδέσποτο. Κάποιος την είχε σε αυλή, σε σπίτι και μετά την έβγαλε στο δρόμο. Μπήκε στο κυνοκομείο και εκεί καθόταν μόνη σε μια γωνιά. Είναι πλέον σε φιλοξενία και μαθαίνει τη ζωή από την αρχή. Όμως μαθαίνει γρήγορα. Στο σπίτι είναι ένα υπέροχο σκυλάκι, φιλικό, χαδιάρικο και αθόρυβο. Στη βόλτα έμαθε πλέον με λουράκι.


Όνομα:Τζέσυ
Ράτσα: Ημίαιμo κοκκόνι
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 2,5 ετών
Βάρος: 8 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΝΑΙ
Φιλική με τους σκύλους: Προτιμάει να μην συναναστρέφεται.
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip:9410000345555
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ της Τζέσυ μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2330790610319573

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Ένας πολύ φιλικός σκύλος...

Ένας πολύ φιλικός σκύλος που του αρέσουν τα παιγνίδια και επομένως τα παιδιά είναι ο σκύλος Beagle, άλλωστε ποιος δεν θυμάται τον αξiαγάπητο Snoopy.
O σκύλος αυτός είναι συντροφιάς, αλλά κάνει και για σπίτι. Είναι πολύ έξυπνος και ευχάριστος....

Ένας προεδρικός σκύλος από καταφύγιο....

Ο Tori ένας ημίαιμος σκύλος 4 χρόνων είναι ο νέος σκύλος του προέδρου Μοοn της Νότιας Κορέας και ο μοναδικός σκύλος που προέρχεται  από καταφύγιο μετά από καμπάνια που έγινε στη πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ για τους αδέσποτους σκύλους.
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος έχει ακόμα ένα σκύλο 10 χρόνων ράτσας Pungsan και μία αδέσποτη γάτα...

Μία αγαπημένη ράτσα....

Μία αγαπημένη ράτσα σκύλων και πολύ δημοφιλής και αγαπητή για παιδιά και για νέους αλλά και γενικά για όλες τις ηλικίες είναι οι σκύλοι Labrador Retriever. Είναι έξυπνοι και αφοσιωμένοι σκύλοι, αλλά θέλουν εξάσκηση και δραστηριότητες...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Καλοκαιρινό Φιλοζωικό Μπαζάρ στο Μοσχάτο

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, την αγάπη μας και σας περιμένουμε στο τριήμερο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΜΑΣ.
Στο Μοσχάτο στις 28 - 29 - 30/6 ώρες 11:00 - 20:00 στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου οδός Κοραή και Αργοστολίου απέναντι από το Δημαρχείο.
5 λεπτά απο τον ηλεκρικό του Μοσχάτου,
Λεωφορείο: 218 , 232 , 500 - Στάση: Δημαρχείο
Τρόλεϊ: 1
(Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ)
ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΒΟΗΘΑΜΕ Κ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!


Κάμερες, κονκάρδες, κολλάρα και σπίτι κατά του άγχους: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του σκύλου

Η τεχνολογία έχει αλλάξει την ζωή όχι μόνο του ανθρώπου αλλά και του σκύλου.
Κάμερες, κολλάρα και άλλα προϊόντα έχουν έρθει για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τετράποδο φίλο μας.
Ένα από αυτά είναι η κάμερα της Furbo. Πρόκειται για μια κάμερα υψηλής ανάλυσης που συνδέεται
μέσω εφαρμογής με smartphone. Ο χρήστης, όταν δεν είναι σπίτι, μπορεί να ελέγχει μέσα από το τηλέφωνό του τον σκύλο του. Διαθέτει μικρόφωνο και ηχεία, επομένως, ο άνθρωπος μπορεί να μιλάει στο κατοικίδιο του. Ακόμα, τον ειδοποιεί, όταν ο σκύλος γαβγίζει συνέχεια. Επίσης, μπορεί να του δίνει λιχουδιές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι.
Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η κάμερα Petcube, δηλαδή μπορεί κανείς να ελέγξει τον σκύλο του, όταν λείπει από το σπίτι.




Εκτός από τις κάμερες, υπάρχουν και μοντέρνες κονκάρδες, όπως η Pet Touch ID. Μπορεί να σκαναριστεί με το τηλέφωνο και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του σκύλου, σε περίπτωση που χαθεί.
Επίσης, υπάρχει και η Tractive που έχει κάρτα SIM και εφαρμογή στο κινητό. Μπορεί  να δει πού βρίσκεται ο σκύλος ανά πάσα στιγμή και μπορεί να ειδοποιήσει,
όταν ο σκύλος απομακρυνθεί από συγκεκριμένη περιοχή. Τοποθετείται στο κολλάρο του και είναι αδιάβροχη, ενώ απαιτεί συνδρομή και διατίθεται σε περισσότερες από 150 χώρες.



Ένα άλλο καινούργιο προϊόν είναι το κολλάρο Animo της εταιρείας Sure Petcare. Λειτουργεί σαν smartwatch που ελέγχει την φυσική κατάσταση του κατοικιδίου. Ειδικότερα, μπορεί να ελέγχει
τον ύπνο του, το γάβγισμα του και τις θερμίδες που καίει κάθε μέρα. Στην περίπτωση που υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην υγεία του σκύλου, έρχεται ειδοποίηση στο κινητό.


Τέλος, ένα σπίτι αγχολυτικό για σκύλους παρουσίασε η Ford τον περασμένο χρόνο.
Ο σκύλος, όταν μπει σε αυτό, ακούει ήχους και μουσική και σταματάει να φοβάται τα πυροτεχνήματα και άλλους θορύβους.
Το σπίτι προς το παρόν είναι δείγμα και δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Αυτό το μωρό ποιος θα το πάρει;

Ο Red και τα αδερφάκια του είναι τα μωρά που γέννησε σκυλίτσα κάτω από ένα βράχο. Μεγάλωσαν προστατευμένα σε φιλοξενία και πλέον ψάχνουν σπίτι. Είναι μικρά για να σας πούμε για τον χαρακτήρα τους. Σίγουρα είναι καλά κουταβάκια, ήρεμα και παιχνιδιάρικα.


Όνομα: Red
Ράτσα: Ημίαιμo beagle
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 2 μηνών
Βάρος: θα γίνει περίπου 10-12 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023841195
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Red μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2347569141975053
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Καταφύγιο σκύλων

Καταφύγιο σκύλων στη μακρινή Ταυλάνδη βελτιώνεται  και μεριμνά γα καλή και υγιεινή ζωή των σκύλων για τη στείρωση αυτών και φροντίζει και για την υιοθεσία τους
Μάλιστα στη διάρκεια ενός χρόνου έχουν υιοθετηθεί 80 σκύλοι.... 

Το μίσος προς τα ζώα...

Το μίσος προς τα ζώα είναι η ήττα της ανθρώπινης νοημοσύνης, μας  αναφέρει ο μεγάλος Ινδός φιλόσοφος Μαχάτμα Γκάντι...

Αχ αυτή είναι ζωή!....

μας αναφέρει ο αγαπημένος μας Snoopy, τώρα το καλοκαίρι να δροσιζόμαστε στην πισίνα μας τις ζεστές ώρες της ημέρας....

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Στο αυτόφωρο για κακοποίηση γαϊδουριού

Στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε την Δευτέρα ένα 55χρονος ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία για κακοποίηση ζώου.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψή του, άρχισε να σέρνει στον δρόμο ένα γαϊδουράκι, κλωτσώντας το στη συνέχεια στο κεφάλι.
Κατά την απολογία του, ο 55χρονος είπε ότι το γαϊδουράκι έχασε την ισορροπία του και του έριχνε κλωτσιές για να το συνεφέρει. Όπως είπε, "έτσι κάνουμε και στους ανθρώπους όταν χάνουν τις αισθήσεις τους, τους ρίχνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο" και προσέθεσε ότι  φοβήθηκε, έπαθε πανικό ή το μάτιασαν ζητώντας από το δικαστήριο να του δώσει αναβολή.

Κορίτσι για σπίτι! Η μικρή Feli προς υιοθεσία

H Feli είναι ένα πανέξυπνο μουτράκι. Γεννήθηκε από αδέσποτη μαμά στα χαλάσματα ενός κτηρίου. Είναι κοινωνική, παιχνιδιάρα και τρελαίνεται για λιχουδιές.

Όνομα: Feli
Ράτσα: Ημίαιμo μαλινουά
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 3 μηνών
Βάρος: θα γίνει περίπου 25 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΟΧΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023846009
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ της Feli μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2346152238783410
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+


Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Η αγκαλιά γορίλα σε άνθρωπο και η αρκούδα στο νερό: Φωτογραφίες που κέρδισαν σε διαγωνισμό

50 φωτογραφίες ανάμεσα σε 6.500 από όλο τον κόσμο αναδείχθηκαν νικήτριες στον διαγωνισμό
BigPicture Natural Photography Competition της The California Academy of Sciences στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Σκοπός όλων ήταν να απαθανατίσουν το μαγικό και εντυπωσιακό μεγαλείο της φύσης και να στείλουν το μήνυμα για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.
Μεταξύ των φωτογραφιών που κέρδισαν ήταν μια που δείχνει έναν γορίλα να αγκαλιάζει έναν άνθρωπο και μια δεύτερη με μια αρκούδα στο νερό.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο online περιοδικό bioGraphic και θα παρουσιαστούν σε έκθεση στις 26 Ιουλίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Πώς δίνουμε το έλαιο CBD στον σκύλο;....

Ο σκύλος δεν είναι εύκολος πολλές φορές για να παίρνει τα φάρμακα, για αυτό είναι ανάγκη να επινοούμε τρόπους, για να τα παίρνει. Μπορούμε να το βάζουμε άμεσα στο στόμα του το CBD ή να το ανακατεύουμε με την τροφή του ή με την αγαπημένη του λιχουδιά ή με φυστικοβούτυρο. 

Ξέρετε ότι...

το CBD έλαιο που περιέχει κάνναβη μειώνει το άγχος από τη μοναξιά που έχει ο σκύλος, όταν μένει μόνος αλλά και τις φοβίες από τους θορύβους.

Άνθρωποι και άνθρωποι...

Υπάρχουν ευτυχώς και άνθρωποι  και καταστηματάρχες με ευαισθησίες στις μέρες μας που σκέπτονται και αγαπούν τα αδέσποτα ζωάκια και  βάζουν ταΐστρες,  νερό που είναι απαραίτητο  για τα αδεσποτάκια τώρα με την ζέστη!
Από @ariadnicr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Όταν ένας αδέσποτος σκύλος ζητάει βοήθεια σε φαρμακείο και γίνεται viral

Βοήθεια ήθελε μια αδέσποτη σκυλίτσα, επειδή αιμορραγούσε το πατουσάκι της, για αυτό μπήκε σε ένα φαρμακείο στην Κωνσταντινούπολη.
Η Banu Cengiz την πλησίασε και μόλις είδε την πληγή, την καθάρισε και της έβαλε φάρμακο, ενώ έδωσε στην σκυλίτσα φαγητό και νερό.
''Όταν τελείωσα, έπεσε κάτω να την χαϊδέψω θέλοντας έτσι να με ευχαριστήσει'' είπε η φαρμακοποιός στην ιστοσελίδα Dodo και προσέθεσε: ''Πρέπει να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα και την φύση. Έτσι θα μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί σε έναν ωραίο κόσμο''.
Το βίντεο που παρουσιάζει το στιγμιότυπο έγινε αμέσως viral.



ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ σε ιδιοκτήτες αλόγων για παράλειψη κανόνων ευζωίας

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επικύρωση από την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου δύο ακόμα προστίμων για παράλειψη κανόνων ευζωίας ιπποειδών (αλόγων) συνολικού ύψους 1.000 (χίλια) ευρώ: 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη στα Μέσα Αγίας Παρασκευής (που βεβαιώθηκε από το Δασονομείο το μακρινό...2017!, https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A08%CE%957%CE%9B%CE%A9-%CE%91%CE%98%CE%99?inline=true ) και 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη αλόγου στο Λισβόρι (βεβαιώθηκε από το ΑΤ Πολιχνίτου τον Μάιο 2019, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία, https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A85%CE%9A%CE%A77%CE%9B%CE%A9-%CE%96%CE%98%CE%9C?inline=true )
Η Ελληνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων ΔΕΝ εξαντλείται στα σκυλιά και στα γατιά. Προστατεύει ΚΑΘΕ ζώο! Αυτό το γνωρίζουν πλέον όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν αρχίσει να καταγγέλουν την κακοποίηση και αλόγων και προβάτων και γαϊδουριών και αγελάδων και άλλων οικόσιτων/παραγωγικών ζώων. Τα τελευταία πρόστιμα είναι αποτέλεσμα τέτοιων καταγγελιών, απλών πολιτών!
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι βασανιστές των ζώων στη Λέσβο ότι η εποχή που μπορούσαν να “υπολογίζουν” στην αδιαφορία ή/και στην άγνοια των υπολοίπων από εμάς, φτάνει στο τέλος της...

Αυτό το αγόρι ψάχνει για σπίτι

Ο Buzz είναι ένας χαρούμενος ημ. λαμπραντοράκος. Μεγάλωσε με αγάπη και φροντίδα, καθώς βρέθηκε κουτάβι και από τότε φιλοξενείται. 
Είναι καλός στο σπίτι και μαθημένος να βγαίνει βόλτα με λουράκι. Έχει ενέργεια, είναι παιχνιδιάρης και λίγο τρελούτσικος και ψάχνει μια οικογένεια που θα θέλει να βγαίνει βόλτες μαζί του και να παίζε, αλλά παράλληλα να του δίνει πολλές αγκαλιές και αγάπη.


Όνομα: Buzz
Ράτσα: Ημίαιμo λαμπραντόρ
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 8 μηνών
Βάρος: θα γίνει περίπου 25-30 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023867112
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Buzz μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2311356548929646
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+



Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Ξέρετε ότι....

...τα Boxers ανήκουν στους σκύλους μεσαίου μεγέθους  είναι ευαίσθητα στη θερμοπληξία λόγω της βραχυκεφαλίας που έχουν , εύκολα λαχανιάζουν για αυτό χρειάζονται πολύ νερό τώρα το καλοκαίρι....

Τα καλύτερα πράγματα στην ζωή...

... κατά τον Snoopy  είναι η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη, η οικογένεια και οι φίλοι....

Βρήκα το μαξιλάρι...

... που ήθελα, να έχετε όλοι σας σκέπτεται ο μικρός σκύλος μία χαρούμενη Τρίτη....

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το νέο φύλλο της Εφημερίδας των Σκύλων

Έτοιμο τo νέο φύλλο της "Εφημερίδας των Σκύλων", με Βασίλη Οικονόμου και Φώτη Καρύδα για την αγάπη προς τα ζώα, με μια αποκάλυψη για το τι "παραδίδει" ο Γ. Καμίνης στον Κ. Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας, με ρεπορτάζ για τα 20 εκ. ευρώ που θα πάρουν οι δήμοι και με ένα καταπληκτικό κείμενο που εξηγεί γιατί στην Κρήτη ακόμη και οι σκύλοι είναι ...ΠΑΣΟΚ.

VIRAL! Ο χορός της νύφης με τον σκύλο της

Στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής δεν θα μπορούσε να μην χορέψει με τον σκύλο της.
Η Sara Carson Devine εκπαιδεύτρια ζώων που είναι γνωστή από την συμμετοχή της στο ‘America’s Got Talent’παντρεύτηκε το περασμένο Σάββατο στο Λας Βέγκας και στην δεξίωση που ακολούθησε εντυπωσίασε τους καλεσμένους χορεύοντας με τον σκύλο της υπό τον ήχο του τραγουδιού Footloose.
''Δεν το είχαμε προετοιμάσει και είχα αγχωθεί με το νυφικό που φορούσα'' σχολίασε η ίδια στα social media, ενώ το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Facebook έγινε viral.




Η μικρούλα Zoe ψάχνει την παντοτινή της οικογένεια

H Zoe είναι ένα πανέξυπνο μουτράκι. Γεννήθηκε από αδέσποτη μαμά στα χαλάσματα ενός κτηρίου. Είναι κοινωνική, παιχνιδιάρα και τρελαίνεται για λιχουδιές.

Όνομα: Zoe
Ράτσα: Ημίαιμo μαλινουά
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 3 μηνών
Βάρος: θα γίνει περίπου 25 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΟΧΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023846009
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Zoe μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2332075436857757
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+



Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Η χρησιμότητα της ρίγανης στον σκύλο!...

Η ρίγανη είναι ένα βότανο με πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, το έλαιο όμως της ρίγανης έχει αντιμηκυτισιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες για αυτό πρέπει να βάζουμε λίγες σταγόνες στην τροφή του....

Μαζί με τον σκύλο τους....

Στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ένα νεόνυμφο ζευγάρι φωτογραφίζεται μαζί με τον σκύλο του...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Καλό σας βράδυ...

...να έχετε μια καταπληκτική Κυριακάτικη νύχτα με όνειρα γλυκά.... 

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ! Τα τελευταία λόγια ηθοποιού στον σκύλο της

Έφυγε από την ζωή την Παρασκευή η σκυλίτσα της Ashley Tisdale η Maui η οποία νοσηλευόταν σε κτηνιατρικό νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες, επειδή ήταν βαριά άρρωστη.
Η ηθοποιός δημοσίευσε φωτογραφίες της στο προφίλ της στο Instagram και έγραψε:
''Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Αυτός ο πόνος είναι ο χειρότερος που έχω νιώσει. Ήταν το άλλο μου μισό και με κανέναν άλλο δεν είχα αυτή την σχέση. Δεν την ένοιαζε ποια είμαι και τι έκανα και με αγαπούσε πολύ.
Ήθελα περισσότερο χρόνο μαζί της. Θα μου λείψει και δεν θα ξεχάσω την αγάπη και την χαρά που έφερε στην ζωή μου. Είσαι κομμάτι του εαυτού μου και κάποια μέρα θα είμαστε μαζί ξανά. Άγγελε μου, καρδιά μου''.

Ξέρετε ότι...

στους σκύλους τα νεογιλά δόντια βγαίνουν στην ηλικία των 6-8 βδομάδων και τα μόνιμα στην ηλικία των 4 ως 7 βδομάδων.
Ένας ενήλικας σκύλος έχει 42 δόντια κατ' αρχήν, εκτός αν έχει κάποιο πρόβλημα ή δυσμορφία.

Για την ζέστη...

Όταν κάνει ζέστη, μπορεί να βοηθήσετε τον σκύλο σας να είναι άνετα με αυτό το δροσερό υπόστρωμα που έχει την δυνατότητα να προσθέτετε δροσερό νερό για να μην ζεσταίνεται ο σκύλος σας....

Δεν είναι βέβαια λύση...

Δεν είναι βέβαια λύση ο σκύλος να κάθεται το καλοκαίρι κοντά στον ανεμιστήρα ή στο κλιματιστικό γιατί προκαλεί στον σκύλο αναπνευστικά προβλήματα.
Φυσιολογική λύση είναι να έχει ο σκύλος δροσερό υπόστρωμα, για να κάθεται και δροσερές ή παγωμένες λιχουδιές, για να δροσίζεται...

Δροσίζετε τον σκύλο σας...

Με την ζέστη πρέπει να φροντίζουμε ιδιαίτερα τον σκύλο μας, να τον διατηρούμε δροσερό, να έχουμε άφθονο νερό για να πίνει, αν είναι δυνατόν ένα συντριβανάκι, για να δροσίζεται και να υπάρχει σκιά εκεί που κάθεται....