728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

    Κάμερες, κονκάρδες, κολλάρα και σπίτι κατά του άγχους: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του σκύλου

    Η τεχνολογία έχει αλλάξει την ζωή όχι μόνο του ανθρώπου αλλά και του σκύλου.
    Κάμερες, κολλάρα και άλλα προϊόντα έχουν έρθει για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τετράποδο φίλο μας.
    Ένα από αυτά είναι η κάμερα της Furbo. Πρόκειται για μια κάμερα υψηλής ανάλυσης που συνδέεται
    μέσω εφαρμογής με smartphone. Ο χρήστης, όταν δεν είναι σπίτι, μπορεί να ελέγχει μέσα από το τηλέφωνό του τον σκύλο του. Διαθέτει μικρόφωνο και ηχεία, επομένως, ο άνθρωπος μπορεί να μιλάει στο κατοικίδιο του. Ακόμα, τον ειδοποιεί, όταν ο σκύλος γαβγίζει συνέχεια. Επίσης, μπορεί να του δίνει λιχουδιές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι.
    Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η κάμερα Petcube, δηλαδή μπορεί κανείς να ελέγξει τον σκύλο του, όταν λείπει από το σπίτι.




    Εκτός από τις κάμερες, υπάρχουν και μοντέρνες κονκάρδες, όπως η Pet Touch ID. Μπορεί να σκαναριστεί με το τηλέφωνο και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του σκύλου, σε περίπτωση που χαθεί.
    Επίσης, υπάρχει και η Tractive που έχει κάρτα SIM και εφαρμογή στο κινητό. Μπορεί  να δει πού βρίσκεται ο σκύλος ανά πάσα στιγμή και μπορεί να ειδοποιήσει,
    όταν ο σκύλος απομακρυνθεί από συγκεκριμένη περιοχή. Τοποθετείται στο κολλάρο του και είναι αδιάβροχη, ενώ απαιτεί συνδρομή και διατίθεται σε περισσότερες από 150 χώρες.



    Ένα άλλο καινούργιο προϊόν είναι το κολλάρο Animo της εταιρείας Sure Petcare. Λειτουργεί σαν smartwatch που ελέγχει την φυσική κατάσταση του κατοικιδίου. Ειδικότερα, μπορεί να ελέγχει
    τον ύπνο του, το γάβγισμα του και τις θερμίδες που καίει κάθε μέρα. Στην περίπτωση που υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην υγεία του σκύλου, έρχεται ειδοποίηση στο κινητό.


    Τέλος, ένα σπίτι αγχολυτικό για σκύλους παρουσίασε η Ford τον περασμένο χρόνο.
    Ο σκύλος, όταν μπει σε αυτό, ακούει ήχους και μουσική και σταματάει να φοβάται τα πυροτεχνήματα και άλλους θορύβους.
    Το σπίτι προς το παρόν είναι δείγμα και δεν κυκλοφορεί στην αγορά.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κάμερες, κονκάρδες, κολλάρα και σπίτι κατά του άγχους: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του σκύλου Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top