728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

    Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία του σκύλου; Τι απαντούν οι επιστήμονες

    Καταιγίδες, πλημμύρες, καύσωνας είναι πλέον φαινόμενα πολύ συχνά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κλίμα αλλάζει, δυστυχώς προς το χειρότερο.
    Οι επιπτώσεις δεν επηρεάζουν μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους και ειδικότερα την υγεία τους, αφού εμφανίζονται καινούργιες ασθένειες που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα.
    Κτηνίατροι και βιολόγοι αναφέρουν μια νέα ασθένεια με την ονομασία Rocky Mountain Spotted Fever που οφείλεται σε βακτήριο και προκαλεί πυρετό, εμετό και πόνο στις αρθρώσεις και από αυτή έχουν νοσήσει πολλοί σκύλοι στην Καλιφόρνια και στο Τέξας. Το σκουλήκι της καρδιάς ή αλλιώς διροφιλαρίωση που προσβάλλει τους πνεύμονες, την καρδιά και τα μεγάλα αγγεία στην καρδιά εξαπλώνεται σε νέες περιοχές στις ΗΠΑ, ενώ η ασθένεια Λάιμ, που ήταν σε έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες, τώρα είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, επειδή το καλοκαίρι κάνει πάρα πολλή ζέστη, σύμφωνα με τον  Andrew Dobson καθηγητή οικολογίας και βιολογίας στο πανεπιστήμιο Princeton στο Νιου Τζέρσεϊ, και έχει εξαπλωθεί μέχρι τον Καναδά.
    Η Janet Foley καθηγήτρια επιδημιολογίας στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Davis στην Καλιφόρνια δήλωσε ''οι κτηνίατροι πρέπει να ξέρουν σε ποιες περιοχές εξαπλώνονται οι διάφορες ασθένειες, όμως όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα και πώς μπορείς να είσαι ενημερωμένος'' ;
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία του σκύλου; Τι απαντούν οι επιστήμονες Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top