728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

    Πώς ο σκύλος κερδίζει την καρδιά σου: Τι έδειξε νέα έρευνα

    Απάντηση στο ερώτημα  πώς ο σκύλος παίρνει αυτό το βλέμμα που κερδίζει την καρδιά μας προσπάθησαν να δώσουν πρόσφατα επιστήμονες.
    ''Είναι πολύ ικανά πλάσματα στο να κερδίζουν την καρδιά μας'' δήλωσε η καθηγήτρια Bridget Walle από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ και προσέθεσε ''δίνουμε πολλή προσοχή στο πρόσωπο και αυτή η έκφραση τους κάνει να φαίνονται λυπημένους''.
    Οι επιστήμονες εξέτασαν τους μυς στα μάτια 6 σκύλων και 4 λύκων από διάφορες ράτσες που δεν είναι στην ζωή. Οι 5 σκύλοι είχαν τους μυς με τους οποίους μπορούσαν να σηκώσουν τα φρύδια και να πάρουν αυτή την έκφραση, ενώ δεν τον είχε μόνο το χάσκι Σιβηρίας που είναι πολύ κοντά στον λύκο.
    Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι εξημερωμένοι σκύλοι αναπτύσσουν μια ανατομία προσώπου που είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη και υποθέτουν πως αυτές οι αλλαγές συνέβησαν εξαιτίας της επαφής με τον άνθρωπο.
    Βέβαια είναι μια υπόθεση και κάποιοι ειδικοί δήλωσαν στο Associated Press ότι η έρευνα βασίζεται σε πολύ μικρό δείγμα και επομένως είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα.
    Το μόνο σίγουρο είναι πώς οι σκύλοι έχουν τον τρόπο να κερδίζουν την καρδιά μας. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς ο σκύλος κερδίζει την καρδιά σου: Τι έδειξε νέα έρευνα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top