Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Σε λίγες ώρες....

...ο Αύγουστος και το καλοκαίρι μας αποχαιρετά , ας πάνε στο καλό....

Η Pfizer αρνείται να σταματήσει πείραμα σε ζώα...

Μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως η Pfizer κάνει πειράματα σε ζώα και μάλιστα αρνείται να τα σταματήσει.
Συγκεκριμένα, η ζωοφιλική οργάνωση ΡΕΤΑ ζήτησε πριν από μερικούς μήνες από πολλές εταιρείες να σταματήσουν ένα πείραμα σε ποντίκια και άλλα μικρά ζώα και η Johnson & Johnson, AbbVie Inc., Boehringer Ingelheim και η Roche συμφώνησαν, όχι όμως η Pfizer.
Σε αυτό το πείραμα πετούν ποντίκια, αρουραίους, χάμστερ ή ινδικά χοιρίδια μέσα σε ένα δοχείο με νερό. Στην αρχή τα ζώα πανικοβάλλονται και προσπαθούν σκαρφαλώνοντας να βγουν έξω και στην συνέχεια επιπλέουν.
Το πείραμα έχει δείξει ότι, όταν τα ζώα επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν παραδοθεί και έχουν κατάθλιψη. Όσο περισσότερο τα πανικόβλητα ζώα προσπαθούν να κολυμπήσουν, τόσο λιγότερο καταθλιπτικά είναι.
Το πείραμα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων, δεν έχει αποτέλεσμα μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια που πραγματοποιείται και επομένως δεν έχουν δημιουργήσει ένα φάρμακο για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη στον άνθρωπο.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 1.270 ποντίκια και αρουραίοι έχουν υποφέρει από αυτό το πείραμα.

VIRAL η φωτογραφία με τον σκύλο στο πίσω μέρος φορτηγού

Τον γύρο του Facebook έκανε αυτή η φωτογραφία που έδειχνε έναν σκύλο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο ανήκει στην εταιρεία Ramsay’s Towing στην πόλη Waltham στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.
Η αστυνομία και η οργάνωση Animal Rescue League στην Βοστώνη, αφού δημοσιεύθηκε η φωτογραφία, ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστώσουν γιατί μεταφέρθηκε τόσο επικίνδυνα ο σκύλος και αν ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτή την περίπτωση.

Να ξέρεις...

...ότι μπορεί να μη μιλάμε την ίδια γλώσσα αλλά ο ήχος της φωνής σου είναι αρκετός για να μου γλυκάνει όλη την ημέρα μου. Αυτά σκέφτεται το μικρό Beagle για τον ιδιοκτήτη του.

Ένα Beagle που πρέπει να γνωρίζετε...

To American Eagle είναι ένα Beagle που έχει προέλθει από διασταύρωση του American Eskimo και του Beagle. Έχει κρατήσει το σώμα του American Eskimo και το κεφάλι του Beagle. Έχει μαλακά και εύκαμπτα αυτάκια, μαύρη μυτούλα καφέ ματάκια και μαύρα ποδαράκια.     Έχει επίσης διπλό τρίχωμα που πρέπει να βουρτσίζεται καθημερινά για να αποπίπτουν οι νεκρές τρίχες, όπως καθημερινά πρέπει να καθαρίζονται τα ματάκια.
 Μάλιστα, επειδή έχει μεγάλα και μαλακά αυτάκια και αυτά πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά. Ο σκύλος αυτός είναι έξυπνος, στοργικός, αφοσιωμένος και αγαπητός με τα παιδιά....

Tο μικρό και το μεγάλο!....

Το μικρό αληθινό  Βeagle και το μεγάλο Beagle  o Snoopy σας καλημερίζουν....

ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Τι κάνει ένας σκύλος

Λίγο φαγητό από τους τουρίστες προσπαθεί να κερδίσει ένας σκύλος στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη και για αυτό έχει βρει έναν τρόπο να τους ξεγελάει.
Ο σκύλος που οι κάτοικοι της περιοχής τον έχουν ονομάσει Gae προσποιείται ότι το πίσω αριστερό πόδι του είναι σπασμένο και μάλιστα είναι πολύ πειστικός.
Οι κάτοικοι της περιοχής τον ταΐζουν ρύζι, αλλά λένε πως έχει αυτή την συνήθεια, αφού έχουν φέρει κτηνίατρο να ελέγξει τα πόδια του και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.


Μπορεί ο σκύλος να τρώει ψάρι;

Το ψάρι είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ειδικότερα είναι μια φυσική πηγή Ω3 που βοηθάει
τις αρθρώσεις, επιβραδύνει την εμφάνιση της αρθρίτιδας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κυρίως στους ηλικιωμένους σκύλους.
Ο σκύλος μπορεί να φάει ψάρι και είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του χάσκι Σιβηρίας το οποίο
για πάρα πολλά χρόνια έτρωγε μεταξύ άλλων και ψάρι και συγκεκριμένα σολωμό που είναι το πλουσιότερο σε  Ω3 λιπαρά οξέα.
Λέγεται ότι ο σκύλος αρρωσταίνει όταν τρώει ωμό σολωμό, όμως το θέμα είναι πως δεν του κάνει κακό ο σολωμός αλλά ένα παράσιτο που μπορεί να υπάρχει στο ψάρι.
Για αυτό, καλό είναι είτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ημέρες, ώστε να μην έχει παράσιτα ή να το μαγειρέψετε, πριν το φάει ο σκύλος. 

Ξέρετε ότι...

...στον σκύλο αρέσει να έχει ένα πρόγραμμα στο φαγητό του  στην ώρα αλλά και στον χώρο που γίνεται η διαδικασία του φαγητού του.
'Oταν λοιπόν ο σκύλος αλλάζει περιβάλλον ή σπίτι ή αν χρειαστεί να  κάνει ταξίδι, αλλάζουν και οι συνήθειες ως προς την τροφή και αυτό φέρει μία αναστάτωση και άγχος στον σκύλο, που έχει  σαν επακόλουθο την ανορεξία στον σκύλο...

Για λίγη πρωινή δροσιά

 Πρωί πρωί σε ακτή της Πελλοπονήσου κοντά στο Ιόνιο  βλέπεις ένα υπέροχο θέαμα, ένα άλογο  να δροσίζεται  στη θάλασσα παρέα με τον ιδιοκτήτη του.
Από @Giouli68983   

Παρασκευή σήμερα ...

χαρείτε την και διασκεδάστε αφού είναι και η τελευταία Παρασκευή του καλοκαιριού....

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Έχει ο σκύλος συναισθήματα;

Πώς νιώθει ένας σκύλος, όταν συμβαίνει κάτι; Μέσα από την επιστήμη και τις έρευνες έχουμε μάθει πολλά για τους σκύλους και μεταξύ αυτών είναι αν έχουν συναισθήματα και ποια.
Οι σκύλοι και γενικότερα όλα τα ζώα λεγόταν στο παρελθόν πως δεν είχαν ψυχή.
Ο φιλόσοφος Ρενέ Ντεκάρτ ήταν της άποψης ότι ήταν μηχανές, επομένως δεν σκέφτονταν και δεν μπορούσαν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.
Ο φιλόσοφος Νικολά Μαλμπράνς συνέχισε την σκέψη του Ντεκάρτ λέγοντας ότι τα ζώα τρώνε χωρίς ευχαρίστηση, κλαίνε χωρίς πόνο, δεν επιθυμούν τίποτα, δεν φοβούνται τίποτα και δεν ξέρουν τίποτα.
Η άποψη αυτή στηριζόταν στο ότι ο σκύλος ενεργεί χωρίς να νιώθει.
Από τότε η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ.
Σήμερα ξέρουμε ότι ο σκύλος έχει την ίδια δομή εγκεφάλου που προκαλεί τα αισθήματα στον άνθρωπο. Ο σκύλος έχει τις ίδιες ορμόνες και υφίσταται τις ίδιες χημικές αλλαγές με τον άνθρωπο, όταν νιώθει κάτι. Επίσης, ο σκύλος έχει όπως κι ο άνθρωπος την ορμόνη ωξυτοκίνη η οποία σχετίζεται με το αίσθημα της αγάπης. Με τόσες ομοιότητες στο νευρολογικό σύστημα είναι λογικό να πούμε ότι ο σκύλος έχει συναισθήματα παρόμοια με του ανθρώπου.
Όμως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουμε τα ίδια συναισθήματα.
Τα  συναισθήματα στα βρέφη και στα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο περιορισμένα και με την πάροδο του χρόνου εξελίσσονται.
Αυτό είναι σημαντικό, επειδή οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το μυαλό ενός σκύλου είναι το ίδιο με ενός παιδιού 2-2,5 ετών,  όχι μόνο ως προς την νοημοσύνη αλλά και ως προς τα συναισθήματα.
Έτσι, ένα  βρέφος έχει στην αρχή το αίσθημα του ενθουσιασμού, κατά τις πρώτες βδομάδες έχει το αίσθημα της ικανοποίησης και της απέχθειας και κατά τους πρώτους μήνες το αίσθημα του φόβου και του θυμού. Η χαρά δεν εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 6 μηνών και ακολουθείται από την ντροπή και την υποψία Το αίσθημα της αγάπης το έχει στην ηλικία των 9-10 μηνών.
Αυτή η σειρά είναι σημαντική, επειδή έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τα αισθήματα στον σκύλο, ο οποίος συνήθως περνάει τα στάδια πιο γρήγορα και τα έχει ολοκληρώσει στην ηλικία των 4 ως 6 μηνών, όμως εξαρτάται και από την ράτσα.
Επομένως, τα αισθήματα που έχει ο σκύλος είναι αυτά που έχει το παιδί 2-2.5 ετών, δηλαδή χαρά, φόβο, θυμό, απέχθεια και αγάπη αλλά δεν έχει πιο σύνθετα συναισθήματα όπως ντροπή, ενοχή και περηφάνεια. 

Ο πρώτος σκύλος του Γουόλτ Ντίσνεϊ

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είναι στην φωτογραφία με την σύζυγό του και τον πρώτο σκύλο τους.
Της τον έκανε δώρο, όταν ήταν κουτάβι. Συγκεκριμένα, έβαλε το κουτάβι μέσα σε ένα κουτί από καπέλο και της το προσέφερε.
Από εκεί εμπνεύστηκε την σκηνή στην ταινία ''Η Λαίδη και ο Αλήτης'', στην οποία η μικρή Λαίδη βγήκε από ένα κουτί από καπέλο ως δώρο  Χριστουγέννων.

Μίκα η πιο πιστή παρέα ψάχνει σπίτι...

Η Μίκα περιπλανιόταν για μέρες στην πόλη. Οι εθελοντές μας την έβλεπαν σε πολλά σημεία αλλά αποφάσισαν να της δώσουν μια ευκαιρία όταν την είδαν να ζητιανεύει έξω από ένα μαγαζί για λίγο φαγητό και κανένας να μην της δίνει σημασία. Η Μίκα είναι μια βασίλισσα, ένα κυρίαρχο θηλυκό σκυλί που σε κάθε ευκαιρία μας δείχνει ότι εκτός από τα παιχνίδια λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά και τις αγκαλιές και τα χάδια. Εάν κάποιος θέλει μια πιστή σύντροφο στις βόλτες μπορεί να καλέσει στο 6978121020 (Κα Αλεξάνδρα) και να της προσφέρει ένα παντοτινό σπίτι.


Όνομα: Μίκα
Ράτσα: Μαλινουά ημίαιμο
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 15 μηνών
Βάρος: 30 κιλά
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΝΑΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000016300889

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ της Μίκα μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1403417933056850

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers

Facebook Twitter Google+

Είναι δύσκολο όταν φεύγεις μακρυά μου, αλλά...

...όταν γυρίσεις στο σπίτι πετάω από τη χαρά μου, είναι δυνατόν να σε περιμένω όλη την ημέρα με ανυπομονησία, σκέφτεται ένα αξιαγάπητο Labrador.

Γιατί ο σκύλος μου αρνείται το φαγητό;...

Ενώ ξέρουμε ότι ο σκύλος μπορεί εύκολα και γρήγορα να καταναλώσει τη δική του τροφή, τις λιχουδιές, ό,τι βρει, ακόμα και ανθρώπινη τροφή, υπάρχουν φορές που ο σκύλος μας αρνείται την τροφή.
 Αυτό  να ξέρετε για να γίνει υπάρχουν κάποιοι λόγοι και αν αυτό συνεχιστεί πάνω από 24 ώρες τότε χρειάζεται επίσκεψη στον ειδικό.
Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για την ανορεξία του σκύλου, κάποιοι από αυτούς είναι μία στομαχική διαταραχή και όταν βρίσκεται σε κατάσταση stress, αλλά και όταν αλλάξουμε το πρόγραμμα, τις ώρες αλλά και τον τόπο της διατροφής του....

Του Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου, του Νηστευτή, του Κρυαδίτη ...

Σήμερα γιορτάζεται η Αποτομή του Αγίου Ιωάννη, που έγινε από τον βασιλέα Ηρώδη. Είναι  μέρα απόλυτης νηστείας και δεν  καταναλώνουν τίποτε κόκκινο όπως καρπούζι, ντομάτα αλλά και κόκκινο σταφύλι.
Ο Άγιος ήτα ο προστάτης κατά των υψηλών πυρετών με ρίγος   που θέριζαν αυτή την εποχή τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα.
Οι άνθρωποι τότε με ευχές στον Άγιο Ιωάννη τον παρακαλούσαν θερμά να θεραπεύσει τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα από το πυρετό, όπως και γινόταν....

ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ: Ποια ιστοσελίδα τις προωθεί

Αύξηση στις κυνομαχίες παρατηρείται παγκοσμίως και δυστυχώς οι αρχές τις περισσότερες φορές δεν εφαρμόζουν τον νόμο, με αποτέλεσμα σκύλοι να βασανίζονται και να πεθαίνουν, ενώ κάποιοι κερδίζουν χρήματα.
Πολλοί μέσα από την ιστοσελίδα Gumtree, στην οποία αναρτώνται διάφορες αγγελίες, δίνουν δωρεάν σκύλους, για να καταλήξουν σε κυνομαχίες, για αυτό έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 65.000 υπογραφές εδώ, ώστε να ασκηθεί πίεση στην ιστοσελίδα και να βάλει τέλος σε αυτό. 

Ένας μικρός λουκουμάς προς υιοθεσία

Ο Erwin είναι ένα πανέξυπνο μουτράκι. Γεννήθηκε από αδέσποτη μαμά στα χαλάσματα ενός κτηρίου. Είναι ήσυχος, λίγο συνεσταλμένος, όχι πολύ γενναίος αλλά ένας μικρός λουκουμάς.

Όνομα: Erwin
Ράτσα: Ημίαιμo μαλινουά
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 3 μηνών
Βάρος: θα γίνει περίπου 25 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023846008
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Erwin μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2346207642111203
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Aπό πόσα μέρη αποτελείται το πέλμα του σκύλου;...

Το πέλμα ή  τα λεγόμενα πατουσάκια  του σκύλου αποτελούνται από 5 ανατομικά στοιχεία.
Αυτά είναι τα νύχια, τα δάκτυλα, τα μαξιλαράκια που αποτελούν καθένα ένα δάκτυλο, που έχουν σχήμα  καρδιάς, ένα πλατύ πιο πίσω  μαξιλαράκι και τέλος ένα νύχι στην βάση του πέλματος....

Ξέρετε ότι...


μπορεί το αποτύπωμα από το πατουσάκι σκύλου να είναι  πολύ ωραίο αλλά εκείνο το αποτύπωμα που χρησιμοποιείται σαν δακτυλικό αποτύπωμα του σκύλου είναι η μύτη του, όταν μάλιστα διαγράφονται όλες οι γραμμές και τα επάρματα πάνω σε αυτό;....

Να έχετε....

... μια λαμπερή και χαρούμενη Τετάρτη....

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Γιατί οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες σύμφωνα με την επιστήμη

Στην ερώτηση ποιο από τα δύο κατοικίδια, ο σκύλος ή η γάτα, είναι καλύτερο για τον άνθρωπο η επιστήμη μέσα από διάφορες έρευνες δίνει την απάντηση.
Οι λόγοι για τους οποίους σύμφωνα με το Newsweek ο σκύλος είναι καλύτερος είναι οι εξής:

Ο σκύλος έχει περισσότερους νευρώνες από την γάτα
Έρευνα επιστημόνων από διάφορα πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων το πανεπιστήμιο Βάντερμπιτ και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έδειξε ότι ο σκύλος έχει 500 εκατομμύρια νευρώνες περίπου στον εγκεφαλικό φλοιό του, δηλαδή διπλάσιο αριθμό από της γάτας.
Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος έχει καλύτερη αντίληψη και μπορεί να προβλέψει περιστατικά με βάση τα όσα έχει ζήσει.

Ο σκύλος μπορεί να μυρίσει τον καρκίνο
Οι σκύλοι, όπως είναι γνωστό, έχουν πολύ καλή όσφρηση.
Υπάρχουν σκύλοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί να μυρίζουν τον καρκίνο ωοθηκών που δεν δίνει συμπτώματα ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο.
Πρόσφατα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of the American Osteopathic Association έδειξε ότι οι σκύλοι, αφού εκπαιδευθούν κατάλληλα, μπορεί να καταλάβουν ποιος άνθρωπος πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα.


Οι αλλεργίες στην γάτα είναι χειρότερες από ότι στον σκύλο
Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κολλεγίου για την αλλεργία, το άσθμα και το ανοσοποιητικό σύστημα 1 στα 7 παιδιά ηλικίας από 6 ως 19 ετών έχει αλλεργία στις γάτες, δηλαδή ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτά που έχουν αλλεργία στους σκύλους.
Οι αλλεργίες στις γάτες είναι πιο συχνές, όπως αναφέρεται στην σελίδα Live Science, εξαιτίας του μεγέθους και του σχήματος μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα τους.

Ο σκύλος είναι καλύτερος για την υγεία του ανθρώπου
Η γάτα, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό ζώο και βοηθάει συναισθηματικά τον άνθρωπο, όμως ο σκύλος κάνει την ζωή του καλύτερη σε πολλούς τομείς.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Journal of Medical Research έδειξε ότι οι σκύλοι βελτιώνουν την ζωή των ηλικιωμένων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι σκύλοι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και κάνουν τους ανθρώπους να περπατούν περισσότερο.

Με ποιον θα μείνουν ο σκύλοι μετά το διαζύγιο της Μάιλι Σάιρους και του Λίαμ Χέμσγουορθ;

''Με ποιον θα μείνει ο σκύλος;'' είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού του συγκροτήματος Jesse & Joy και η ερώτηση που έχουν να απαντήσουν η Μάιλι Σάιρους και ο πρώην σύζυγός της Λίαμ Χέμσγουορθ.
Μετά τον χωρισμό τους θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την φροντίδα των ζώων τους και πρόκειται για 7 σκύλους, 2 άλογα, 2 Αμερικανικά άλογα-μινιατούρες, τρεις γάτες και ένα γουρουνάκι.
Την επιμέλεια τους και την φροντίδα τους φαίνεται πως θα αναλάβει η τραγουδίστρια η οποία υιοθέτησε τα περισσότερα από αυτά και τα έχει σαν παιδιά της. 

Έχει ανάγκη έναν άνθρωπο δίπλα του

Ο Λάμπης είναι ένα νεαρό αγόρι, περίπου δύο ετών και 35 κιλά. Είναι εμβολιασμενος και στειρωμένος. Τον βρήκα πριν ενάμιση χρόνο στους δρόμους του Ασπροπύργου. Ήταν αδύναμος, πεινασμένος και πολύ φοβισμένος. Σιγά σιγά, με πολύ προσοχή, αγάπη και τρυφερότητα άρχισε να ξεδιπλώνει έναν υπέροχο χαρακτήρα και να γίνεται το περήφανο και αγέρωχο αγόρι που βλέπετε σήμερα. Ο Λάμπης είναι υπάκουος, τρυφερός και πανέξυπνος. Ψάχνει έναν άνθρωπο που θα τον αγαπήσει βαθιά και θα ασχοληθεί μαζί του. Περπατάει πολύ καλά με λουρί και γνωρίζει τις βασικές εντολές. Στο σημείο που βρίσκεται δεν περνάει καλά. Έχει ανάγκη έναν άνθρωπο δίπλα του. Πληροφορίες 6947213218

Σε τι χρησιμεύει το μηλόξυδο στον σκύλο;

Το μηλόξυδο έχει πολλές χρήσεις για τον σκύλο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε το ερεθισμένο τρίχωμα του ή για να καθαρίσουμε απαλά και προσεκτικά τα αυτάκια  του σκύλου μας  και για να απομακρύνει σαν διάλυμα με πράσινο τσάι και νερό τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τομ σκύλο μας.
Το διάλυμα που θα φτιάξουμε θα αποτελείται από ένα φλυτζάνι μηλόξυδο, ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι και μισό φλυτζάνι νερό. Με αυτό το spray μπορούμε να καθαρίζουμε το σκύλο μας....

Ο πρώτος σκύλος για σένα....

Ο πρώτος σου σκύλος είναι αυτός που πάντα σου δίνει και σου μαθαίνει πάρα πολλά και είναι συχνά η αιτία όταν τον χάσεις να αποκτήσεις ένα δεύτερο σκύλο!

Ο Άγιος που φανερώνει....

Του Αγίου Φαουρίου σήμερα γιορτάζει ο Φανούρης και η Φανουρίτσα.
  Η εικόνα του αγίου βρέθηκε τυχαία στη Ρόδο μεταξύ 1355 και 1369 και η γιορτή του συνδέεται με το έθιμο της φανουρόπιτας που φτιάχνουν οι γυναίκες, όταν χάσουν αντικείμενο ή ζώο  και εύχονται να το βρουν....

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ! Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες

Ο σκύλος επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής μας, μεταξύ των οποίων και τον ερωτικό.
Έρευνα που διεξήχθη για την εταιρεία Wag έδειξε ότι το 86% θα χώριζε, αν το ταίρι του δεν άρεσε στον σκύλο του.
Ακόμα, 4 στους 5 παρακολουθούν την αντίδραση του σκύλου όταν του παρουσιάζουν τον/την σύντροφό τους και από την αντίδραση του εξαρτάται το μέλλον της σχέσης.
Τα  κατοικίδια φέρνουν πολλές αλλαγές στην ερωτική ζωή μας, υποστηρίζει ο Justin García από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, επιστημονικός σύμβουλος της ιστοσελίδας γνωριμιών Match.com και συγγραφέας μιας άλλης έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Anthrozoös.
3 στους 10 παραδέχθηκαν πως έχουν χρησιμοποιήσει τον σκύλο, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον κάποιου.
Ο σκύλος σε αντίθεση από την γάτα θέλει  περισσότερη προσοχή και προσαρμόζεται στην ζωή του σπιτιού πιο εύκολα.
Έτσι, η σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο του αποδεικνύεται πολύ δυνατή, όπως προέκυψε από μια άλλη έρευνα από το πανεπιστήμιο Azabu στην Ιαπωνία, και μάλιστα είναι τόσο στενή όσο αυτή των γονιών με τα παιδιά.

Astro Dog: ο πιο cool ρομπότ-σκύλος

Ο Astro Dog  έναν ρομποτικό σκύλο που αποτελεί το δημιούργημα του πανεπιστημίου Atlantic της Φλόριντα και έρχεται να κάνει παρέα στον Spot, ένα ανάλογων δυνατοτήτων ρομπότ της Boston Dynamics.
Για τους σχεδιαστές του, ο Astro Dog (που θυμίζει ντόπερμαν) είναι το πιο «cool» ρομπότ που υπάρχει στον πλανήτη, σύμφωνα με την σελίδα digitallife.gr, αφού είναι το μόνο τετράποδο ρομπότ που εμφανίζει σημάδια ανεξάρτητου χαρακτήρα. Μπορεί να βλέπει, να ακούει να αισθάνεται και να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα.
O εν λόγω ρομποτικός σκύλος αποτελεί μια πολύ καλή επίδειξη των εξελιγμένων εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς όχι μόνο η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε σκύλο, αλλά παράλληλα είναι σχεδιασμένος για να μαθαίνει και να υπακούει όπως ακριβώς οι πραγματικοί σκύλοι. Διαθέτει ένα radar-imaging module (που τον βοηθάει να χαρτογραφεί την περιοχή που κινείται), ένα σετ από κάμερες και μικρόφωνα για να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις φωνητικές εντολές. 
Στην καρδιά του μηχανισμού του βρίσκονται δύο Jetson TX2 GPUs της Nvidia που του δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δεδομένα του περιβάλλοντος του και να παίρνει αποφάσεις real-time.

Η ιστορία του Σκελετούλη που τώρα είναι έτοιμος να υιοθετηθεί

Αυτή είναι η ιστορία του Παΐδάκη ή Σκελετούλη. Τον βρήκαμε τυχαία σε ένα χωριό της Λάρισας. Στεκόταν με το κεφάλι κατεβασμένο στο πεζοδρόμιο. Λιγοστές τρίχες στο σώμα του. Πληγές στα αυτιά. Μετρούσαμε τα κόκαλα του. Έφαγε λαίμαργα ό.τι του δώσαμε. Ίσως δεν τον τάιζε κανένας στο χωριό σκεφτήκαμε. Ρωτήσαμε τριγύρω. Μια ηλικιωμένη κυρία μας είπε του έδινε ψωμί με γάλα και σάλτσα και ότι περισσεύει από το φαγητό. Ευχαριστήσαμε την κυρία (γιατί αυτό έδινε πάντα στα σκυλιά, αυτό ήξερε και ήταν και η μοναδική στο χωριό που του έδινε κάτι). Της αφήσαμε τροφή να του δίνει. Επιστρέψαμε σε 1 βδομάδα. Έτρωγε μας είπε η κυρία αλλά ο Σκελετούλης είχε χάσει και άλλο αντί να πάρει κανένα κιλό. Τον πήραμε για εξετάσεις προσπαθήσαμε να βρούμε φιλοξενία. Οι εξετάσεις έδειξαν ερλιχίωση και λεισμανίωση. Ήταν μόλις 10 κιλά. Ξεκινήσαμε άμεσα χάπια και Milteforan. Ο Σκελετούλης μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν. Βγήκε καινούριο τρίχωμα γυαλιστερό και μαλακό. Οι πληγές στα αυτιά έκλεισαν. Πήρε κιλά. Ενώ στην αρχή καθόταν μαραμένος και με σκυμμένο το κεφάλι τώρα παίζει τρέχει και είναι χαρούμενος.
Θα συνεχίσει την αγωγή. Κάναμε εξετάσεις αίματος και πρέπει να ξανακάνουμε σε 4 μήνες. Μήπως όμως θέλει κάποιος να υιοθετήσει αυτό το καλό παιδί ξέροντας ότι θα πρέπει να το φροντίσει λίιιιιγο παραπάνω από ότι ένα άλλο σκυλάκι. Είναι πολύ κοινωνικός, απολαμβάνει την προσοχή και τα χάδια αλλά δεν είναι απαιτητικός. Μαθαίνει απίστευτα γρήγορα εντολές, δεν κάνει ζημιές και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλή παρέα.


Όνομα: Jamiro (ή Παΐδάκης, ή Σκελετούλης, ή Βones ή Άθλος)
Ράτσα: Ημίαιμo
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 1,5 έτους
Βάρος: 18 κιλά (10 όταν τον βρήκαμε)
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: Πρόκειται να στειρωθεί
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: Λεισμανίωση
Αριθμός Microchip: 941000023862200
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Jamiro μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2442914045773895
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Μικρές ακτίνες από φως....

Οι σκύλοι πράγματι είναι μικρές ακτίνες από φως που έρχονται για λόγο στη ζωή μας και τη κάνουν πιο φωτεινή.

Hπατικές παθήσεις στον σκύλο.....

Το ήπαρ είναι ένα σπουδαίο όργανο τόσο στον άνθρωπο όσο και στον σκύλο. Το ήπαρ βοηθά στην διαδικασία της πέψης, στον σχηματισμό θρόμβου του αίματος όπως και στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό του σκύλου.
Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι τα ίδια όπως σε όλες τις αρρώστιες, ανορεξία, απώλεια βάρους, αυξημένη δίψα, ασταθές βάδισμα κακοκεφιά και αυξημένη διούρηση. Τα προβλήματα με το ήπαρ στον σκύλο αν αναφερθούν έγκαιρα στο κτηνίατρο  μπορεί να προληφθούν και να θεραπευτούν...


Τι χρειάζεσαι στην ζωή;

Στην ζωή χρειάζεσαι να έχεις αγάπη, να δίνεις και να παίρνεις και να έχεις δίπλα σου ένα σκύλο. Kαλημέρα και καλή βδομάδα..

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Aύγουστε καλέ μου μήνα...

...νάσουν δύο φορές το χρόνο , μόνο δύο και τρεις και περισσότερες. Ο Αύγουστος είναι ο πιο πλούσιος μήνας του χρόνου με τις μεγάλες γιορτές του, την Μεταμόρφωση και τον Δεκαπενταύγουστο, με τις διακοπές του αλλά και με τα πολλά φρούτα. Όπως σταφύλια, σύκα πεπόνια καρπούζια.
 Τα σταφύλια όμως ενώ είναι πολύ υγιεινά απαγορεύονται για τον σκύλο, είναι τοξικά και βλάπτουν τα νεφρά ...

Μπορεί ο σκύλος να φάει τυρί;

Η απάντηση στην ερώτηση αν ο σκύλος μπορεί να φάει τυρί είναι ναι αλλά υπό προϋποθέσεις.
Πρέπει να προσέχουμε, επειδή το τυρί μπορεί να είναι πλούσιο σε λιπαρά και έτσι ο σκύλος μπορεί να πάρει βάρος. Αν μάλιστα έχει περάσει στο παρελθόν παγκρεατίτιδα, τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά όπως το τυρί μπορεί να του προκαλέσουν προβλήματα. Επίσης, το τυρί μπορεί να περιέχει αλάτι ή άλλα όπως σκόρδο, κρεμμύδι που κάνουν κακό στον σκύλο.
Αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να δώσετε στον σκύλο ένα πολύ μικρό κομμάτι τυριού και να περιμένετε να δείτε αν θα τον πειράξει.
Καλό είναι να του δίνουμε να τρώει τυριά με χαμηλά λιπαρά και χωρίς αλάτι και μάλιστα σε μικρές ποσότητες. 

Θέλεις υγιή καρδιά; Πάρε σκύλο

Ο σκύλος είναι γνωστό ότι κάνει καλό στην υγεία του ανθρώπου και αυτό επιβεβαιώνεται από μια καινούργια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Mayo Clinic Proceedings; Innovations, Quality & Outcomes.
Η Κλινική Μάγιο στις ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια την έρευνα στην οποία πήραν μέρος 1.769 ενήλικες ηλικίας 25 ως 64 ετών  από την πόλη Μπρνο στην Τσεχία.
Το 42%  δήλωσε ότι είχε κατοικίδιο και εξ αυτών το 24% ότι είχε σκύλο.
Αποδείχθηκε πως αυτοί που είχαν σκύλο ήταν πιο δραστήριοι, τρέφονταν καλύτερα και είχαν χαμηλή αρτηριακή πίεση, αν και κάπνιζαν λίγο περισσότερο από τους άλλους.
Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 17 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων.  

Όταν έχεις κερδίσει την αγάπη...

... ενός Yorkshie Terrier, να ξέρεις ότι έχεις κερδίσει τον κόσμο όλο, γιατί ο μικρός αυτός σκύλος είναι αξιαγάπητος, κάνει καλή παρέα, είναι αφοσιωμένος και στοργικός και μπορεί να ζήσει με άτομα που υποφέρουν από αλλεργία, αν και το τρίχωμα του μεγαλώνει πολύ και θέλει συχνό καλλωπισμό!

Ένας μικρός σκύλος με προσωπικότητα...

Ο μικρός σκύλος Yorkshire Terrier έχει δυνατή προσωπικότητα, είναι έξυπνος και υπερδραστήριος, όπως όλα τα Terier είναι  κυνηγοί και παλιά κυνηγούσε ποντίκια και άλλα ζώα πάνω και κάτω από τη γη για αυτό άλλωστε λέγονται και Terrier, γιατί terra στα Λατινικά λέγεται η γη.
Το Yorkshire στην αρχή λεγόταν Scottish  Terrier και ήλθε στην Αγγλία από τις υφάντρες το 1800. Μετά μεταφέρθηκε στο Yorkshire από όπου πήρε και το όνομα του 

Αγναντεύοντας τα κύματα...

Σε ένα ωραίο πίνακα ζωγραφικής ένα κοριτσάκι με τον αγαπημένο της σκύλο στην ακροθαλασσιά αγναντεύουν τη θάλασσα με τα κύματα της....

Ξέρετε ότι...

... η λύσσα είναι μία νόσος που οφείλεται σε ιό, και βλάπτει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο σωλήνα;
Υπάρχει σε όλα τα θηλαστικά επομένως και στον σκύλο, στην γάτα και στον άνθρωπο.
Μεταδίδεται από δάγκωμα μολυσμένου ζώου σε άλλο και υπάρχει στο σίαλο και για αυτό μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ζώο από επαφή ή από ανοικτή πληγή.
Σύμφωνα με το ΠΟΥ αναφέρονται 50000  θάνατοι ανθρώπων από λύσσα και εκατομμυρίων αδέσποτων κυρίως ζώων. 

Στον ήλιο χωρίς στέγαστρο...

 Τα γαιδουράκια της Σαντορίνης περιμένουν υπομονετικά στον ήλιο και στη ζέστη να πάρουν τον επόμενο τουρίστα στη κοσμική Σαντορίνη...
Από @louasDeGrecia 

Ας παίξουμε και λίγο!...

Και λίγο παιγνίδι δεν βλάπτει, αφού Σάββατο είναι σήμερα, σκέφτεται ο μικρός σκύλος κάνοντας παιγνίδια με το νερό για να δροσιστεί!