728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

    Astro Dog: ο πιο cool ρομπότ-σκύλος

    Ο Astro Dog  έναν ρομποτικό σκύλο που αποτελεί το δημιούργημα του πανεπιστημίου Atlantic της Φλόριντα και έρχεται να κάνει παρέα στον Spot, ένα ανάλογων δυνατοτήτων ρομπότ της Boston Dynamics.
    Για τους σχεδιαστές του, ο Astro Dog (που θυμίζει ντόπερμαν) είναι το πιο «cool» ρομπότ που υπάρχει στον πλανήτη, σύμφωνα με την σελίδα digitallife.gr, αφού είναι το μόνο τετράποδο ρομπότ που εμφανίζει σημάδια ανεξάρτητου χαρακτήρα. Μπορεί να βλέπει, να ακούει να αισθάνεται και να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα.
    O εν λόγω ρομποτικός σκύλος αποτελεί μια πολύ καλή επίδειξη των εξελιγμένων εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς όχι μόνο η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε σκύλο, αλλά παράλληλα είναι σχεδιασμένος για να μαθαίνει και να υπακούει όπως ακριβώς οι πραγματικοί σκύλοι. Διαθέτει ένα radar-imaging module (που τον βοηθάει να χαρτογραφεί την περιοχή που κινείται), ένα σετ από κάμερες και μικρόφωνα για να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις φωνητικές εντολές. 
    Στην καρδιά του μηχανισμού του βρίσκονται δύο Jetson TX2 GPUs της Nvidia που του δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δεδομένα του περιβάλλοντος του και να παίρνει αποφάσεις real-time.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Astro Dog: ο πιο cool ρομπότ-σκύλος Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top