728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

    Ο εγκλεισμός των δελφινιών: ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας έναντι στα ζώα

    Τα δελφίνια προϋπάρχουν στον πλανήτη εκατομμύρια χρόνια πριν από τον άνθρωπο. Η ανατομική τους εξέλιξη είναι μοναδική στο ζωικό βασίλειο και η εξαιρετική τους υδροδυναμική τους επιτρέπει να καλύπτουν καθημερινά αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων στο ανοιχτό πέλαγος.
    Μία από τις ξεχωριστές εξελικτικές προσαρμογές τους για τη ζωή στη θάλασσα είναι ότι η αναπνοή τους δεν είναι αντανακλαστική, αλλά συνειδητά ελεγχόμενη, δηλαδή «αποφασίζουν» πότε θα αναπνεύσουν. Συνεπώς τα δελφίνια "δεν κοιμούνται ποτέ", (όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον ύπνο), αλλά «ξεκουράζουν» εναλλάξ μόνο κάποια μέρη του εγκεφάλου τους. Έτσι όταν βρίσκονται έγκλειστα σε τεχνητές πισίνες τα δελφίνια στερούνται πολλαπλά φυσικά ένστικτα και συμπεριφορές, ενώ καθώς δεν "κοιμούνται" εξαναγκάζονται να βιώνουν συνειδητά την αιχμαλωσία τους 24 ώρες την ημέρα (σε αντίθεση με άλλα έγκλειστα ζώα τα οποία για μέρος της ημέρας κοιμούνται σε βαθύ ύπνο).
    Ο εγκλεισμός των δελφινιών σε τεχνητές πισίνες, όπου επαναλαμβάνουν καθημερινά εξαναγκασμένες παραστάσεις υπό απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας έναντι στα ζώα.

    Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος"
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο εγκλεισμός των δελφινιών: ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας έναντι στα ζώα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top