728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

    Ποιους ήχους κάνει ο σκύλος και τι σημαίνουν

    Ο σκύλος έχει μια δική του γλώσσα με την οποία επικοινωνεί. Γαβγίζει, γρυλίζει ή αλυχτάει και έτσι προσπαθεί να εκφράσει αυτό που θέλει.
    Οι ήχοι που κάνει κυρίως ο σκύλος είναι οι εξής:

    -το γάβγισμα
    Το γάβγισμα είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας του σκύλου και μπορεί να σημαίνει πολλά.
    Συγκεκριμένα, γαβγίζοντας προσπαθεί να προειδοποιήσει για κίνδυνο, να τραβήξει την προσοχή, να ζητήσει φαγητό, να εκφράσει την ανησυχία ή τον φόβο του ή ακόμα και να εκφράσει την χαρά του, όταν ο άνθρωπος επιστρέψει στο σπίτι. Μερικές φορές, μπορεί να γαβγίσει, όταν παίζει ή βαριέται.

    -το γρύλισμα
    Το γρύλισμα δεν σημαίνει πάντα ότι ο σκύλος είναι θυμωμένος ή επιθετικός. Πολλές φορές ο σκύλος μπορεί να γρυλίζει, επειδή φοβάται. Είναι πιθανό να γρυλίζει, όταν προσπαθεί να προστατεύσει το φαγητό του ή τα παιχνίδια του ή πονάει. Ακόμα, μπορεί να γρυλίζει και στην περίπτωση που περνάει καλά παίζοντας με άλλους σκύλουςή δαγκώνοντας το κόκκαλό του.

    -το κλάμα
    Το κλάμα μπορεί να υποδηλώνει ανησυχία ή πόνο.
    Επίσης, μπορεί να κλαίει, όταν θέλει κάτι, όπως το φαγητό ή την προσοχή, ή είναι αγχωμένος ή φοβισμένος ή έχει κάνει κάποια σκανταλιά.

    -ο βήχας
    Ο βήχας συνήθως δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως, αν επιμένει, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας.

    -το αλύχτισμα
    Το αλύχτισμα είναι ένας ήχος που συνδέει τον σκύλο με τις ρίζες του. Οι λύκοι επικοινωνούσαν μεταξύ τους με το αλύχτισμα. Σήμερα ο σκύλος αλυχτάει, όταν ορίζει την περιοχή του και δεν αφήνει άλλους σκύλους να πλησιάσουν ή όταν ακούσει κάποιον δυνατό θόρυβο όπως σειρήνα.

    -το φτάρνισμα
    Ο σκύλος μπορεί να φταρνίζεται, όταν κάτι τον ενοχλεί, όπως ο καπνός. Αν όμως επιμένει, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας.

    -το ροχαλητό
    Το ροχαλητό είναι σύνηθες κι αυτό όμως κάποιες φορές μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας.
    Οι βραχυκέφαλες ράτσες όπως το παγκ, το αγγλικό μπουλντόγκ, ροχαλίζουν περισσότερο.
    Ο σκύλος μπορεί να ροχαλίζει, όταν έχει αλλεργία σε κάτι, για παράδειγμα στην σκόνη, είναι υπέρβαρος, πάσχει από υποθυρεοειδισμό ή έχει πρόβλημα στα δόντια. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιους ήχους κάνει ο σκύλος και τι σημαίνουν Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top