Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΟΤΑΝ οι... γάτες διέσωσαν το πολιορκημένο Λένινγκραντ

Στις 27 Ιανουαρίου του 1944, ο Κόκκινος Στρατός έλυσε την Πολιορκία του Λένινγκραντ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου του 1941. Επί 872 μέρες γράφτηκαν σελίδες ανείπωτης φρίκης, ηρωικού μεγαλείου και αυτοθυσίας, οι οποίες είναι αδύνατον να χωρέσουν σε λίγες γραμμές.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων, κάθε ηλικίας, που έχασαν την ζωή τους από την Πολιορκία υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο και θα ήταν υπερπολλαπλάσιος χωρίς τις ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού για την εκκένωση της πόλης και την διάσωση, καταρχήν, των παιδιών και των ανήμπορων. Είναι χαρακτηριστικό του εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι, πως μόλις το 3% του παραπάνω αριθμού σκοτώθηκε από τους βομβαρδισμούς ή από πυρά. Το 97% πέθανε από την πείνα. Στην Δίκη της Νυρεμβέργης τεκμηριώθηκαν 632.000 θάνατοι από τον λιμό εξαιτίας της Πολιορκίας.
Η πολιτιστική καταστροφή, αλλά και οι ηρωικές προσπάθειες διάσωσης του μουσειακού και αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης είναι ένα επίσης ξεχωριστό κεφάλαιο.
Υπάρχει, όμως, ένα εν πολλοίς άγνωστο κεφάλαιο αυτής της τραγικής εποποιίας που αξίζει να αναδειχθεί, αφενός λόγω της πρωτοτυπίας του, αφετέρου ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί εννοείται πίσω από την φράση – κλειδί του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου: «Τα πάντα για την Νίκη!».
Πολύ γρήγορα μετά την έναρξη της πολιορκίας, η πείνα ερχισε να εξαπλώνεται. Σύντομα τέλειωσαν τα αποθέματα των τροφών και ο κόσμος άρχισε να στρέφεται σε οτιδήποτε μπορούσε να φαγωθεί, ξεκινώντας από τα ζώα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα σκυλιά και οι γάτες άρχισαν να σπανίζουν στους δρόμους της πολιορκημένης πόλης. Μόλις εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα ήρθε η σειρά των κατοικίδιων, με όσο δράμα μπορεί να κουβαλάει αυτή η τραγική διαδικασία για τα νοικοκυριά που αναγκάζονταν να θυσιάσουν αγαπημένα μέλη τους, ουσιαστικά, για να ταϊσουν τα παιδιά.
Παρεμπιπτόντως, υπήρχαν και περιπτώσεις, σπάνιες μεν, που κάποιες οικογένειες δεν θυσίασαν τα κατοικίδιά τους. Η πλέον γνωστή είναι αυτή του γάτου Μαξίμ, που ζούσε με την οικογένεια της Βέρας Βολόγκντινα, την μαμά και τον παππού της, μαζί με τον παπαγάλο Ζακό. Ο παππούς εκλιπαρούσε να φάνε τον γάτο, αλλά μαμά και κόρη δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν. Τα ζώα έχασαν τρίχωμα και φτερά από την πείνα. Μάλιστα η Βέρα αντάλλαξε το μαχαίρι του παππού με λίγους σπόρους για να ταϊσει τον Ζακό. Οταν έφευγαν από το σπίτι κλείδωναν τον Μαξίμ στο δωμάτιο και έπαιρναν το κλειδί για να τον σώσουν από τον παππού. Μια μέρα, ωστόσο, που έλειπε και ο παππούς, ο γάτος κατάφερε να βγει από το δωμάτιο και να μπει στο κλουβί του παπαγάλου. Υπό κανονικές συνθήκες, ο γάτος θα έτρωγε το πουλί. Όταν όμως γύρισαν όλοι σπίτι, είδαν τον γάτο και τον παπαγάλο να κοιμούνται αγκαλιά προσπαθώντας να ζεσταθούν. Έκτοτε κανείς δεν διανοήθηκε να πειράξει τον Μαξίμ. Ο Ζακό δεν άντεξε τελικά και πέθανε. Ο Μαξίμ όμως επέζησε της πολιορκίας και μάλλον είναι το μοναδικό γατί του Λένινγκραντ που τα κατέφερε.

Ωστόσο, όταν εξαφανίστηκαν τα γατιά από την πόλη εμφανίστηκε ένας θανάσιμος κίνδυνος: Οι αρουραίοι, οι οποίοι άρχισαν να πληθαίνουν ανεξέλεγκτα, να τρώνε τα ελάχιστα αποθέματα τροφίμων, να επιτίθενται στους ανθρώπους και να είναι εν δυνάμει φορείς επιδημιών. Στην μάχη εναντίον των τρωκτικών ρίχτηκαν πολύτιμες δυνάμεις των υπερασπιστών της πόλης που αποσπάστηκαν από την άμυνά της για να πυροβολούν τους αρουραίους. Χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης για να τους λίωνουν, ενώ τα τραμ αναγκάζονταν να σταματούν για να περνούν οι «στρατιές» των τρωκτικών.
Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Τον σκληρό Γενάρη του 1943 λοιπόν αποφασίζεται και σχεδιάζεται μια ιδιαίτερη επιχείρηση, με αφορμή και την μερική χαλάρωση της πολιορκίας λόγω της επέλασης του Κόκκινου Στρατού. Ετσι, γεμίζουν τέσσερα βαγόνια με γκρίζες γάτες – που θεωρούνται ιδιαίτερα καλοί κυνηγοί αρουραίων – και τις στέλνουν από το Γιαροσλάβ στο Λένινγκραντ σε μια καθαρά στρατιωτικού τύπου αποστολή εκκαθάρισης της πόλης από τους αρουραίους.
Η επιχείρηση στέφθηκε με μερική επιτυχία, σώζωντας, πάντως την πόλη. Γι’ αυτό, αμέσως μετά τον πόλεμο, η επιχείρηση επαναλήφθηκε με γάτες από την Σιβηρία, το Ομσκ, το Τιουμέν που προχώρησαν σε απόλυτη εκκαθάριση από τα τρωκτικά.
Σήμερα, στην μνήμη και προς τιμήν αυτών των τριχωτών «μαχητών» της Αντιφασιστικής Νίκης, υπάρχει το άγαλμα του γάτου Ελισέι και της γάτας Βασιλίσα σε έναν δρόμο του Λένινγκραντ.


Πηγή: https://www.toperiodiko.gr

Ο Κοκαλιάρης στο Τιμπουκτού...

Ο κ. Κοκαλιάρης είναι ο τετράποδος κολλητός του Γουίλι Τζ. Κρίσμας, ενός ευφυούς και διαταραγμένου άστεγου άνδρα από το Μπρούκλιν στο βιβλίο "Τιμπουκτού" του Πολ Οστερ.
Καθώς το κορμί του Γουίλι αργοσβήνει, ξεκινάει μαζί με τον κ. Κοκαλιάρη για τη Βαλτιμόρη σε αναζήτηση της δασκάλας του των Αγγλικών στο γυμνάσιο και μιας καινούργιας στέγης. 

Ένα όμορφο και χαδιάρικο αγόρι ψάχνει παντοτινή οικογένεια...

Ο Abbis είναι ένας κοκκονάκος με χαρακτήρα. Είναι όμορφος και χαδιάρης, αλλά και λίγο ανεξάρτητος. Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσε να μείνει σε ένα σπίτι με αυλή. Έχει μάθει να μπαινοβγαίνει στο σπίτι και θα είναι υπέροχη παρέα, αλλά είναι και ένας πολύ καλός φύλακας. Τι να κάνουμε αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Βόλτα βγαίνει με λουράκι.

Όνομα: Abbis
Ράτσα: Ημίαιμo κοκκόνι
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 3 ετών
Βάρος: 10 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: Σαν όλα τα αρσενικά υπό όρους
Φιλικός με τις γάτες: Δεν γνωρίζουμε
Φιλικός με τα παιδιά: Δεν είναι επιθετικός αλλά λόγω του χαρακτήρα του δεν το συστήνουμε.
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000025781111
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Abbis μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2741571102574853
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ξέρετε ότι...

το ph στο σάλιο στον άνθρωπο κυμαίνεται μεταξύ 6,5  και 7 ενώ στον σκύλο είναι  περισσότερο αλκαλικό δηλαδή  7,5 με 8.
 Αυτό βοηθά, ώστε το σάλιο του σκύλου να προστατεύει από τα βακτήρια που παράγονται από όξινες ουσίες, οι οποίες προκαλούν τερηδόνα στον σκύλο.
 Επομένως, το σάλιο του σκύλου δρα προστατευτικά στην ανάπτυξη τερηδόνας στον σκύλο....

Tι έχει η γάτα στο πρόσωπο της;...

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα που έχει η γάτα στο πρόσωπο της είναι τα μουστάκια της, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ του άνω χείλους και της κάτω περιοχής της μύτης.
Είναι τρίχες που έχουν οριζόντια  φορά, είναι παχύτερες και ανθεκτικότερες από τις τρίχες των μαλλιών. Αυτές οι τρίχες δεν πρέπει να κόβονται  και είναι τοποθετημένες βαθιά στο πρόσωπο της γάτας και μάλιστα σε περιοχή που είναι γεμάτη από αγγεία και νεύρα....

Τον Γενάρη το φεγγάρι...

Τελευταία μέρα του Γενάρη σήμερα, του πρώτου μήνα του χρόνου και του πιο κρύου μήνα του χρόνου.
Ο Γενάρης ο γεννοολογητής ο γατομηνάς, ο μήνας με τα μεγάλα και φωτεινά φεγγάρια του φεύγει, για αυτό υπάρχει και η παροιμία: του Γενάρη το φεγγάρι την ημέρα σιγοντάρει...

Χαρίζεται μια όμορφη κοπέλα...

Χαρίζεται αυτό το όμορφο πλάσμα. Είναι μια πάρα πολύ υπάκουη κοπέλα ενός έτους, μαθαίνει εύκολα, είναι δεκτική, αγαπησιάρα - χαδιάρα και για αυτό πρέπει να βρεθεί ένα καλό σπιτάκι να την κάνει ευτυχισμένη! Είναι επείγον...τηλ επικοινωνίας 6949866813

Μοιάζουν τα Pugs με τα French Bulldogs;...

Tόσο τα  Pugs όσο και τα French Bulldogs είναι μικροί σκύλοι με κοντή μουσούδα και είναι βραχυκέφαλοι και είναι και οι δύο ράτσες καλές για να ζουν σε διαμέρισμα.
Tα French Bulldogs  όμως είναι περισσότερο ήσυχα από τα Pugs., ενώ και οι δύο ράτσες είναι δύσκολες  στην εκπαίδευση γιατί είναι ισχυρογνώμονες και πεισματάρηδες....  

Ένας υπέροχος σύντροφος....

Ένας μικρός σκύλος ο περισσότερο αξιαγάπητος από όλα τα Bulldogs με μάτια που σε αιχμαλωτίζουν και με αυτάκια προς τα πάνω είναι ο French Bulldog ή Frenchie που είναι ένας πολύ καλός σύντροφος για όλη την οικογένεια και τα παιδιά,
 Είναι καλός φύλακας και προστατεύει όλη την οικογένεια, του αρέσει όμως το παιγνίδι, η διασκέδαση και μετά ή ξεκούραση και η χαλάρωση ιδιαίτερα.

Oι αριστογάτες...

Η θρυλική ταινία κινούμενων σχεδίων της Walt Disney, η οποία ξαναπαίζεται  αυτές τις μέρες, περιγράφει την ιστορία με  τρεις μικρές γάτες Γαλλικές με τη ντελικάτη μαμά τους, που συνάντησαν στο δρόμο ένα άγριο γάτο τον Τόμας...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Το εμπόριο άγριων ζώων...

Το εμπόριο άγριων ζώων έχει εξαπλωθεί ως παράνομη οικονομική δραστηριότητα συγκρίσιμη με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων και μάλιστα είναι το τέταρτο πιο επικερδές παράνομο εμπόριο.
Κάθε χρόνο διακινούνται παράνομα 10 εκατομμύρια περίπου φυτά και ζώα και ο τζίρος παγκοσμίως από την δραστηριότητα φθάνει τα 22 δισεκατομμύρια δολλάρια.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη γεωγραφική θέση πάνω σε έναν από τους βασικότερους διαδρόμους παράνομης διακίνησης άγριων ειδών προς την δυτική Ευρώπη.


ΑΚΟΜΑ δεν έχει βρει τον άνθρωπό της...

Πένυ μια όμορφη σκυλίτσα 11 μηνών. Ένα υπέροχο και γλυκό πλάσμα που κοινοποιείται από μωρό αλλά ακόμα δεν βρήκε τον άνθρωπό της. Ένα γλυκό πλάσμα που ψάχνει ένα ζεστό σπίτι και να την αγαπούν και να την φροντίζουν, όπως της αξίζει. Είναι τόσο καλή με τα άλλα σκυλάκια και με τους ανθρώπους. Είναι ήσυχη και της αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο. Ένα κορίτσι 25 κιλά υγιέστατη εμβολιασμένη και στειρωμένη. Βρίσκεται στην Κόρινθο και θα δοθεί σε υπεύθυνο κηδεμόνα, όπως ορίζει ο νόμος. Τηλ. επικοινωνίας 6972058836.
Georgia X. Gotsi

Ξέρετε ότι...

...η οδοντική πλάκα που σχηματίζεται στα δόντια του σκύλου μας μπορεί να την ελέγχουμε και να την αφαιρούμε  με μία μικρή παιδική οδοντόβουρτσα με λίγες σταγόνες λάδι καρύδας;.
Επίσης για  τη δυσάρεστη αναπνοή του σκύλου μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε  μία με δύο σταγόνες λάδι από μαιντανό μαζί με λάδι καρύδας...

Μία σκάλα πολλαπλών χρήσεων...

Μπορείτε να φτιάξετε μία ξύλινη σκαλίτσα, για να ανεβαίνει ο γάτος σας, αλλά και  να την έχει και σαν κρεβάτι του....

Αγαπώ το French Bulldog

...για αυτό εργάζομαι σκληρά, για να παρέχω στον αγαπημένο μου σκύλο όσο μπορώ περισσότερες ανέσεις !

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

BEER BURROS! Η νέα τάση με τα γαϊδουράκια στους γάμους

Τα ποτά σε όλο και περισσότερους γάμους σερβίρουν γαϊδουράκια. Αυτό συμβαίνει τώρα τελευταία στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Μάλιστα, υπάρχουν εταιρείες, όπως η Texas Hill Country Events στο Τέξας και η  Haul N Ass Productions στην Αριζόνα, οι οποίες παρέχουν “beer burros” ή αλλιώς γαϊδουράκια σε γάμους, ώστε να σερβίρουν στους καλεσμένους τα ποτά.
Τα γαϊδουράκια μπορούν να μεταφέρουν από 6 ως 12 μπύρες την φορά, ενώ είναι ιδανικά και για τις φωτογραφίες.
Όσο για το πώς νιώθουν τα γαϊδουράκια, οι εταιρείες υποστηρίζουν πως μελαγχολούν, όταν είναι μόνα, για αυτό ζουν σε κοπάδια, διαφορετικά  χρειάζονται άλλη παρέα, για παράδειγμα κατσίκες ή ανθρώπους, οπότε τους αρέσει να είναι κοντά σε ανθρώπους.

Πού οφείλεται η δυσάρεστη αναπνοή;...

Η δυσάρεστη αναπνοή που μπορεί να εμφανίζει ο σκύλος ή η γάτα μας μπορεί να οφείλεται  σε κακή στοματική υγιεινή  λόγω του ότι δεν βουρτσίζονται τα δόντια και με αυτό τον τρόπο σχηματίζονται βακτήρια και πέτρα.
 Επίσης, μπορεί να υπάρχουν γαστρεντερικές διαταραχές και τοξίνες που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή και τέλος μπορεί να υπάρχουν και μεταβολικές ασθένειες.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδίως στις γάτες  με νεφρικό πρόβλημα και με υψηλά ποσοστά ουρίας στο αίμα υπάρχει και δυσοσμία και οσμή ουρίας κι στην στοματική κοιλότητα.  

Πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια της γάτας μου;....

Πρέπει να ξέρετε ότι όταν υιοθετήσετε μία γάτα, είναι αναγκαίο να έχει καλή και στοματική υγεία. Αυτό προϋποθέτει και καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών.
 Να θυμάστε ότι με το καθημερινό βούρτσισμα αποφεύγεται η δημιουργία πλάκας και τρυγίας που είναι συχνές στην γάτα και οδηγούν σε απώλεια δοντιών. 

Γιατί το άλογο υπακούει στον άνθρωπο;...

Το άλογο σέβεται και υπακούει τον άνθρωπο γιατί τα μεγάλα του μάτια τα μεγεθύνουν όλα, έτσι ο άνθρωπος φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από το ίδιο το άλογο.
Αυτό αναφέρει ο Στανισλαβ Λεμ, Πολωνός συγγραφέας.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ! Η ιστορία ενός σκύλου

Το πιτ-μπουλ που ακούει στο όνομα Hansel έπαιρνε μέρος σε κυνομαχίες μαζί με άλλους 20 σκύλους, μεταξύ αυτών η μαμά του και η αδερφή του. Σώθηκε, όταν ήταν 7 μηνών, από την οργάνωση Ontario Society for the Prevention of Cruelty to Animals (OSPCA) στο Οντάριο του Καναδά. Για χάρη τους είχε γίνει η παγκόσμια καμπάνια με τίτλο #Savethe21 που αγωνίστηκε κατά της ευθανασίας σε αυτούς τους σκύλους.
Το πιτ-μπουλ, αφού πήγε στην οργάνωση Throw Away Dogs Project, κατέληξε στην πυροσβεστική στην πόλη Μίλβιλ του Νιου Τζέρσεϊ όπου ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να εντοπίζει 14 διαφορετικά εύφλεκτα υλικά όπως κηροζίνη και γκαζολίνη. Πλέον δουλεύει μαζί με τους άλλους πυροσβέστες προσπαθώντας να προλάβουν τις  φωτιές και να προστατεύσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Μία ταλαιπωρημένη ψυχή ψάχνει αγκαλιά...

Την ιστορία της Arwen δεν τη γνωρίζουμε. Μάλλον έζησε δύσκολα και τα ματάκια της γνώρισαν μόνο το δρόμο ή κάποιο κλουβί.
Την βρήκαμε στο κυνοκομείο. Δεν ήταν κουτάβι, δεν ήταν μικρόσωμο κανισομαλτεζάκι, δεν ήταν καν μπροστά στα κάγκελα να μας παρακαλάει να την πάρουμε. Ήταν μια σκυλίτσα ήρεμη, καθόταν σε μια γωνιά στο κλουβί της και μας κοιτούσε. Μόλις μπήκαμε στο κλουβί της, ήρθε κοντά μας και άρχισε να μας γλύφει τα χέρια. Και δεν μπορέσαμε να την προσπεράσουμε. 
Η Arwen δεν είναι στην πρώτη νιότη, ήταν ίσως αδέσποτη ή ανήκε σε κάποιον κυνηγό. Πάντως έχει αρκετά χρόνια ζωής και θα θέλαμε να τα περάσει με ανθρώπους που θα της δείξουν ότι η ζωή είναι ωραία.


Όνομα: Arwen
Ράτσα: Ημίαιμo smooth collie
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 6 ετών
Τελικό Βάρος: 17 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΝΑΙ
Φιλική με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλική με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλική με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023845000
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ της Arwen μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2745905722141391
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ένας μαλακός καναπές...

Ένας μαλακός καναπές μπορεί να χρησιμεύσει για άνετο και ζεστό κρεβάτι για το σκυλάκι σας. Αν μάλιστα τον σκεπάσετε με μία flecce κουβέρτα,  τότε θα αισθάνεται ακόμα καλύτερα....

Ξέρετε ότι.....

...αν χάσετε ένα αγαπημένο πρόσωπο, τα κατοικίδια σας βοηθούν να ξεπεράσετε πιο εύκολα τον πόνο;  Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει  ότι ειδικότερα οι γάτες βοηθούν να ξεπερνιέται  ο πόνος με λιγότερα κλάμα.  Μάλιστα, αναφέρεται ότι άνθρωποι πιο εύκολα εκφράζουν τα συναισθήματα τους , όταν βρίσκονται σε κατάσταση πόνου από απώλεια αγαπημένου προσώπου σε ζώα από ότι σε ανθρώπους γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν και να εκφράσουν και αντίθετη γνώμη!....

Πέστα Χρυσόστομε!...

Του Αγίου Χρυσοστόμου , Μεγάλου Πατέρα της εκκλησίας που γεννήθηκε  στην Αντιόχεια της Συρίας, έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, αλλά έχασε τον θρόνο και οδηγήθηκε σε εξορία γιατί έλεγχε τον αυτοκράτορα.
 Η φράση αυτή έχει μείνει και λέγεται και σήμερα, όταν θέλουμε να επιδοκιμάσουμε κάποιον για αυτά που ομολογεί και θέλουμε να τον προτρέψουμε να συνεχίσει....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Το ελληνικό άλογο της Πηνείας...

το άλογο της Πηνείας ή ορεινής Ηλείας εκτρέφεται στις ημιορεινές περιοχές της Ηλείας (περιοχή σημερινού δήμου Πηνείας) και κατάγεται από τα αρχαία ελληνικά άλογα. Μάλιστα, στην αρχαία Ολυμπία με αυτά έγιναν οι πρώτες ιπποδρομίες.
Είναι άλογο λιτοδίαιτο, μεγάλης αντοχής και έχει το χάρισμα του πλαγιοτροχασμού. 

ΟΙ ΓΑΤΕΣ Ή ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ; Ποια ζώα δένονται με τους ανθρώπους σύμφωνα με νέα έρευνα

Δεν υπάρχει πιο πιστό ζώο από τον σκύλο. Αντίθετα, η γάτα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της.
Αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι. Όμως, μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να το ανατρέψει.
Η έρευνα του Σεπτεμβρίου του 2019 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Biology έδειξε ότι οι γάτες δένονται με τους ανθρώπους όπως κι οι σκύλοι. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως έχει υποτιμηθεί το βάθος της σχέσης που μπορούν να αναπτύξουν οι γάτες με τους ανθρώπους
και αυτό δεν είναι προτέρημα μόνο των σκύλων, δηλαδή οι γάτες είναι κοινωνικές και δείχνουν την αγάπη τους αλλά με τον δικό τους τρόπο. 

Ένα τούνελ για την γάτα σας...

Μπορείτε, αν θέλετε, να φτιάξετε ένα τούνελ σπίτι από κορμό δέντρου για την γάτα σας. Δεν είναι καταπληκτικό το αποτέλεσμα;... 

Ποια γαλακτοκομικά μπορεί να καταναλώνει η γάτα;

Η γάτα, καθώς μεγαλώνει  σε ηλικία, γίνεται ανθεκτική στην λακτόζη και μπορεί να καταναλώνει σε μικρές όμως ποσότητες σκληρά τυριά τύπου Cheddar ή gouda αλλά και  cottage cheese όπως και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Η Αλεξανδρούπολη της ανθρωπιάς...

Υπάρχουν, όπως έχουμε ξαναγράψει, άνθρωποι και άνθρωποι. Στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα σε ένα μαγαζί Lilium ονομάζεται ο ιδιοκτήτης έχει βάλει έξω από το μαγαζί του χαλάκια για να κάθονται και να ζεσταίνονται τα αδέσποτα!Τελικά η ανθρωπιά στις μέρες μας ευτυχώς υπάρχει!
Από  @ariadnicr

Kαλημέρα!...

Να έχετε μάι όμορφη και χαρούμενη Κυριακή!...

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Όλοι Μαζί στην Δίκη για τις Φόλες Στο Λιτόχωρο...

Την Τετάρτη 5.2.2020 στις 09.00 εκδικάζεται στην Κατερίνη ο φερόμενος ως δράστης των δολοφονιών εκατοντάδων ζώων με δηλητήριο, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
Την προηγούμενη φορά πήρε αναβολή, ελπίζουμε αυτή την φορά το δικαστήριο να γίνει!
Καλούμε φίλες και φίλους, από όλη την Ελλάδα να παραβρεθούν στην δίκη και να ενώσουν τη φωνή τους υπέρ της υπεράσπισης των αθώων πλασμάτων.
Ζητάμε σεβασμό στη ζωή και προστατεύουμε τα ζώα.

Ένα σπίτι παλάτι!...

Μπορείτε να φτιάξετε μόνος σας, αν ασχολείστε, από κουτιά από χαρτόνια ένα διώροφο παλάτι με παράθυρα για την γάτα σας, που θα της αρέσει πάρα πολύ!...

Μπορεί ο σκύλος να μυρίσει λουλούδια;

Όλα τα  λουλούδια δεν είναι ασφαλή για τον σκύλο, όταν τα  μυρίζει. Εκτός από το να μυρίσει, μπορεί να καταπιεί και φύλλα από τα λουλούδια  που είναι βλαβερά για τον σκύλο. Οι τοξικές αντιδράσεις που παρουσιάζονται στον σκύλο είναι: νευρολογικά συμπτώματα δηλαδή ο σκύλος αρχίζει να γέρνει το κεφάλι του, να παρουσιάζει γδαρσίματα στα χείλη του και στο στόμα του, να είναι ανήσυχος και να πηγαίνει πέρα δώθε  και να παρουσιάζει μία αστάθεια. Όλα αυτά είναι ενδείξεις που πρέπει να μας οδηγήσουν άμεσα στον ειδικό..

Ο Γρηγόρης και η Γρηγορία...

Του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου σήμερα γιορτάζουν ο Γρηγόρης και η Γρηγορία, Χρόνια τους Πολλά. Το όνομα Γρηγόρης σημαίνει  άγρυπνος επομένως ενήμερα και  φωτισμένος...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Καρναβάλι για σκύλους...

Το πρώτο καρναβάλι αποκλειστικά για σκύλους θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην πόλη της  Κροατίας στην Πούλα.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου σκύλοι ντυμένοι αποκριάτικα θα παρελάσουν στους δρόμους της πόλης και το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλες εκδηλώσεις.
Τα έσοδα από το καρναβάλι προορίζονται για την οργάνωση Fido Association η οποία φροντίζει εγκαταλελειμμένες γάτες.

Ποιο μοντέλο κατηγορείται ότι κακοποιεί τον σκύλο της

Έντονη κριτική δέχθηκε η Kendall Jenner για την τελευταία βόλτα με τον σκύλο της.
Το μοντέλο εθεάθη πριν από μερικές μέρες να περπατάει στο Λος Άντζελες με τον σκύλο της, ο οποίος φορούσε ένα κολλάρο Prong δηλαδή έναν αγκαθωτό πνίχτη. Αυτό σφίγγει πολύ τον λαιμό του σκύλου και χρησιμοποιείται συχνά και κατά την εκπαίδευση.
Πολλοί ήταν αυτοί στα social media που κατέκριναν το μοντέλο και το κατηγόρησαν για κακοποίηση του ζώου.

Τι χρειάζεται ένας μεγάλος σκύλος;...

Ένας μεγάλος σκύλος σε ηλικία δεν χρειάζεται μόνο τροφή και ένα σπίτι, για να παραμείνει ζωντανός. Αλλά αυτό που περισσότερο χρειάζεται είναι να δραστηριοποιείται καθημερινά με άσκηση σωματική αλλά και διανοητική, για να έχει καλή σωματική και ψυχική υγεία αλλά και να κοινωνικοποιείται με σκοπό να έχει αυτοπεποίθηση και να είναι ευτυχής!...

Ξέρετε ότι...

...ο σκύλος δείχνει την εμπιστοσύνη του και τον σεβασμό του, όταν άνετα δίνει το χέρι του στο δικό σας;...

O καλύτερος φίλος των παιδιών...


Χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος φίλος των παιδιών είναι ο σκύλος, γιατί τους αγαπά, τους προστατεύει και τα παιδιά μαζί του μαθαίνουν την αγάπη, τη σιγουριά  και την αυτοπεποίθηση.... 

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Το κουτάβι που έχει ξετρελάνει το Instagram

Σίγουρα όλα τα κουτάβια είναι χαριτωμένα, όμως αυτό ξεχωρίζει για το βλέμμα του.
Το κόκερ σπάνιελ, που ακούει στο όνομα Winnie, μπορεί να είναι μόλις 3 μηνών, αλλά χάρη στο βλέμμα του έχει γίνει viral και έχει το δικό του προφίλ στο Instagram με περισσότερους από 230.000 ακολούθους.


Ένα λούτρινο αγοράκι ψάχνει την δική του οικογένεια

Tον Raymond τον βρήκε μια κυρία πάνω στην Εθνική. Πώς βρέθηκε εκεί είναι άγνωστο. Πάντως έψαξε τριγύρω και δεν βρήκε ούτε άλλα κουταβάκια ούτε τη μάνα. Και τον πήρε σπίτι να κάνει παρέα με τα δικά της σκυλάκια, μέχρι να υιοθετηθεί. Είναι ένα μικρό λούτρινο κουταβάκι. Είναι ακόμα μικρός σε ηλικία για να σας πούμε για το χαρακτήρα του, Θα σας πούμε ότι είναι γενναίος.

Όνομα: Raymond
Ράτσα: Ημίαιμo
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 2 μηνών
Τελικό Βάρος: 20 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023845119
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Raymond μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2667373239994640
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]



Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Διδάξτε τα παιδιά......

Διδάξτε από νωρίς τα παιδιά να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα, γιατί θα μάθουν να αγαπούν και να σέβονται όλα τα πλάσματα όταν θα μεγαλώσουν.... 

Πώς θα κάνετε έναν σκύλο φίλο σας;...

Για να κάνετε ένα σκύλο φίλο σας και να σας ακολουθεί, είναι ανάγκη να σεβαστείτε τις επιθυμίες του, δηλαδή να ακούτε αυτά που θέλει, να ασχολείστε μαζί του, να πηγαίνετε βόλτα μαζί του καθημερινά και να κάνετε αυτό που αρέσει στον σκύλο ιδιαίτερα δηλαδή βοηθό στην εργασία σας ή να τον παίρνετε μαζί σας και σε ένα hobby σας!...

Σκύλος και κουνέλι μπορεί να είναι φίλοι;...

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένα ήσυχο και καλοδιάθετο από τη φύση του κουνέλι μπορεί να είναι φίλος με  κατοικίδιο είτε αυτό είναι σκύλος ή γάτα.
 Μάλιστα αν το κουνέλι έχει θετική εμπειρία με κατοικίδια από μικρή ηλικία, τότε πιο εύκολα μπορεί να δει τα κατοικίδια σκύλο ή γάτα σαν φίλους παρά σαν εχθρούς...

Nα περάσετε ...

...μία χαρούμενη και όμορφη Πέμπτη...

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Πού είναι ο σκύλος της Μέγκαν;

Καινούργια ζωή στον Καναδά ξεκινούν ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία εθεάθη την Δευτέρα στο Βανκούβερ να έχει βγει για βόλτα με τον γιο τους Άρτσι και τους δύο σκύλους της το μπιγκλ  Guy και το μαύρο λαμπραντόρ Oz.
Αμέσως πολλοί ήταν αυτοί που άρχισαν να ψάχνουν τον τρίτο σκύλο της Μέγκαν Μαρκλ. Ο Bogart, όπως ονομαζόταν, έμεινε στον Καναδά σε φίλους της Μέγκαν, επειδή ήταν μεγάλος σε ηλικία, όταν αυτή μετακόμισε από το Τορόντο στο Λονδίνο το 2017. Τώρα όμως, αναρωτιούνται πολλοί, που η οικογένεια γύρισε στον Καναδά, ο σκύλος δεν θα επιστρέψει σε αυτούς;


Κάποτε είχε οικογένεια και τώρα ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία

O Όσκαρ ο κοντούλης. Δεν είναι στην πρώτη νιότη. Κάποτε είχε οικογένεια. Κάποιος το είχε για χρόνια κ μετά όταν έφτασε 8 ετών αποφάσισε ότι δεν τον θέλει πια... Έτσι απλά... Και τον έδωσε σε μια κυρία να τον φιλοξενήσει και δεν πήρε καν τηλέφωνο να δει πώς τα πάει.
Τον βγάλαμε βόλτα και κοίταζε στην κατεύθυνση που ήταν το σπίτι του για χρόνια. Μια μικρή ψυχή, ένα σκυλάκι που μέσα στο σπίτι είναι αθόρυβο και ξεχνάς ότι τον έχεις. Και και τώρα ψάχνουμε δεύτερη ευκαιρία για τον κοντορεβυθούλη.

Όνομα: Oscar
Ράτσα: Ημίαιμo πίνσερ
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 8 ετών
Τελικό Βάρος: 6 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαιτερότητες: ΌΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000023842288
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Oscar μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2744666202265343
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]




Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+