Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Σε λίγο ...

...ο χειμώνας μαζί με το Φλεβάρη σε λίγο μας αποχαιρετούν....

Κορωνοϊός: Τέλος στο κρέας σκύλου στην Κίνα εξαιτίας του ιού;

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, η Κίνα λαμβάνει συνεχώς μέτρα.
Πρώτα απαγόρευσε το εμπόριο και την κατανάλωση ζώων της άγριας φύσης και τώρα έρχεται η απαγόρευση στην κατανάλωση κι άλλων ζώων.
Η πόλη Σεντσέν στα νότια της χώρας είναι η πρώτη η οποία σκέφτεται να απαγορεύσει δια νόμου την κατανάλωση κρέατος σκύλων και η απαγόρευση θα επεκτείνεται και στο κρέας των φιδιών, των βατράχων και των χελώνων.

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο σκύλος που βρέθηκε θετικός στον ιό

Θετικός βρέθηκε στον κορονοϊό ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ. Είναι ράτσας πομεράνιαν και ανήκει στην Yvonne Chow Hau Yee. Είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες και είναι η πρώτη περίπτωση ζώου και μάλιστα δεσποζόμενου που προσβάλλεται από τον ιό.
Στην Κίνα αναφέρθηκαν 327 νέα κρούσματα και 44 θάνατοι μέχρι το πρωί της Παρασκευής και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα φθάνει τα 78.824 και των θανάτων τους 2.788.

Ξέρετε ότι...

...μπορεί μία γάτα όταν είναι άρρωστη, να μην είναι σε θέση να πλένεται και να καθαρίζει το τρίχωμα της και αυτό μπορεί να συμβαίνει και όταν μία γάτα είναι υπέρβαρη ή υποφέρει από αρθρίτιδα. Το αποτέλεσμα  είναι ότι το τρίχωμα της θα έχει μία άσχημη και δυσάρεστη μυρωδιά...

Σκύλος και κινητό πάνε μαζί;...

Πολλές φορές παρατηρούμε ότι ιδιοκτήτες σκύλων βγάζουν τον σκύλο τους βόλτα, αλλά αυτοί κοιτάζουν το κινητό τους τηλέφωνο. Αυτό βέβαια είναι μεγάλο λάθος, γιατί όταν έχουμε μαζί το σκύλο μας, τότε το κινητό θα πρέπει να το αφήνουμε σπίτι, γιατί ο σκύλος θέλει την προσοχή μας και τη φροντίδα μας. Θα πρέπει την ώρα της βόλτας να την αφιερώσουμε μόνο στον σκύλο μας και να αφήσουμε τα προβλήματα μας έξω.
 Χρειάζεται δηλαδή να παίξουμε με τον σκύλο μας, να γνωρίσει ο ίδιος και γιατί όχι και εμείς καινούργιους φίλους, εκεί στο πάρκο που θα πάει για να παίξει με άλλους σκύλους, να προσέχουμε τον σκύλο μας γιατί μπορεί να μας πει κάτι ή να δοκιμάσει κάτι που είναι επικίνδυνο για αυτόν. Τέλος, να μη ξεχνάμε ο σκύλος στη διάρκεια της βόλτας θέλει και απαιτεί την προσοχή μας, εξάλλου μας δίνει τόσα πολλά έναντι αυτών που δικαιούται να πάρει από εμάς.

Σέβονται οι νεότεροι σκύλοι τους μεγαλύτερους σε ηλικία σκύλους;

Είναι αλήθεια ότι οι σκύλοι συμμορφώνονται  και υπακούουν στους μεγαλύτερους σε ηλικία σκύλους που ο καθένας βέβαια έχει μαρκάρει τη περιοχή που μένει.
 Εξάλλου, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκύλοι δεν μετακινούνται εύκολα και είναι μόνο για να μένουν στο σπίτι και θέλουν αγκαλιές και φροντίδα, ενώ οι νεότεροι είναι πιο ενεργητικοί και θέλουν παιγνίδι ,δράση και μετακίνηση. 

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τα ζώα στο έργο της Άλκης Ζέη

Έφυγε από την ζωή η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 97 ετών.
Από το έργο της δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζώα με τα οποία οι μικροί ήρωες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση.
Στο βιβλίο της "Το καπλάνι της βιτρίνας", το οποίο έγραψε το 1963 και θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά, ο βαλσαμωμένος τίγρης ζωντανεύει στα μάτια των παιδιών και παίρνει μυθικές διαστάσεις. "Στον μεγάλο περίπατο του Πέτρου" το τριζόνι του Πέτρου πεθαίνει την 27 Οκτωβρίου του 1940, ενώ ο Ριχάρδος κινδυνεύει από τον ανόητο πατριό της Βίτως στη "Μωβ ομπρέλα" ο οποίος φοβάται ότι ο σκύλος θα λυσσάξει. Ένας μεγάλος γάτος πρωταγωνιστεί στο βιβλίο της "Γατοκουβέντες'' και το λούτρινο γαϊδουράκι ο Πλάτων είναι η παρέα των δύο μικρών ηρώων στο έργο ''Ο θείος Πλάτων''.

ΕΠΕΙΓΕΙ η υιοθεσία του

Οι μέρες πέρασαν. Ο κούταβος Μόκα έμεινε στο ΔΙΚΕΠΑΖ δέκα μέρες τώρα και πλέον ήρθε η ώρα της επανένταξης. Της επιστροφής δηλαδή στον δρόμο δίπλα από τα σκουπίδια και τη λεωφόρο.
Στην γειτονιά που δεν τον θέλουν και τον κυνηγάνε με σκουπόξυλα και κλωτσιές και μετά καταγγέλουν ότι τους δάγκωσε. 
Πλάσματα καταδιωγμένα ενός άλλου θεού. 
Δεν έχει καθαρό φαγητό καθημερινά και το νερό τους το πετάνε. 
Εκεί θα γυρίσει ο μικρός Μόκα αν κάποιος δεν του δώσει την ευκαιρία να γίνει μέλος της οικογένειας του. 
Δεν είναι ράτσα αλλά είναι φάτσα. 
Είναι περίπου 4.5 μηνών, εμβολιασμένος και με τσιπ. 
Περιοχή Χαϊδάρι. Τηλέφωνο 6974004811
Κατερίνα Κούνουπα

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό σκύλος

Δεσποζόμενος σκύλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, και φαίνεται να είναι η πρώτη περίπτωση που ο ιός προσβάλλει ζώο.
Ο σκύλος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα και είναι σε καραντίνα απομονωμένος από άλλα ζώα, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εξετάσεις.
Αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην επιστημονική κοινότητα, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις σε πολλά ζητήματα σχετικά με τον ιό. 

Ξέρετε ότι...

... τα γαϊδουράκια ενώ δεν είναι φίλοι με τους σκύλους, όταν είναι φύλακες για κοπάδι με πρόβατα, τότε γίνονται τόσο καλοί φίλοι με τα πρόβατα, παρά από τα όμοια τους γαϊδουράκια....

H δύναμη της αγάπης...

Ξέρετε ότι η δύναμη της αγάπης μπορεί να θεραπεύσει μία πληγωμένη καρδιά από πόνο και θλίψη....

Μπορεί να ζήσουν γάτα με πουλάκι μαζί;...

Στην γάτα  αρέσει  και είναι στο ένστικτό της να κυνηγά και να αιχμαλωτίζει μικρά πουλιά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει  ότι δεν μπορεί να έχουμε παπαγαλάκια ή καναρίνια και να συμβιούν στο σπίτι με γατούλες, αφού βέβαια λάβουμε ειδικές προφυλάξεις!...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ξέρετε ότι...

οι σκύλοι και οι γάτες μπορούν να θυμηθούν γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια όπως οι άνθρωποι, δηλαδή έχουν επεισοδική μνήμη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από την Δανία.
Μάλιστα, παρατήρησαν ότι οι σκύλοι έχουν καλύτερη μνήμη από τις γάτες.



Τι είναι η ναρκοληψία;

Η ναρκοληψία είναι μια ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα που χαρακτηρίζεται από υπνηλία, ακόμα και μετά από επαρκή ύπνο.
Ο ασθενής επανέρχεται σχεδόν αμέσως στην φυσιολογική του συμπεριφορά και δραστηριότητα.
Η ναρκοληψία στους σκύλους έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένες ράτσες όπως ντάχσχουντ, ντόπερμαν και λαμπραντόρ. 

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΗΣ! Η γλυκιά Κάρμα είναι έτοιμη να βρει το δικό της σπίτι για 2η φορά

H ιστορία της Κάρμα είναι μεγάλη. Ξεκινάει από το δρόμο όταν ήταν τριών μηνών κουτάβι, όπου πιθανόν κάποιο σκυλί τη δάγκωσε άσχημα με αποτέλεσμα να χάσει μέρος από τη μύτη και τα χείλια της. Ίσως και να γεννήθηκε έτσι. Την περισυνέλεξε το κυνοκομείο. Όταν ήταν 6 μηνών, υιοθετήθηκε. Πέρασε τρία χρόνια παρέα με άλλο ένα θηλυκό σκυλάκι, έβγαινε τις βόλτες της και είχε τις αγκαλιές της.
Το κάρμα της όμως δεν είχε να μείνει σε αυτό το σπίτι. Ο κύριος που την υιοθέτησε την άφησε πίσω στο κυνοκομείο. Τη μέρα που θα απελευθερωνόταν στο δρόμο, γιατί δυστυχώς εκεί θα έβγαινε, την είδε μια κυρία και αποφάσισε να τη βοηθήσει. Όμως και πάλι το κάρμα της είχε άλλα σχέδια. Στις εξετάσεις που κάναμε βγήκε θετική σε διροφιλαρίωση και η Κάρμα έμεινε στη φροντίδα του σωματείου για 3 μήνες μέχρι να ολοκληρώσει τη θεραπεία της. 
Είναι πλέον υγιέστατη. Και τώρα είναι έτοιμη να βρει το δικό της σπίτι για δεύτερη φορά. Ελπίζουμε αυτή τη φορά το κάρμα να συμφωνήσει μαζί μας.

Όνομα: Karma
Ράτσα: Ημίαιμo κοκκόνι
Γένος: Θηλυκό
Ηλικία: 3,5 ετών
Βάρος: 10 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένη: ΝΑΙ
Στειρωμένη: ΝΑΙ
Φιλική με τους σκύλους: Μπορεί να συμβιώσει αλλά θα είναι ευτυχισμένη σε σπίτι χωρίς άλλο σκύλο
Φιλική με τις γάτες: ΟΧΙ
Φιλική με τα παιδιά: Ναι αλλά ζηλεύει
Αριθμός Microchip: 941000023864773

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Για να δείτε το άλμπουμ της Karma μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2807322175999745 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο) -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€) [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ξέρετε ότι...

...οι γάτες αγαπούν τα πιο παράξενα μέρη, όπως μέσα στη ντουλάπα πάνω στις κρεμάστρες με τα ρούχα!..

Τι περίεργο συμβαίνει με το κρυολόγημα στις γάτες;...

Οι γάτες που μένουν στο σπίτι μπορεί να κρυολογήσουν και να εμφανίσουν τα συμπτώματα όπως φτάρνισμα, καταρροή και  βήχα. Αλλά είναι παράξενο ότι δεν βγαίνουν έξω και δεν έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες.
Μπορεί βέβαια να κολλήσουν και από τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι. Αλλά στις γάτες συμβαίνει το εξής παράξενο, ο ιός παραμένει μέσα στα κύτταρα τους στις λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού  σε ετοιμότητα και με εχθρικές διαθέσεις.
Κάποιες στιγμές στη ζωή τους, όταν η ικανότητα του ανοσοποιητικού στις γάτες μειωθεί ή όταν υπάρχει stress, τότε ο ιός εμφανίζεται με απειλητικές διαθέσεις.

Υπάρχει ειδικός τόπος...

...στο παράδεισο για αυτούς τους ανθρώπους που αγάπησαν και φρόντισαν ένα μεγάλο σε ηλικία σκύλο.... 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ξέρετε ότι...

οι σκύλοι, ως γνωστόν, αλλάζουν την ζωή μας προς το καλύτερο, αφού μας μαθαίνουν να είμαστε υπεύθυνοι και μας κρατούν συντροφιά.
Επίσης, κάνουν καλό και στα παιδιά και ειδικότερα, όπως έδειξε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Anthrozoös, η παρουσία των σκύλων μπορεί να αποδειχθεί ένα καλό κίνητρο για τα παιδιά, ώστε να διαβάζουν περισσότερο και καλύτερα.
   

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ απαγορεύει η Κίνα το εμπόριο ειδών άγριας ζωής

Δραστικά μέτρα αναγκάζεται να λάβει η κυβέρνηση της Κίνας, για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού.
Αφού έγινε γνωστό ότι  ο ιός πιθανώς μεταδόθηκε από ζώα σε ανθρώπους σε μια παράνομη αγορά ειδών άγριας ζωής στην Γουχάν, οι αρχές αποφάσισαν να απαγορευθεί αμέσως το εμπόριο ειδών άγριας ζωής.
Σημειώνεται ότι το εμπόριο άγριων ζώων, ειδικά αυτών που απειλούνται με εξαφάνιση, αν και παράνομο, ανθεί και δεν πληρούνται οι κανόνες υγιεινής.
Για αυτό, συγκεντρώνονται υπογραφές (εδώ), ώστε κι άλλες χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Μιανμάρ και το Λάος να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας και να βάλουν τέλος στο εμπόριο ζώων. 

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ τον άνθρωπό της...

Το κοριτσάκι περιμένει εδώ και πολύ καιρό τον άνθρωπό της. Το Ελπίδακι ήταν αδεσποτάκι από τον Ασπρόπυργο και πάλευε για να επιβιώσει. Σήμερα είναι ασφαλής σε καταφύγιο, αλλά δυστυχώς ανελεύθερη και περιορισμένη. Είναι πολύ κοινωνική, πολύ τρυφερή και αποζητάει απελπισμένα την ανθρώπινη επαφή. Πλησιάζει όλους τους ανθρώπους και σκύβει το κεφαλάκι για να πάρει χάδια.

Ξέρετε ότι...

...μπορείτε να διατηρήσετε το στόμα του σκύλου σας καθαρό ακόμα και χωρίς βούρτσισμα χρησιμοποιώντας ειδική ενζυματική οδοντόκρεμα που μπορείτε να βάλετε λίγη στο δάκτυλο σας και να τη γλείψει ή με το δείκτη σας να τρίψετε ελαφρά τα δόντια του.
Η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα έχει την ιδιότητα να ενώνεται με το σάλιο και να αποτρέπει το σχηματισμό της μικροβιακής πλάκας που είναι  το πρώτο στάδιο της φλεγμονής των ούλων.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι ο σκύλος πονά;

όταν ο σκύλος πονά δεν μπορεί να το εκφράσει, το δείχνει όμως με ορισμένα σημεία . Αυτά είναι: η αλλαγή συμπεριφοράς, δηλαδή ενώ ήταν ζωηρός και δραστήριος, γίνεται νωχελικός και του καναπέ, δεν έχει όρεξη,  συνεχώς γλείφεται και καθαρίζεται, στο πλαίσιο ότι γλείφει και θεραπεύει  τις πληγές του.
 Επίσης  ο σκύλος λαχανιάζει πολύ και   καταναλώνει χορτάρι που δείχνει ότι έχει πεπτικό πρόβλημα και θα επακολουθήσει εμετός.

Δύο όμορφες αδελφούλες...

Δύο χαριτωμένες μικρές γατούλες σας στέλνουν τη γλυκιά Καλημέρα τους...

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τα λιοντάρια είναι επιθετικά προς τους ανθρώπους;

Tο λιοντάρι είναι θηρευτής και μάλιστα από τους καλύτερους.
Μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο, επειδή πεινάει και τον βλέπει σαν εύκολο στόχο ή επειδή τον θεωρεί απειλή ή για να προστατεύσει τα μικρά του.
Για αυτό, ο άνθρωπος δεν πρέπει να πλησιάζει και πρέπει να κρατάει μια απόσταση ασφαλείας.


Μαζί και στην βδομάδα Μόδας...

Ο Ορλάντο Μπλουμ παρευρέθηκε την Κυριακή στην επίδειξη του οίκου μόδας Boss για το φθινόπωρο του 2020 στα πλαίσια της βδομάδας μόδας στο Μιλάνο.
Εκεί δεν ήταν μόνος του, αλλά είχε μαζί του τον σκύλο του ονόματι Mighty, τον οποίο υιοθέτησε το 2017 και έκτοτε είναι αχώριστοι. 

Aγαπούν τα γαϊδουράκια την βροχή;...

Τα γαϊδουράκια  είναι πολύ έξυπνα ζώα και αγαπούν την δουλειά, αλλά όχι βέβαια στο κρύο, το χιόνι και την βροχή, γιατί το τρίχωμα τους δεν είναι παχύ και διπλό όπως στα άλογα και το νερό και το χιόνι δεν φεύγει εύκολα, κολλά στο τρίχωμα τους και το καταστρέφει αλλά και το παγώνει.

Από πού μπορεί να προέρχεται ο βήχας στον σκύλο;...

Ο βήχας στον σκύλο μπορεί να προέρχεται από μικρόβια, από ιούς, από μύκητες ή και από γενικές ασθένειες όπως καρδιολογικό απλό πρόβλημα ή καρδιακή ανεπάρκεια ακόμη και από προβλήματα στους πνεύμονες όπως βρογχίτιδα και πνευμονία. Πότε πρέπει να επισκεφτούμε όμως γιατρό; Όταν βλέπουμε ότι ο σκύλος βήχει πάνω από μία βδομάδα, όταν έχει ανορεξία, όταν έχει πυρετό ή και άλλα προβλήματα υγείας. 

Γιατί οι γάτες ανεβαίνουν στις κουρτίνες;...

Πολλοί ιδιοκτήτες που έχουν γάτες δυσανασχετούν πολλές φορές με τις ζημιές που κάνουν οι γάτες τους στις κουρτίνες. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι οι γάτες είναι πολύ ευέλικτες, έξυπνες, τους αρέσει να παίζουν, είναι περίεργες και έχουν φυσικό ένστικτο να αναρριχώνται. 

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο σκύλος στην δουλειά! Τι έδειξε νέα έρευνα

Η πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας ZipRecruiter είχε ως θέμα τα κατοικίδια στον χώρο εργασίας, κάτι που αποδείχθηκε βασικό για όσους ψάχνουν εργασία.
Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το να έχεις το κατοικίδιο σου μαζί εν ώρα εργασίας είναι θετικό και το 30% αυτών θεωρεί πως είναι σημαντικό/αρκετά σημαντικό ο εργοδότης να επιτρέπει κατοικίδια στον χώρο εργασίας.
Μάλιστα, οι περισσότεροι προτιμούν οι επιχειρήσεις να τους δίνουν την δυνατότητα να φέρνουν το κατοικίδιο μαζί τους στην εργασία παρά να τους προσφέρουν δωρεάν γεύματα, εκπτώσεις και  διακοπές.

Το μουσείο του σκύλου...

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου βρίσκεται στο Park Avenue της Νέας Υόρκης.
Η μόνιμη έκθεση του μουσείου είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και περιλαμβάνει έργα τέχνης, κεραμικά, κοσμήματα, φωτογραφίες και πολλά άλλα.
Επίσης, φιλοξενεί κατά καιρούς και προσωρινές εκθέσεις, ενώ σε αυτό υπάρχει βιβλιοθήκη και
ένας εικονικός σκύλος ονόματι Mollie που διδάσκει στους επισκέπτες πώς να εκπαιδεύουν τους σκύλους.

Με αποκριάτικο καπέλο!...

Μία γατούλα στέκεται με χάρη με αποκριάτικο καπέλο με πούλιες και με φτερά δίπλα σε μία μάσκα με τα ίδια χρώματα με το καπέλο της....

Γιατί ο σκύλος βήχει;...

Ένας άνθρωπος μπορεί να βήχει, όταν έχει κρυολογήσει ή όταν κάτι τον ενοχλεί  στον λάρυγγα του.
 Στον σκύλο όμως δεν συμβαίνει το ίδιο, γιατί  ο βήχας εξαρτάται από την ράτσα του σκύλου και από τις συνήθειες και από τις συνθήκες που ζει ο σκύλος...

Δώστε στον σκύλο σας θεραπευτικές κροκέτες...

Για να έχει γερά δόντια ο σκύλος σας καλόν είναι εκτός από το καθημερινό βούρτσισμα να συνεννοηθείτε με τον κτηνίατρο για μία ειδική οδοντική δίαιτα για τον σκύλο σας.
Αυτή θα περιέχει μεγάλες και όχι λείες  κροκέτες, που θα βοηθούν στην απομάκρυνση του σχηματισμού της οδοντικής πλάκας στον σκύλο που είναι και το πρώτο στάδιο της φλεγμονής στα ούλα.
 Η ειδική δίαιτα θα συνοδεύεται με οδοντικές λιχουδιές, όπως με κόκαλα και βιταμίνες που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά για υγιή δόντια....

Από πού προέρχονται οι Αποκριές;

Οι Αποκριές είναι συνέχεια των γιορτών που γίνονταν στην Αρχαία Αθήνα με τις οποίες τιμούσαν τον θεό Διόνυσο τον θεό του κρασιού, του παιγνιδιού  και της βλάστησης, όπου οι Έλληνες μεταμορφωμένοι τιμούσαν τον θεό  χορεύοντας και τραγουδώντας  στους δρόμους.
Σκοπός μάλιστα της Αποκριάς είναι η μαγική υποβοήθηση της γης να βλαστήσει με χορό, τραγούδια και άλλα δρώμενα σύμφωνα με ιστορικούς...

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Το αλογάκι της Σκύρου

Το αλογάκι της Σκύρου είναι μια μικρόσωμη ελληνική φυλή αλόγου.
Είναι ιδιαίτερα νευρικό, αλλά μπορεί να αναπτύξει σχέση με τους ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά και να γίνει ήρεμο.
Έχει κοινές ρίζες με το άλογο της Πίνδου.
Θεωρείται απόγονος των αλόγων που μαζί του ο Αχιλλέας στην Τροία και κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα άλογα απεικονίζονται στην ζωοφόρου του Παρθενώνα. 

Πώς ένα αγόρι προσπάθησε να σώσει το κουτάβι του από τον πατέρα του

Έξω από ένα καταφύγιο μαζί με ένα παιχνίδι και ένα σημείωμα άφησε το κουτάβι του ράτσας πιτ-μπουλ ένα 12χρονο αγόρι στην πολιτεία Μιχοακάν του Μεξικού.
Στο σημείωμα έγραφε: ''Η μαμά μου και εγώ αποφασίσαμε να αφήσουμε τον σκύλο μου στα χέρια σας κρυφά από τον μπαμπά μου ο οποίος ήθελε να τον πωλήσει. Του φερόταν άσχημα και τον χτυπούσε. Μια μέρα τον χτύπησε τόσο πολύ, ώστε να τον τραυματίσει στην ουρά του. Ελπίζω να τον βοηθήσετε και να τον φροντίσετε. Του άφησα ένα παιχνίδι, για να μην με ξεχάσει''.
Το καταφύγιο Xollin δημοσίευσε την ιστορία στο Facebook και 300 αιτήματα για υιοθεσία του κουταβιού, ενώ σημείωσε στην ανάρτηση του πως έχει κι άλλους 120 σκύλους που ψάχνουν μια οικογένεια να τους αγαπήσει. 

Ένας αριστοκράτης σκύλος!

Ο σκύλος Borzoi είναι ένα κυνηγόσκυλο που κατάγεται από την Ρωσία  και μοιάζει με τα κυνηγόσκυλα του Αφγανιστάν και το σκύλο Saluki.
To τρίχωμα του Borzoi είναι μεταξένιο και μοναδικό  και το χειμώνα πυκνώνει για να ζεσταίνεται. Είναι ένας ήσυχος και αθλητικός σκύλος που εύκολα προσαρμόζεται σε σπίτι αλλά με μεγάλα παιδιά και θέλει τον χώρο του και την αυλή του,ρά για να ασκείται.
Ήταν ο σκύλο των αυτοκρατόρων της Ρωσίας και τον χρησιμοποιούσαν στο κυνήγι τους. 

Ποιες μυρωδιές αντιπαθούν οι γάτες;

Από τις μυρωδιές που αντιπαθούν οι γάτες, γιατί είναι πολύ δυνατές για την μύτη τους, είναι η μυρωδιά του λεμονιού, του πορτοκαλιού και του κίτρου. Αυτές οι μυρωδιές είναι πολύ ερεθιστικές  και τοξικές για την μύτη αλλά και για το τρίχωμα της γάτας...   

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Πώς αναπνέει το άλογο;

Το άλογο δεν αναπνέει από το στόμα και την μύτη όπως ο άνθρωπος αλλά από τα ρουθούνια του.
Το άλογο αναπνέει από το στόμα, μόνο αν έχει τραυματισθεί ή υπάρχει κάποια ανωμαλία στην υπερώα (στον ουρανίσκο).

Ο Τζόκερ έσωσε μια αγελάδα και το μικρό της από ένα σφαγείο

Μια μέρα μετά την απονομή των Όσκαρς και τον λόγο του για τα δικαιώματα των ζώων,  ο Χοακίν Φοίνιξ ανέλαβε δράση.
Ο διάσημος ζωόφιλος και χορτοφάγος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία βοήθησε να ελευθερωθεί μια αγελάδα με το μικρό της από ένα σφαγείο και να μεταφερθούν σε μια φάρμα στην πόλη Άκτον στην Καλιφόρνια, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube από την φάρμα.

Ξέρετε ότι...

...όχι μόνο η κακή στοματική υγεία δηλαδή τα τερηδονισμένα δόντια στην γάτα και η εναπόθεση οδοντικής πλάκας που σιγά σιγά μετασχηματίζεται σε οδοντική τρυγία μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή και κακή οσμή από το στόμα της γάτας.
Αλλά και η ύπαρξη διαφόρων ασθενειών, όπως  η νεφρική νόσος , ο διαβήτης αλλά και η προχωρημένη ηπατική νόσος σίγουρα επιφέρουν δυσάρεστη αναπνοή και υπάρχει κακή οσμή από την στοματική κοιλότητα της γάτας....

O σκύλος ή η γάτα μυρίζουν καλύτερα;..

Ο άνθρωπος έχει στην μύτη έχει περίπου 5 εκατομμύρια ειδικούς υποδοχείς, για να ανιχνεύουν τις μυρωδιές, η γάτα έχει την δυνατότητα να μυρίζει καλύτερα, γιατί διαθέτει  45 με 80 εκατομμύρια υποδοχείς αλλά όμως και οι δύο δεν μπορεί να συγκριθούν με την οσμή του σκύλου που διαθέτει από 149 μέχρι 300 εκατομμύρια αντίστοιχους υποδοχείς.
 O σκύλος βέβαια έχει την καλύτερη αίσθηση της οσμής και από τον άνθρωπο και από τη γάτα.

Oι σκύλοι μπορεί να αγαπηθούν!....

Σύμφωνα με ερευνητές οι σκύλοι μπορεί να αναπτύξουν αισθήματα φιλίας και αγάπης μεταξύ τους, αλλά όμως  οι σκύλοι έχουν γεννηθεί για να κάνουν ό,τι θέλουν οι ιδιοκτήτες τους και όχι βέβαια ό,τι θέλουν αυτοί.... 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ποιο είναι το πιο ευτυχισμένο ζώο στον κόσμο;

Είναι νυκτόβιο, μαρσιποφόρο, ζυγίζει 2.5 ως 5 κιλά και έχει ύψος από 40 ως 54 εκατοστά. Πρόκειται για το κουόκα που βρίσκεται στην δυτική Αυστραλία.
Το 2013 χαρακτηρίστηκε το πιο ευτυχισμένο ζώο στον κόσμο από την Huffington Post για το μεγάλο του χαμόγελο που κερδίζει τους τουρίστες.
Όμως, είναι ένα από τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.Υπάρχουν 7.500 ως 15.000 και ο πληθυσμός τους συνεχώς μειώνεται, για αυτό βρίσκεται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης. 

Παγκόσμια Ημέρα Γάτας...

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας ήταν χθες 20 Φεβρουαρίου. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε στην μνήμη του γάτου ονόματι Socks του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ήταν η πρώτη γάτα στον Λευκό Οίκο και είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Έφυγε από την ζωή από καρκίνο στις 20 Φεβρουαρίου 2009. Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας καθιερώθηκε, με σκοπό να προωθήσει την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.
Όμως δεν είναι η μοναδική ημέρα αφιερωμένη στις γάτες. Η Ημέρα της Γάτας είναι στις 8 Αυγούστου και η εθνική ημέρα της γάτας γιορτάζεται στις ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου

Αρέσει στην γάτα η βροχή;...


Είναι γνωστόν ότι στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει το νερό, αλλά αυτό βέβαια δεν αποτελεί τον κανόνα, γιατί υπάρχουν και γάτες που έλκονται  και προτιμούν το νερό. Επίσης, υπάρχουν γάτες που δεν ξεχνούν την ιδιότητα του κυνηγού και προτιμούν την βροχή που έχει περιορισμένη ορατότητα και έτσι μπορεί να κυνηγήσουν καλύτερα το θήραμα τους. Τέλος. οι γάτες αγαπούν την ρουτίνα και έχουν μάθει ότι καθημερινά βγαίνουν για τον περίπατο τους ή βγαίνουν έξω για τις ανάγκες  τους και αυτό το τηρούν πάντοτε...