728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

    Στρίγκλα και καλλονή: η αγάπη για τα ζώα στο αυτοβιογραφικό διήγημα της Λιλής Ζωγράφου

    Αυτοεξόριστη στο Παρίσι κατά την διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα η αφηγήτρια νιώθει μόνη, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.
    Αποφασίζει να μπει σε ένα μαγαζί με ζώα και εκεί βρίσκει ένα θηλυκό κουτάβι το οποίο της αρέσει, όμως είναι ακριβό.
    Οι Γάλλοι φίλοι της την συμβουλεύουν να το αγοράσει μετά τα Χριστούγεννα, επειδή τότε θα έχει
    πέσει η τιμή του. Την επομένη των Χριστουγέννων πήγε ξανά και το αγόρασε με όσα χρήματα είχε.
    Η σκυλίτσα είναι καλλονή στην εμφάνιση αλλά στρίγκλα στον χαρακτήρα. Δεν θέλει κανέναν άνθρωπο κοντά της εκτός από την αφηγήτρια, γαβγίζει σε όποιον την πλησιάζει, προσπαθεί να δαγκώσει όσους θέλουν να την χαϊδεύουν, της αρέσουν τα μαλακά μαξιλάρια και σιχαίνεται την φύση.
    Μια φορά η αφηγήτρια αποφάσισε να λείψει για 5 ημέρες και όταν γύρισε, βρήκε την σκυλίτσα νεκρή. Η ίδια σκέφτηκε πως επίτηδες όλες αυτές τις ημέρες δεν έτρωγε, για να την τιμωρήσει που την άφησε μόνη της.
    Στο αυτοβιογραφικό διήγημα ''Στρίγκλα και καλλονή'' η Λιλή Ζωγράφου η οποία είχε αδυναμία στα ζώα θεωρεί πως έχει πολύ μεγαλύτερη αξία η αγάπη προς τα ζώα, επειδή σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος δεν περιμένει ανταπόκριση και η αγάπη αυτή είναι ανιδιοτελής, καθώς μας γεμίζει με εσωτερική πληρότητα. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στρίγκλα και καλλονή: η αγάπη για τα ζώα στο αυτοβιογραφικό διήγημα της Λιλής Ζωγράφου Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top