Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Σε λίγο...

...ο μήνας Μάρτης ένας πολύ δύσκολος μήνας για όλους μας θα είναι παρελθόν....

Ανοίγουν ξανά στην Κίνα οι αγορές με κρέας σκύλου και νυχτερίδας

Η επικρατέστερη εκδοχή για το πώς ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι ο ιός μεταδόθηκε από νυχτερίδες σε ανθρώπους σε αγορά στην πόλη Γουχάν.
Όμως οι αρχές στην Κίνα, που δείχνει να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς, φαίνεται να μην το έχουν λάβει υπόψη αυτό και έτσι αποφάσισαν να άρουν τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει λόγω του κορωνοϊού ανοίγοντας τις αγορές με κρέας σκύλου και νυχτερίδας,
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σε αυτές τις αγορές εκτός φοβισμένους σκύλους και γάτες υπάρχουν κουνέλια, πάπιες, σκορπιοί και νυχτερίδες που πωλούνται για το κρέας τους.

Κορωνοϊός: Σε γάτα ανιχνεύθηκε ο ιός στο Βέλγιο-Τι λένε οι επιστήμονες

Σε ερώτημα δημοσιογράφου στην εκπομπή της ΕΤ1 “COVID-19-Συνεχής ενημέρωση” για το δημοσίευμα της Guardian σε σχέση με την ανίχνευση σε γάτα του ιού SARS-CoV2 στο Βέλγιο, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμ. Κτηνιατρικής του ΑΠΘ κ. Σπύρος Κρήτας διευκρίνισε:
''Πριν 2 ώρες είχα άμεση και έγκυρη πληροφόρηση από συνάδελφο καθηγητή του Εργαστηρίου Ιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπ. της Γάνδης Βελγίου με το οποίο έχουμε στενή και διαρκή συνεργασία. Πράγματι ανιχνεύθηκε ο ιός στη γάτα ασθενούς που βρισκόταν σε καραντίνα για COVID-19.
Η γάτα παρουσίασε μη ειδικά εντερικά προβλήματα (έμετο και διάρροια) και η εξέταση PCR έδειξε ότι ήταν θετική για το SARS-CoV2. Ωστόσο επειδή αφενός η δειγματοληψία έγινε από την ίδια την ιδιοκτήτρια της μέσα στην καραντίνα (και όχι από κάποιο ειδικό) και αφετέρου η εξέταση έγινε με μη επίσημα εγκεκριμένη τεχνική PCR, οι Βέλγοι επιστήμονες δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι η γάτα ήταν πράγματι θετική. Μια επιμόλυνση των δειγμάτων από ιό που φέρει η ιδιοκτήτριά της θα ήταν εύκολο να γίνει.
Φαίνεται λοιπόν ότι έχουμε κάτι ανάλογο με την περίπτωση του “θετικού” σκύλου στο Hong Kong. Ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί ότι η γάτα ήταν μολυσμένη είναι να δειχθεί μέσω ορολογικών δοκιμών ότι αυτή ανέπτυξε αντισώματα”.Και καταλήγοντας ο καθηγητής λέει ότι δεν αλλάζει κάτι από αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα για το ρόλο των κατοικίδιων στη μετάδοση του COVID-19. Όσοι έχουν κατοικίδια θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, όμως πάντα θα πρέπει να τηρούνται οι βασικές αρχές υγιεινής που έχουν επισημανθεί κατά καιρούς σε σχέση με αυτά''.

Ένα σπίτι για την Ζαχαρούλα...

Η Ζαχαρούλα μια πολύ όμορφη σκυλίτσα περιμένει πως και πως να έρθει ο άνθρωπος της να την πάρει κοντά και να περάσουν όμορφες και αξέχαστες στιγμές!
Προς το παρόν φιλοξενείται από την Βαλεντίνα, αλλά επείγει να βρεθεί σπίτι καθώς η κοπέλα φιλοξενεί πολλά σκυλάκια σπίτι της και αντιμετωπίζει πρόβλημα από τους ανθρώπους που ζουν στην πολυκατοικία. Δώστε μια ευκαιρία στην μικρούλα μας! Είναι υπέροχη.
Η ζαχαρουλα θα δοθεί για υιοθεσια με βιβλιάριο υγείας, τσιπ και υπεύθυνη δήλωση. Είναι τρίκαλα και μπορεί να ταξιδέψει γύρω περιοχές, θεσσαλονίκη και αθήνα.
ΟΜΑΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 
Τηλ. 6987357667, 6986873665
 

Ποια ανθρώπινα φαγητά αρέσουν στις γάτες;....

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να δίνουμε μερικά φαγητά δικά  μας στις γάτες μας  αλλά όχι σε τακτική βάση και κάθε μέρα. Έτσι ,στις γάτες μας μπορούμε να δίνουμε μαγειρεμένο σολωμό που περιέχει Ω3 και Ω6, ψάρι, κοτόπουλο χωρίς πάχη όπως και αρνί και μοσχάρι άπαχο αλλά και γαλοπούλα και μαγειρεμένα αυγά  

Ξέρετε ότι...

...ένας πολύ καλός φίλος του σκύλου για την υγεία του είναι ο γιατρός του, για  αυτό πρέπει να τον κατατοπίζουμε πλήρως για την διατροφή του σκύλου μας, γιατί αυτός θα μας καθοδηγήσει για την σωστή και υγιεινή διατροφή. Μέλημα του  θα είναι ένας υγιής σκύλος και ένας χαρούμενος σκύλος και ότι ο σκύλος που έχει κανονικό βάρος θα έχει και περισσότερα χρόνια ζωής.

Πώς λέγονται οι τελευταίες μέρες του Μάρτη;....

Σύμφωνα με την λαογραφία οι τελευταίες μέρες του Μάρτη λέγονται και μέρες της γριάς, γιατί πιστεύεται ότι ήταν μία ηλικιωμένη που πίστευε ότι κοροΐδεψε τον μήνα Μάρτη και γλύτωσε όλα τα αρνιά και τα κατσίκια  της, αυτός όμως έριξε τόσο χιόνι που πέτρωσε από το κρύο η ηλικιωμένη και τα ζώα της.... 

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μετά την καταστροφή επέστρεψαν στην φύση...

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία τον περασμένο Δεκέμβριο προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Τεράστιες δασικές εκτάσεις κάηκαν και περίπου 1 δισεκατομμύριο ζώα έχασαν την ζωή τους.
Η οργάνωση Science for Wildlife έσωσε όσα περισσότερα κοάλα μπορούσε, τα οποία φιλοξενήθηκαν στον ζωολογικό κήπο Taronga Zoo περιμένοντας να γυρίσουν σπίτι τους.
Και έφθασε η ώρα για αυτό.
Πριν από λίγες ημέρες 13 κοάλα ασφαλή και υγιή επέστρεψαν στην φύση.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ DELIVERY! Πώς ένας σκύλος βοηθάει έναν άρρωστο άνθρωπο

Αυτοί την δύσκολη εποχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού πολλοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον πλησίον τους.
Η Renee Hellman στην πόλη Manitou Springs στο Κολοράντο των ΗΠΑ μένει τώρα στο σπίτι, καθώς πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, για αυτό η γειτόνισσα της η Karen Evelth θέλησε να την βοηθήσει.
Στέλνει τον Sunny το γκόλντεν ριτρίβερ της να πάρει την  λίστα με τα αναγκαία, αυτή ψωνίζει και στο τέλος ο Sunny πηγαίνει τα ψώνια.
Ο σκύλος ήδη ξέρει να παίρνει τα γράμματα από το γραμματοκιβώτιο και να μαζεύει τα σκουπίδια, όταν πηγαίνει βόλτα.  

Ο ταλαιπωρημένος Πάρης θέλει μια οικογένεια να τον αγαπήσει...

Ο Πάρης, ταλαιπωρημένος σκελετωμένος έφτασε σε ένα χωριό έξω από τη Λάρισα. Κάποιος τον είχε, αλλά δεν τον αναζήτησε. Φορούσε χιλιοξεφτισμένο κολλάρο.
Είναι υπέροχος σκύλος, φιλικός, ήρεμος, καλός στην βόλτα. Πέρασε πολλά και θέλουμε να του προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ψάχνουμε μια οικογένεια να τον αγαπήσει και να τον φροντίσει.

Όνομα: Πάρης
Ράτσα: Ημίαιμo
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 5 ετών
Βάρος: 20 κιλά
Επικοινωνία: 6942872605 (κα Αλεξάνδρα)
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: Θα δοθεί στειρωμένος
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Αριθμός Microchip: 941000024104497
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Πάρη μπορείτε να ανοίξετε τον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=2975851079146853
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
-να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
-να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
[Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]


Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+

Ξέρετε ότι...

...σε κάθε σκύλο δεν είναι η ίδια ηλικία που γίνεται ηλικιωμένος και αυτή δεν είναι προκαθορισμένη για να μπορούμε να κοιτάζουμε το ημερολόγιο. Δεν αρκεί  δηλαδή μόνο η άσπρη μουσούδα και η άσπρη μύτη, αλλά οι μεγαλόσωμοι σκύλοι  μπορεί να γίνονται ηλικιωμένοι  στην ηλικία 5 με 6, ενώ οι μικρόσωμοι σκύλοι 8 με 9.
 Όταν οι σκύλο μεγαλώσουν σε ηλικία, χρειάζονται τακτικές επισκέψεις σε κτηνίατρο, γιατί παρουσιάζουν προβλήματα καρδιάς, διαβήτη, υπέρταση και οστεοαρθρίτιδα.  

Η δική μου ακτινογραφία!

Όταν ο γιατρός μου χρειάζεται μία ακτινογραφία θώρακος για μένα τότε στο μέρος της καρδιάς σίγουρα θα είναι ο αγαπημένος μου σκύλος!

Ένα συχνό πρόβλημα στις γάτες!....

Οι γάτες γενικά μπορεί να συντηρούνται μόνες τους, αλλά πολλές φορές παρουσιάζουν προβλήματα, όπως παρουσιάζουν εμετό .
 Αυτός μπορεί να προέρχεται, επειδή έφαγαν κάποια μολυσμένη τροφή ή κάποια κλωστή ή σπάγκο ή από πρόβλημα φλεγμονής του ουροποιητικού ή από διαβήτη ή από τις τριχόμπαλες.
 Ο εμετός μπορεί να οδηγήσει τις γάτες, αν συνεχίζεται, σε αφυδάτωση, για αυτό πρέπει να πάμε αμέσως σε ειδικό.... 

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Καταφύγιο φέρνει τους σκύλους στο σπίτι

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα ζωάκια του να βρουν σπίτι, ένα καταφύγιο στην Φλόριντα των ΗΠΑ αποφάσισε να βάλει κι αυτό σε εφαρμογή... την υπηρεσία delivery!
Το καταφύγιο Hillsborough County Pet Resource Center εφαρμόζει πιλοτικά το πρόγραμμα Curbside Cuddles, δηλαδή όποιος θέλει να υιοθετήσει έναν σκύλο ή μια γάτα χωρίς να βγει από το σπίτι του μπορεί να στείλει το αίτημά του μέσω του Διαδικτύου ή του τηλεφώνου του και στην συνέχεια το καταφύγιο θα του φέρει το ζωάκι στο σπίτι του.






Ποια διάσημη υιοθέτησε αδέσποτα κουτάβια κατά την διάρκεια της πανδημίας

Τυχερά στάθηκαν δύο αδέσποτα σκυλάκια σε ένα καταφύγιο στις ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υιοθετήθηκαν από την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί, η οποία ανάρτησε φωτογραφίες τους στο Instagram μαζί με τις δίδυμες 11χρονες κόρες της.
Τα καταφύγια στις ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν ζωάκια αυτή την δύσκολη εποχή. 

Ξέρετε ότι...

...οι σκύλοι έχουν ορισμένη εποχή που ζευγαρώνουν; Αυτή σχετίζεται βέβαια με τον καλό καιρό και κυρίως είναι η άνοιξη. Αν λοιπόν καταλάβετε τον μικρό σας σκύλο να είναι πολύ τρυφερός, μήπως ήλθε και για αυτόν η ώρα να ζευγαρώσει;....

Για γάτες με stress...

 Ξέρετε ότι υπάρχουν ειδικά κολάρα για ανήσυχες γατούλες που έχουν άγχος  για να τις ηρεμούν ; Αυτά περιέχουν φερορμόνες που εκλύονται σιγά σιγά και οι ανήσυχες γατούλες αισθάνονται ηρεμία και ζεστασιά σαν να βρίσκονται στην αγκαλιά της μαμάς τους.

Μην ανησυχείς!

Τα ζώα  μας βοηθούν να περάσουμε  τις δύσκολες ώρες...Από @Labrinikova1

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

O Snoopy μας προειδοποιεί...

Μη ξεχάσετε  τα ξημερώματα να γυρίσετε τα ρολόγια σας μία ώρα μπροστά, αρχίζει η θερινή ώρα....

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ! Η σίτιση και η φροντίδα των αδέσποτων είναι προτεραιότητα όχι εξαίρεση

Δεν είναι λύση η κατά περίπτωση διαχείριση ενός ζωτικού ζητήματος σε φόρμες από υπαλλήλους! Δεν είναι λύση να παίρνουν οι φιλόζωοι άδεια από δήμο και αστυνομία! Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιώτες, ανώνυμοι, χωρίς φβ κ σμαρτφον, αυτόνομοι χωρίς καμία σχέση με φιλοζωικές ή με ομάδες, που όμως αγαπούν και νοιάζονται κ ταΐζουν και τώρα δεν μπορούν να βγουν, άνθρωποι που δεν ξέρεις πού ταΐζουν για να τους καλύψει κανείς. Φοβικά ζώα που δεν εμφανίζονται σε αγνώστους. Ζώα σε ανάγκη για φάρμακα. Ζώα σε καταφύγια, σε εξοχικά, σε χωράφια, σε βουνά!
Η ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ Β6
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΊΖΕΙ!
ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!

Στην Αθήνα και στις πόλεις ειδικά εκτός από γατιά και σκυλιά έχουμε και τα πουλάκια της πόλης αυτά κινδυνεύουν από λιμοκτονία και υπάρχουν άνθρωποι που πάνε και ρίχνουν ψωμιά και σπόρια και πρέπει να μπορούν να βγουν! Είναι απελπισία, λιμοκτονούν, τσιμπάνε το τσιμέντο που έχουν μάθει ότι βρίσκουν ψίχουλα και δεν υπάρχει τίποτα κ δεν θα αντέξουν για πολύ!
Αν εξαφανιστούν τα πουλιά το καλοκαίρι υπέχει ο κίνδυνος υπερπληθυσμού κουνουπιών, μυγών, ψύλλων, τσιμπουριών κλπ.
Β6 ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ
Μόνο αυτή είναι η λύση αλλιώς πολλά ζωάκια θα λιμοκτονήσουν! Πρέπει να πιέσουμε!
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΆΣΟΥΝ ΖΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΗΜΑΣΊΑΣ ΖΉΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ αφήνοντας μας στο έλεος του κάθε υπαλλήλου και αστυνομικού!
Το μήνυμα στον Θοδωρη Λιβανιο είναι σαφές:
επικαιροποίηση της φόρμας Β6 ώστε να προστεθεί η "σίτιση κ η φροντίδα αδέσποτων κάθε είδους στον χώρο τους", η κατ εξαίρεση άδεια να χρειάζεται μόνο για απομακρυσμένες φάρμες ζώων.
Το έντυπο Β επιβάλλεται να επικαιροποιηθεί προσθέτοντας στο κωδικό 6 καθαρά τη σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων κάθε είδους σε κάθε χώρο που βρίσκεται. Δεν είναι λύση οι δήμοι και οι συνεννοήσεις με υπαλλήλους και δεν είναι ισότιμη λύση για όσους πολίτες ενδιαφέρονται και δεν ανήκουν σε σωματεία ή δεν έχουν επαφή με το δήμο. Είναι ανάλγητο να δυσκολεύεται η πρόσβαση των φιλόζωων στα ζώα που φροντίζουν. Είναι τραγική παράλειψη για τη ελληνική πραγματικότητα αυτή η έλλειψη στο έντυπο Β Κωδικό 6 και βάζει σε κίνδυνο πολλές αθώες ζωές που είναι στο έλεος της διαθεσιμότητας όσων πολιτών εθελοντικά τα σιτίζουν και τα φροντίζουν είτε αφορά σκυλιά που τρέφονται σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη ή σε εξοχικά, είτε ζώα σε καταφύγια, σε φάρμες ή σε ερημικά σημεία, είτε αφορά γατιά που παρά τα συγκεκριμένα σημεία σίτισης μπορεί να φεύγουν ή να κρύβονται, είτε πουλιά που τρέφονταν από τα υπολείμματα τροφών περαστικών ατόμων κ θαμώνων καταστημάτων κ τώρα λιμοκτονούν.
Εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να μπορούν εν μια νυκτί να ξαναγυρίσουν στη φυσική τους κατάσταση και να βρίσκουν μόνα τους την τροφή τους, χρειάζονται βοήθεια από μας και οι πολίτες την ισότιμη διευκόλυνση από τη πολιτεία. ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΖΩΑ!
Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση ήδη πολλά ζώα υποσιτίζονται αν σιτίζονται καν!

Γιατί χρησιμοποιούμε διαφορετικό χρώμα περιλαίμιο στον σκύλο;

Βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να έχουν στοn σκύλο τους διαφορετικό χρώμα στο περιλαίμιο στο σκύλο τους, όταν βγαίνουν βόλτα μαζί του.
Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς τους άλλους ότι ο σκύλος θέλει τον χώρο του, είναι υπό εκπαίδευση, είναι φοβισμένος, έχει άγχος ή δεν έχει συνέλθει ακόμα πλήρως από μία επέμβαση.
Επομένως χρειάζεται να ενθαρρύνουμε τον σκύλο, βγαίνει βόλτα. Τέλος, το κόκκινο περιλαίμιο σημαίνει ότι ο σκύλος  είναι επιθετικός και χρειάζεται προσοχή σε όποιον τον πλησιάζει.....

Μία προτροπή από τον Ντίκενς...

Ο σπουδαίος Άγγλος μυθιστοριογράφος  και συγγραφέας της Βικτωριανής εποχής Κάρολος Ντίκενς έλεγε ότι δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από την αγάπη μιας γάτας.... 

Ροχαλίζουν οι γάτες;

Όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι γάτες είναι σύνηθες να ροχαλίζουν. Αυτό εξαρτάται από την θέση που κοιμούνται ή και σε ποιο στάδιο του  ύπνου είναι. Επίσης, ροχαλίζουν γάτες που είναι παχύσαρκες ή όταν ασκείται  στους αεραγωγούς σωλήνες πίεση.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Σε καραντίνα με τους σκύλους του...

Λόγω του κορωνοϊού είναι σε καραντίνα ο Μαλούμα.
Ο διάσημος τραγουδιστής, αφού ανέβαλε την περιοδεία του στην Ευρώπη, είναι στο σπίτι του με τους  2 σκύλους του.

Κορωνοϊός: Σκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον ιό

Στην μάχη κατά του κορωνοϊού σχεδιάζεται να μπουν κι οι σκύλοι στην Μεγάλη Βρετανία.
Η οργάνωση Medical Detection Dogs συνεργάζεται με επιστήμονες στο Λονδίνο, ώστε σκύλοι να εκπαιδευθούν να μπορούν να ανιχνεύουν τον ιό, όπως τον καρκίνο και τον διαβήτη.
Οι σκύλοι μπορούν να εντοπίζουν αλλαγές στην θερμοκρασία και στο δέρμα των ανθρώπων και θα μπορούν να καταλαβαίνουν ποιοι νοσούν ακόμα κι όταν δεν έχουν συμπτώματα. 

Μη ξεχνάς ότι...

...τα ζώα χρειάζονται  βοήθεια και φροντίδα, για αυτό μάθε να είσαι καλός με αυτά από όταν είσαι παιδί....

Γιατί ο σκύλος σκάβει;....

Στον σκύλο αρέσει να σκάβει και σκάβει από ένστικτο, γιατί ως θηρευτής προσπαθεί να κυνηγήσει και να ξεγελάσει το θήραμα του. Επίσης, του αρέσει να σκάβει ψάχνοντας να βρει ένα καταφύγιο ή να ανοίξει μία τρύπα στο χώμα για να προφυλαχτεί το καλοκαίρι, όταν κάνει ζέστη.

Είναι εκπληκτικό!

Είναι θαυμάσιο αν καταλάβουμε πόσο γέλιο και αγάπη μας φέρνουν οι σκύλοι στη ζωή μας!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Υιοθετήθηκαν όλα τα αδέσποτα στην Νέα Υόρκη

Τα πάντα έχουν εξαντληθεί στην Νέα Υόρκη. Το χαρτί υγείας, τα αντισηπτικά, τα εμφιαλωμένα νερά
αλλά ακόμα κι οι σκύλοι και οι γάτες.
Οι ζωοφιλικές οργανώσεις Muddy Paws Rescue και Best Friends Animal Society δήλωσαν πως δεν φιλοξενούν πλέον αδέσποτα, καθώς οι αιτήσεις για υιοθεσία αυξήθηκαν στο 10πλάσιο κατά τις δύο τελευταίες βδομάδες.
Επίσης και στο Λος Άντζελες αυξήθηκε στο 70% η ζήτηση για υιοθεσία ζώων.
Στην πολιτεία Γουισκόνσιν (Wisconsin) η οργάνωση Wisconsin Humane Society ανακοίνωσε πως όλα τα ζωάκια της  σε αριθμό 319 υιοθετήθηκαν και έγραψε στο Facebook ''Πραγματικά απίστευτο''. 

Κορωνοϊός: Βλέποντας τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους από το σπίτι

Έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού οι ζωολογικοί κήποι, όμως κάποιοι δίνουν την δυνατότητα σε όσους θέλουν να τους επισκεφθούν εικονικά.
Χαρακτηριστικά, ο ζωολογικός κήπος στο Όρεγκον στις ΗΠΑ στην σελίδα του στο Facebook δημοσιεύει βίντεο με τα ζώα όπως κι ο ζωολογικός κήπος στο Σαν Ντιέγκο κι ο ζωολογικός κήπος
στην Βιρτζίνια, ενώ ο ζωολογικός κήπος στο Σινσινάτι παρουσιάζει κάθε μέρα το “Home Safari Facebook Lives''.

  

Η Ρόξυ ψάχνει ένα σπίτι...

Είμαι η Ρόξυ......
Με πέταξαν στο δρόμο, όταν ήμουν κουτάβι. Τώρα πια είμαι μεγάλη κοπέλα 2 χρόνων και 25 κιλά στειρωμένη με τσιπάκι, υγιέστατη, χαδιάρα, φιλική με άλλα ζώα, ανθρώπους και παιδιά, θα την βοηθήσουμε να βρει ένα σπίτι; 
Βρίσκεται στον δρόμο, Λουτράκι αλλά μεταφέρεται. 
Τηλ 6955672057

Ξέρετε ότι...

...οι ψύλλοι είναι παράσιτα που  κυριολεκτικά κάνουν τη ζωή δύσκολη των κατοικίδιων στους σκύλους όσο και στις γάτες. Αυτά έχουν διάφορα στάδια ωρίμανσης, ξεκινούν από αυγά μετά γίνονται προνύμφες,  νύμφες  και μετά έντομα με αίμα .
Αυτά τσιμπούν τα κατοικίδια και μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδες  με έντονο ξύσιμο που οδηγεί σε πληγές , αλλά μπορεί να προκαλέσουν και αναιμία. 

Τι σημαίνει όταν ο σκύλος έχει κίτρινη κορδέλα;

Βλέπουμε να κυκλοφορούν σκύλοι που να έχουν δεμένη κίτρινη κορδέλα στο λουρί τους. Σημαίνει ότι δεν είναι φιλικοί με τα παιδιά, θέλουν τον χώρο τους, είναι  φοβισμένοι, έχουν άγχος και είναι υπό εκπαίδευση.

Tρία πανέμορφα γατάκια ...

...σας Καλημερίζουν και σας στέλνουν την αγάπη τους ....

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Πώς ένας θεραπευτικός σκύλος δίνει χαρά σε ηλικιωμένους

Επισκέψεις σε ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας  πραγματοποιούσε ο μεγάλος Δανός ονόματι Tonka.
Όμως, τώρα λόγω του κορωνοϊού δεν επιτρέπεται να μπει μέσα, για αυτό ο θεραπευτικός σκύλος και η η ιδιοκτήτριά του η Courtney Leigh σκέφτηκαν να κάνουν κάτι άλλο.
Πηγαίνουν έξω από τους οίκους ευγηρίας στο Cedar Park στο Τέξας και χαιρετούν τους ηλικιωμένους από το παράθυρο και έτσι τους δίνουν λίγη χαρά.

Ξέρετε ότι...

...μία από τις πιο γνωστές ασθένειες που παρουσιάζονται στις γάτες είναι η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται στις γάτες είναι η πολυδιψία και η πολυουρία ιδίως η νυκτερινή.
   Η γάτα επίσης εμφανίζει ανορεξία και για αυτό χάνει βάρος και γίνεται πολύ αδύνατη. Η θεραπεία συνίσταται σε φάρμακα για να έχει η γάτα τακτική ούρηση, για να μειωθεί η υψηλή πίεση και για αντιμετωπιστούν οι διάρροιες και τα γαστρεντερικά προβλήματα... 

Βουρτσίζετε συχνά τον σκύλο σας...

Τώρα την Άνοιξη χρειάζεται πιο επιμελημένο και συχνό βούρτσισμα, αν βέβαια έχει τρίχωμα. Το  συχνό βούρτσισμα βοηθά τον σκύλο που μαδά να μαδάει όλο και λιγότερο. Επίσης, εσείς μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την κατάσταση του σώματος του και τέλος μπορείτε να βλέπετε αν έχει κόμπους και να φροντίζετε να τους αφαιρείτε...