728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

    Τι είναι η κροτοφοβία;

    Κροτοφοβία είναι η εκδήλωση του φόβου στον σκύλο για έναν ή περισσότερους κρότους.
    Oι αντιδράσεις σε αυτή την περίπτωση είναι οι ίδιες όπως στις περισσότερες φοβίες, αφού βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, δηλαδή έχει ορθάνοιχτα τα μάτια, την ουρά κατεβασμένη, τα αυτιά προς τα πίσω, τρέμουλο και τρέχει να κρυφτεί. Μάλιστα, κάποιοι σκύλοι καταλήγουν από τον φόβο τους στον δρόμο ή πηδούν από τα μπαλκόνια.
    Η κροτοφοβία μπορεί να προκληθεί από πυροβολισμό, κροτίδες, βεγγαλικά, τρακάρισμα με αυτοκίνητο, βία πάνω του, δυνατό κρότο ή κεραυνούς και βροντές. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως ξεκινάει από την εκδήλωση μιας απλής ανησυχίας και αργότερα εξελίσσεται σε έντονο πρόβλημα.
    Η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα των ενστίκτων αλλά και στον χαρακτήρα ενός κουταβιού.
    Κροτοφοβικά μπορεί να είναι τα κουτάβια, αν δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά, αν έχουν εκτεθεί υπερβολικά σε ερεθίσματα για τα οποία δεν ήταν έτοιμα ή αν απομακρύνθηκαν απότομα από την μαμά τους.
    Επίσης, υπάρχουν κουτάβια τα οποία γεννιούνται κροτοφοβικά άλλοτε με δυνατότητα διόρθωσης και άλλοτε όχι. Στην δεύτερη περίπτωση ελέγχουμε τα κουτάβια ηλικίας άνω των 8 βδομάδων κάνοντας θόρυβο χτυπώντας παλαμάκια σιγά σιγά στην αρχή και μετά πιο δυνατά. μετά από λίγη ώρα κάνουμε πάλι λίγη φασαρία. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι είναι η κροτοφοβία; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top