728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 10 Μαΐου 2020

    Όταν στην Κόκκινη Πλατεία υποκλίθηκαν στον παρασημοφορημένο σκύλο...

    Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

    Dzhulbars, ο ήρωας σκύλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, χάρη στην απίστευτη ικανότητά του, κατάφερε να εντοπίσει χιλιάδες νάρκες και χειροβομβίδες!
    Έτσι, στην παρέλαση της Ημέρας Νίκης το 1945 όχι μόνον χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν, αλλά και πολλά ζώα που παρέλασαν.
    Περίπου 60 χιλιάδες σκυλιά διαφορετικών φυλών καταγεγραμμένα στις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού. Τα σκυλιά πολέμησαν στην κυριολεξία στο μέτωπο, βοηθώντας τους Σοβιετικούς στρατιώτες: μύριζαν, ανίχνευαν κι εντόπιζαν νάρκες, έβγαλαν τραυματίες από τα ερείπια, ή ακόμη και συμμετείχαν στη μάχη σώμα με σώμα με τους ναζί.
    Ανάμεσά τους ένας γερμανικός ποιμενικός (γνωστό ως λυκόσκυλο): ο Dzhulbars.
    Το πιο θρυλικό και διάσημο σκυλί στην παγκόσμια ιστορία... αφού είναι ο μοναδικός σκύλος που κέρδισε το "Μετάλλιο Αξίας" στη μάχη.
    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ο ηρωικός Dzhulbars, σκύλος του Κόκκινου Στρατού, εντόπισε συνολικά και καταγεγραμμένα: 7.468 νάρκες, 150 χειροβομβίδες, και συμμετείχε στην αποναρκοθέτηση όλων των κτιρίων στον Δούναβη, στα κάστρα της Πράγας και στους καθεδρικούς ναούς της Βιέννης.
    Στο τέλος του πολέμου, ο Dzhulbars τραυματίστηκε και δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στην παρέλαση της νίκης. Ο στρατάρχης Konstantin Rokossovsky, πριν ξεκινήσει η παρέλαση το ανέφερε στον Στάλιν, ο οποίος έβγαλε και πρόσφερε το σακάκι του για να μεταφερθεί στην αγκαλιά στρατιωτών ο Dzhulbarsι, ώστε να παρελάσει στην Κόκκινη Πλατεία.
    9 Μάη 1945 η Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ) ανακοινώνει το τέλος του παγκοσμίου πολέμου και την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας...
    Η πρώτη παρέλαση της Νίκης πραγματοποιείται στη Μόσχα στις 24 Ιούνη 1945...
    Την έναρξη κάνει ο στρατάρχης Georgy Zhukov και τη διεύθυνση έχει ο στρατάρχης Konstantin Rokossovsky, που ενημέρωσε τον Στάλιν ότι ο Dzhulbars δεν μποροιύσε να παρελάσει...
    Όπως η περίπτωση του παρασημοφορημένου ηρωικού σκύλου Dzhulbars παραμένει αγνοημένη από τη σύγχρονη ιστοριογραφία, ακόμη κι από τους φιλόζωους, ένα ακόμη γεγονός -κι αυτό αγνοημένο από την ιστοριογραφία-, μας δείχνει τι σημαίνει για τους λαούς της ΕΣΣΔ, τη Ρωσία σήμερα... εκείνη η μεγάλη αντιναζιστική-αντιφασιστική νίκη και φυσικά πως δεν μπορούσε κανείς να νικήσει ένα λαό που ονόμασε εκείνο τον πόλεμο "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο" κι όποιος για Πατρίδα αγωνίζεται δεν υπάρχει ήττα.
    Ο στρατάρχης Konstantin Rokossovsky, που είχε την ευθύνη διεύθυνσης εκείνης της πρώτης παρέλασης της Νίκης, εκτός από τον τραυματία Dzhulbars, βρέθηκε μπροστά σε μια "στάση" των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού!
    Αλήθεια, γιατί οι Σοβιετικοί στρατιώτες φορούν γάντια όταν κρατούν και εργότερα ρίχνουν στην πυρά τα σύμβολα του ναζισμού;
    Όταν στο αποκορύφωμα της πρώτης "Παρέλασης της Νίκης" το 1945, ήρθε η ώρα οι Σοβιετικοί στρατιώτες να ρίξουν τα ναζιστικά σύμβολα μπροστά στο μαυσωλείο του Λένιν, αρνήθηκαν αυστηρά και κατηγορηματικά να τα αγγίξουν με τα χέρια τους!
    Τη λύση βρήκε εκ νέου ο στρατάρχης Konstantin Rokossovsky. Πρότεινε κι έγινε αποδεκτό να φορούν γάντια, τα οποία στη συνέχεια έκαψαν στη φωτιά μαζί με τα ναζιστικά σύμβολα και σημαίες.
    Συνεπώς, μπορούμε κάπως να κατανοήσουμε γιατί μέχρι σήμερα ο "Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος", η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού είναι ριζωμένη στις καρδιές των λαών της ΕΣΣΔ [Βλέπε σε: Η πρωτεύουσα της Νότιας Οσσετίας μετονομάστηκε σε "Στάλιν"!, ή ακόμη σε: Η άγνωστη "Μικρή Κούβα"], του λαού της σημερινής Ρωσίας, αλλά και στους Ελεύθερους όλου του κόσμου!
    Για το πως αντιμετώπισε ολόκληρος ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς καμία εξαίρεση, τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο που έφερε τη Νίκη εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, είναι κι η στάση του Ηγέτης της ΕΣΣΔ Ι. Στάλιν:η απάντηση του Στάλιν: "Δεν ανταλλάσσω έναν στρατιώτη με έναν στρατηγό. Έτσι να γίνει"... [Βλέπε σε: Ιάκωβος Τζουγκασβίλι... ο γιος του Στάλιν].
    Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε σήμερα την παραχάραξη της ιστορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ, αλλά και την αντί-Ρωσική υστερία που αντικατάστησε τον αντικομουνισμό [Βλέπε σε: Ο Ζιουγκάνοφ, για την ευρωπαϊκή αντιρωσική υστερία].
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Όταν στην Κόκκινη Πλατεία υποκλίθηκαν στον παρασημοφορημένο σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top