728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

    Σκύλος μόνος στο σπίτι: μύθοι και πραγματικότητα

    Δεν είναι λίγοι οι  σκύλοι που μένουν μόνοι στο σπίτι για πολλές ώρες.
    Έρευνες έχουν δείξει ότι η απομόνωση έχει αρνητική επίδραση στην σωματική και την ψυχική υγεία των σκύλων.
    Υπάρχουν σκύλοι που μπορούν να το διαχειριστούν ως ένα βαθμό. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι που δεν μπορούν και το εκφράζουν με διάφορες συμπεριφορές, όπως γάβγισμα, καταστροφές, ούρηση και αφόδευση. Κάποιοι σκύλοι κάτω από συνθήκες έντονου στρες μπορεί να αυτοτραυματιστούν.
    Ιδέες που προτείνονται ως λύσεις στο πρόβλημα όχι μόνο δεν έχουν αποτέλεσμα συνήθως, αλλά μπορούν να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα.
    Για παράδειγμα, η σκέψη πως ένας δεύτερος σκύλος μπορεί να βοηθήσει δεν είναι σωστή. Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο δεύτερος σκύλος να εμφανίσει τα ίδια προβλήματα.
    Η λύση να βγει ο σκύλος στο μπαλκόνι επίσης δεν κρίνεται αποτελεσματική. Οι λόγοι που κάνουν έναν σκύλο να αντιδρά άσχημα όταν μένει μόνος δεν είναι η έλλειψη θέας. Στο μπαλκόνι ένας σκύλος μπορεί να αναπτύξει συμπεριφορές που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε, όπως το έντονο γάβγισμα προς ό,τι περπατάει κάτω και πετάει πάνω από το μπαλκόνι.
    Οι σκύλοι είναι κοινωνικά πλάσματα και έχουν ανάγκη την επαφή, οπότε πρέπει να μάθουν να μένουν μόνοι από μικρή ηλικία, όταν είναι κουτάβια, μέσα από μια σταδιακή διαδικασία και όχι βιαστικά.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σκύλος μόνος στο σπίτι: μύθοι και πραγματικότητα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top