728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

    Ένας μονομάχος στο νερό...

    Οι μονομάχοι ή μαχητές (Siamese fighting fish) είναι ψαράκια ενυδρείου.
    Οι μονομάχοι προέρχονται από την Ασία, κυρίως από την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και το Βιετνάμ όπου ζουν σε ρηχές λίμνες και ρυάκια με χαμηλή ροή νερού. Ο τύπος που συναντάται στην φύση έχει κοντά πτερύγια και καφέ-κόκκινο χρωματισμό στο σώμα με κάποιες μπλε λεπτομέρειες. Σήμερα στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειροι χρωματικοί συνδυασμοί.
    Οι μονομάχοι ανήκουν στα λαβυρινθόψαρα, δηλαδή διαθέτουν ένα ειδικό όργανο, τον λαβύρινθο, που τους επιτρέπει να αναπνέουν ατμοσφαιρικό αέρα απευθείας από την επιφάνεια του νερού και έτσι καταφέρνουν να επιβιώνουν σε μέρη με πολύ χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου.
    Για αυτό τους βρίσκουμε συχνά σε μικρά πλαστικά ποτήρια, μια πρακτική που δεν είναι σωστή για την ευζωία τους  και πρέπει να εκλείψει όπως και η διατήρηση τους σε γυάλες και σε πολύ μικρά ενυδρεία χωρίς φίλτρα και αντίσταση.
    Δεν μπορούν να συμβιώσουν περισσότερα αρσενικά στο ενυδρείο, εκτός αν πρόκειται για πολύ μεγάλη δεξαμενή, που να επιτρέπει καθένα να έχει τον χώρο του, καθώς τα αρσενικά τσακώνονται άγρια μεταξύ τους και μπορεί να τραυματισθούν ή ακόμα και να πεθάνουν. Τα θηλυκά είναι πιο ήρεμα και μπορούν να συνυπάρξουν σε ομάδα, ειδικά αν προέρχονται από την ίδια γέννα και έχουν μεγαλώσει μαζί. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ένας μονομάχος στο νερό... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top