728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

    Γιατί το να απλώνουμε το χέρι μας προς τον σκύλο για να μας μυρίσει είναι τελικά λάθος

    Πολλοί ξέρουν πως όταν συναντάμε για πρώτη φορά κάποιον σκύλο, ο σωστός τρόπος να τον πλησιάσουμε είναι να τεντώσουμε το χέρι προς το πρόσωπο του σκύλου και να τον αφήσουμε να το μυρίσει.
    Το λάθος αυτής της κίνησης ήρθε να αναδείξει μια ανάρτηση στο Facebook από την εταιρεία εκπαίδευσης σκύλων Eureka Dog Services, που έγινε viral, καθώς κοινοποιήθηκε περισσότερες από 67.000 φορές.
    Όπως γράφεται στην ανάρτηση, πολλοί πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο οι σκύλοι μπορούν να τους μυρίσουν και να καταλάβουν ότι είναι φιλικοί, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα, η συγκεκριμένη κίνηση πιέζει τους σκύλους και τους κάνει να νιώσουν απειλή.
    Εξάλλου, οι  σκύλοι μπορούν να μας μυρίσουν και χωρίς να τεντώσουμε το χέρι,αφού η όσφρησή τους είναι εξαιρετική.
    Για αυτό, η λύση είναι να παραμείνουμε χαλαροί, να μιλήσουμε με τον άνθρωπο, να αγνοήσουμε τον σκύλο και να μην τον κοιτάζουμε στα μάτια εξαναγκάζοντας την επαφή. Μετά, αφού πάρουμε την άδεια του ιδιοκτήτη, μπορεί να τον χαϊδέψουμε.
    Με αυτό συμφωνεί κι η η εκπαιδεύτρια σκύλων Tamar Geller που έχει εκπαιδεύσει τους σκύλους πολλών διάσημων όπως του Ben Affleck, της Lady Gaga και της Reese Witherspoon.
    ''Στο μυαλό των ανθρώπων το να απλώνεις το χέρι είναι σημάδι φιλίας, για αυτό και το κάνουμε και με τους σκύλους''  και προσέθεσε πως οι σκύλοι πρέπει να πάρουν χρόνο να καταλάβουν αν ο άνθρωπος είναι ασφαλής ή πρέπει να τον ελέγξουν περισσότερο.
    Επίσης, ανέφερε πως ο σκύλος μπορεί να τρομάξει, αν του απλώσουμε το χέρι προς το μέρος του, εκτός αν κρατάμε μια φοβερή λιχουδιά τονίζοντας πως πολύ βασικό είναι η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου και να μην ξεχνάμε ότι κάθε σκύλος είναι μοναδικός και έχει τον δικό του τρόπο να πλησιάζει τους αγνώστους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί το να απλώνουμε το χέρι μας προς τον σκύλο για να μας μυρίσει είναι τελικά λάθος Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top