728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ! Το απίστευτο περιστατικό του διάσημου δύτη Enzo Mallorca με ένα δελφίνι

    Ο διάσημος Ιταλός δύτης Enzo Mallorca (1931 – 2016), το 1988 βρισκόταν σε διακοπές με την κόρη του Rossana και κολυμπούσαν στην «καυτή» θάλασσα των Συρακουσών, με το ιδιωτικό του σκάφος. Έτοιμος να καταδυθεί για ακόμη μια φορά, ο Enzo ένιωσε κάτι να τον ακουμπάει στην πλάτη.
    Τότε γύρισε και είδε ένα δελφίνι, το οποίο με επιμονή συνέχιζε να τον ακουμπάει και να προσπαθεί να του δείξει – όσο αυτό είναι εφικτό – κάτι. Συνειδητοποιώντας ότι, το ζώο δεν ήθελε να παίξει αλλά μάλλον να εκφράσει κάτι, ο Enzo το ακολούθησε.
    Σε βάθος περίπου 12 μέτρων περίπου, διέκρινε παγιδευμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο δίχτυ στον βυθό ένα ακόμη δελφίνι. Ο Enzo τότε, ζήτησε γρήγορα από την κόρη του, η οποία τους ακολουθούσε, το μαχαίρι κατάδυσης που είχε μαζί της και με την βοήθεια της, κατάφεραν να ελευθερώσουν το παγιδευμένο δελφίνι. 
    Τα δελφίνια, μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό έως και 10 λεπτά περίπου, ο θάνατος του θα ήταν βέβαιος αν πατέρας και κόρη δεν το βοηθούσαν να απεγκλωβιστεί.
    Το τέλος της περιπέτειας βέβαια έκρυβε και μια έκπληξη, το δελφίνι που απελευθέρωσαν ήταν θηλυκό και μετά την περιπέτεια του γέννησε ένα μικρό δελφινάκι. .
    Τότε, είπε ο Enzo, έγινε κάτι μαγικό το αρσενικό δελφίνι που είχε ζητήσει την βοήθεια, τους κυκλώνει αγγίζοντας το μάγουλό του Enzo, σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης και όλη η οικογένεια μαζί, έφυγε μακριά.
    Μετά την περιπέτεια ο Enzo Mallorca δήλωσε:” Μέχρι ο άνθρωπος να μάθει να σέβεται και να μιλάει στον κόσμο των ζώων, δεν μπορεί ποτέ να γνωρίσει τον πραγματικό του ρόλο στη Γη”

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ! Το απίστευτο περιστατικό του διάσημου δύτη Enzo Mallorca με ένα δελφίνι Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top