728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

    ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: Τρίτη και 13 και μαύρες γάτες

    Γρουσούζικη ημέρα θεωρείται για πολλούς η Τρίτη και 13.
    Στο στόχαστρο αυτής της ημέρας βρίσκεται αδίκως και σχεδόν πάντοτε η μαύρη γάτα, ένα θύμα μιας μακράς και αδικαιολόγητης προκατάληψης, η οποία θεωρείται από πολλούς κακός οιωνός και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αλλάζουν δρόμο, όταν διασταυρωθούν με μία. 
     Όμως πώς κατάφερε ένα αθώο ζώο να μαζέψει τόση κακή ενέργεια πάνω του και να συνδεθεί τόσο άμεσα με την γρουσουζιά; 
     Η σύνδεση των μαύρων γατών με την κακοτυχία ξεκίνησε στη μεσαιωνική Ευρώπη, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τις ταυτίζουν με την ενσάρκωση του σατανά ή με τις μάγισσες. Μάλιστα, λέγεται ότι ήταν τα αγαπημένα κατοικίδια των τελευταίων, επειδή δεν ξεχώριζαν μέσα στο σκοτάδι. 
    Στην Ισπανία, την Ιταλία και κάποια μέρη των ΗΠΑ τα μαύρα αιλουροειδή είχαν ταυτιστεί με αυτούς τους παραλληλισμούς, όπως και στη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Ινδία. 
     Στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται ως κακοί οιωνοί, ενώ στην Ιταλία, σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, όταν κάποιος δει μια μαύρη γάτα στον δρόμο πιστεύει πως είναι ένδειξη του ότι ο διάβολος είναι παρών. Δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων αποκάλυψαν ότι στην Ιταλία τουλάχιστον 60.000 γάτες εξοντώνονται κάθε χρόνο, μόνο και μόνο επειδή έχουν μαύρο τρίχωμα. Μέλη αιρέσεων που κάνουν σατανιστικές τελετές, αλλά και άνθρωποι που είναι απλώς προληπτικοί τις σκοτώνουν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων στην γειτονική χώρα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: Τρίτη και 13 και μαύρες γάτες Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top