728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

    Η προσωπικότητα του σκύλου αλλάζει με τα χρόνια

    Όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους η προσωπικότητα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports.
    Η προσωπικότητα στον σκύλο αλλά και στον άνθρωποι είναι σταθερή, όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Borbala Turcsan από το πανεπιστήμιο Eötvös Loránd στην Βουδαπέστη,  δηλαδή οι σκύλοι που είναι ενεργητικοί και περίεργοι, όταν είναι νέοι, παραμένουν ενεργητικοί και περίεργοι και όταν μεγαλώσουν συγκριτικά με τους άλλους σκύλους. 
    Στα πλαίσια της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν 217 σκύλους ράτσας μπόρντερ κόλλεϊ ηλικίας 6 μηνών μέχρι 15 ετών και μετά από 4 χρόνια επανεξέτασαν  37 σκύλους που ήταν στην ζωή.
    Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η προσωπικότητα ενός σκύλου αλλάζει με την ηλικία και κατά βάση κάθε σκύλος γίνεται λιγότερο ενεργητικός και περίεργος, όσο μεγαλώνει.
    Ακόμα, αποδείχθηκε πως η ικανότητα των σκύλων να λύνουν προβλήματα βελτιώνεται μέχρι να γίνουν 6 χρονών και μετά σταθεροποιείται, ενώ στην ηλικία των 3 ετών μειώνεται ο ενθουσιασμός και η χαρά για κάθετι καινούργιο.



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η προσωπικότητα του σκύλου αλλάζει με τα χρόνια Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top