728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

    ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο υπουργός για τη θανάτωση των μινκ στην Δανία...

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Δανός υπουργός Γεωργίας Μόγκενς Γένσεν, αφού παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη ως προς τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε o εντοπισμός μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού στα μινκ. Ο Δανός υπουργός Γεωργίας είχε παραδεχθεί την περασμένη εβδομάδα ότι η εντολή της κυβέρνησης να θανατωθούν όλα τα βιζόν στη Δανία δεν είχε νομική βάση.
    «Εκτιμώ πως δεν έχω πλέον την απαραίτητη υποστήριξη των κομμάτων του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Γένσεν στη δημόσια τηλεόραση DR. «Οφείλω να υποβάλω την παραίτησή μου».
    «Είναι απολύτως σαφές πως διαπράχθηκαν λάθη στο υπουργείο μου, και αναλαμβάνω την ευθύνη γι΄αυτά», πρόσθεσε καθώς δημοσιοποιήθηκε έκθεση για την εξέλιξη των γεγονότων.
    Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου η Δανία είχε διατάξει τον σφαγιασμό 15-17 εκατομμυρίων βιζόν, έπειτα από τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από τα θηλαστικά αυτά και η οποία σύμφωνα με την Κοπεγχάγη θα μπορούσε να εμποδίσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τον άνθρωπο.
    Όμως εκτροφείς διαμαρτυρήθηκαν για τον σφαγιασμό υγιών ζώων και ο Τύπος αποκάλυψε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει τον σφαγιασμό ζώων εκτός ζωνών συγκέντρωσης άρρωστων ζώων, κάτι που παραδέχθηκε η κυβέρνηση.
    Η κυβέρνηση παρουσίασε τότε ένα σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της εκτροφής βιζόν έως το 2022, όμως οι ενέργειές της δεν έπεισαν ακόμη και τους αριστερούς υποστηρικτές της μειοψηφικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο υπουργός για τη θανάτωση των μινκ στην Δανία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top