728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

    Η Αλίκη δικτάτωρ και ο Αράπης

    Η "Αλίκη Δικτάτωρ'' ήταν η ταινία στην οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδυόταν μια φτωχή κοπέλα που είχε συντροφιά τον σκύλο της τον Αράπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της προσπάθησε να επιβιώσει δίνοντας παραστάσεις ως ο  Σαρλό-δικτάτορας, ενώ γνώρισε τον Νίκο Γαλανό ως τυφλό φοιτητή της Νομικής.
    Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αίθουσες στις 20 Μαρτίου 1972, ενώ η δικτατορία στην Ελλάδα μετρούσε ήδη 4 χρόνια στην εξουσία.
    Η ''Αλίκη Δικτάτωρ'' κατάφερε να ξεπεράσει την λογοκρισία της χούντας, παρά τις σαφείς αναφορές στην δικτατορία, όχι επειδή οι υπεύθυνοι δεν αντιλήφθηκαν το υπονοούμενο, αλλά επειδή είχαν λάβει τέτοια εντολή από τους συνταγματάρχες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Φίνος Φιλμ, καθώς μια κόρη ενός υψηλόβαθμου στελέχους της δικτατορίας ήταν θαυμάστρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη. 
    Η ερμηνεία της ως Σαρλό θεωρήθηκε από πολλούς κορυφαία, ενώ στην ταινία έπαιξαν ο Λαυρέντης Διανέλλος, η Μέλπω Ζαροκώστα και ο Νίκος Ρίζος.
    Ο Μάνος Κατράκης υποδύθηκε έναν περαστικό που συνάντησε η Αλίκη στην Αθήνα και ο ίδιος τραγούδησε στο τέλος το ''Πότε θα κάνει ξαστεριά''. 
    Ο Κώστας Χατζηχρήστος υποδύθηκε τον εκδότη μιας εφημερίδας που διαπίστωσε πως η εφημερίδα του θα κυκλοφορούσε με τίτλο ''Θα γίνουν εκλογές'' και ο ίδιος φώναζε στον αρχισυντάκτη ότι θα τους κατηγορούσαν για ''κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων''
    Μια σύντομη εμφάνιση έκανε κι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ήταν η τελευταία του συνύπαρξη μπροστά στην κάμερα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη 
    Το σενάριο ήταν του Λάκη Μιχαηλίδη και την ταινία είχε σκηνοθετήσει ο αδερφός της Τάκης Βουγιουκλάκη 
    Ιδιαίτερη συγκίνηση είχε προκαλέσει ο σκύλος ο Αράπης που σκοτώθηκε από αυτοκίνητο. 
    Ο Αράπης ανήκε σε έναν εκπαιδευτή της εποχής και η Φίνος Φιλμ είχε πληρώσει πολλά χρήματα για τον σκύλο. 


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η Αλίκη δικτάτωρ και ο Αράπης Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top