Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

80.000 ΜΕΛΙΣΣΕΣ! Τι αποκάλυψε η Μπιγιόνσε

Συνέντευξη έδωσε η Μπιγιόνσε στην βρετανική Vogue για το τεύχος Δεκεμβρίου.
Όταν της ζητήθηκε να αποκαλύψει κάτι για τον εαυτό της, η διάσημη τραγουδίστρια απάντησε πως έχει 
στο σπίτι της δύο κυψέλες με 80.000 μέλισσες.
Ακόμα, η Μπιγιόνσε  αποκάλυψε πως άρχισε να ασχολείται με τις μέλισσες, επειδή οι δύο κόρες της είναι αλλεργικές και το μέλι έχει άπειρες θεραπευτικές ικανότητες. 

Τι χρειάζεστε να έχετε για ένα μικρό σκύλο στο σπίτι σας;

Ξέρετε ότι όταν αποκτήσετε ένα μικρό σκύλο και τον φέρετε στο σπίτι σας πρέπει να έχετε απαραίτητα για αυτόν ένα κρεβάτι μαλακό και χρηστικό για να ξεκουράζεται, ένα μπολ για νερό και τροφή, ένα κολάρο και ένα περιλαίμιο με ταυτότητα για να γράψετε το το όνομα του ιδιοκτήτη αλλά και το τηλέφωνο.
Επίσης, ένα λουρί για τη βόλτα του αλλά και παιγνίδια να παίζει και τέλος και οδοντόβουρτσα για τα δοντάκια του...

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της γάτας;

Ποιος δεν ξέρει ότι το χαρακτηριστικό της γάτας είναι η περιέργεια, που όπως αναφέρει και μία Αγγλική παροιμία την οδήγησε σε μπελάδες και την έκανε ανήσυχη και με άγχος που αυτό δεν είναι καλό συναίσθημα. Μάλιστα, και οι μπελάδες αρκετές  φορές είχαν κόστος και τη ζωή της γάτας. 
Αργότερα όμως οι Αγγλοσάξωνες άλλαξαν την παροιμία και έλεγαν ότι η περιέργεια σκότωσε την γάτα, μα η ικανοποίηση των όσων έμαθε την έφερε πίσω, αφού μάλιστα είναι και εφτάψυχη! 

Όταν έλθει ο Νοέμβρης...

σιγομπαίνει ο χειμώνας, είναι μία από τις παροιμίες που έλεγαν, γιατί τον Νοέμβρη αρχίζει το κρύο και οι βροχές, τελειώνει το μάζεμα των ελιών και οι κτηνοτρόφοι επιστρέφουν στα χειμαδιά και τα ζώα είναι κλεισμένα στον στάβλο. Γι' αυτό λέγονται και οι ακόλουθες παροιμίες: Τον Οκτώβρη τα κουδούνια, το Νοέμβρη τα παραμύθια, η Πούλια βασιλεύοντας το μήνυμα της στέλνει ούτε τσοπάνος στα βουνά, ούτε ζευγάς στο αμπέλι, ο Νοέμβρης σαν θα έλθει τα γομάρια μέσα κλείνει.

Ποιος άγιος λέγεται Μεθυστής;...

Ο Άγιος Γεώργιος, που σήμερα γιορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του λέγεται Μεθυστής, γιατί αυτή την ημέρα επικρατούσε η συνήθεια να ανοίγουν τα βαρέλια τους και να δοκιμάσουν το κρασί. Η ημέρα αυτή συμπίπτει με την γιορτή των Αρχαίων Ελλήνων τα Πιθοίγια, γιατί άνοιγαν το πίθους του κρασιού και έκαναν γλέντι προς τιμή του θεού Διονύσου.
Οι αμπελουργοί μάλιστα πήγαιναν από το νέο οίνο στην εκκλησία για την λειτουργία της ημέρας, γιατί ο οίνος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το Θείο μαζί με το σίτο και το έλαιο...