Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Σε λίγο...

 ...ο Γενάρης, ο κρύος μήνας του χειμώνα  μας αποχαιρετά, με  το καλό να μας έλθει ξανά.

Στην αγκαλιά του Λένιν...

Σπάνιες φωτογραφίες του Λένιν παρουσιάστηκαν  σε μια έκθεση στην Οξφόρδη τον Νοέμβριο του 2017. 
Σε μια από αυτές, που τράβηξε η αδερφή του Μαρία το 1922, ο Λένιν φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά του μια γάτα στο σπίτι του στο χωριό Gorki κοντά στην Μόσχα. 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Σκύλοι ''μύρισαν'' τους οπαδούς για κορωνοϊό σε αγώνα μπάσκετ

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, οι οπαδοί της Miami Heat
μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά έναν αγώνα της ομάδας τους χάρη στην βοήθεια σκύλων. 
Στην είσοδο του γηπέδου στο Μαϊάμι την Πέμπτη τους περίμεναν σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι οι οποίοι επέτρεπαν την είσοδο, αφού είχαν μυρίσει τα χέρια τους για κορωνοϊό.  
Τον αγώνα με την ομάδα LA Clippers παρακολουθήσαν 2.000 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 10% της χωρητικότητας του γηπέδου. 
Η μέθοδος αυτή για την ανίχνευση του κορωνοϊού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από ομάδα του ΝΒΑ.

Είναι τα σύκα ασφαλή για τον σκύλο;...

Δεν σας έχει τύχει να θέλετε να μοιραστείτε ένα φρούτο που σας αρέσει με το σκύλο σας;
Ένα από τα φρούτα αυτά είναι και τα σύκα. Μπορούμε να δώσουμε και στον σκύλο μας, γιατί είναι θρεπτικά και εύγευστα και περιέχουν κάλιο που βοηθά να παραμένει η πίεση του αίματος σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης, επειδή περιέχουν ίνες τα σύκα είναι καλά, αν θέλετε να χάσει βάρος ο σκύλος σας. Τα σύκα όμως περιέχουν δύο ένζυμα που προκαλούν βλάβη στο γαστρεντερικό σωλήνα του σκύλου και προκαλούν ήπια μέχρι και σοβαρά συμπτώματα όπως διάρροιες και εμετούς που δεν μπορεί να σταματήσουν εύκολα, για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η μεγάλη και συχνή ποσότητα στον σκύλο. 

Ξέρετε ότι...

 ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εισβολή και εγκατάσταση αλλεργιογόνων ουσιών στο τρίχωμα του σκύλου. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν ένα  φράγμα και να ενισχύσουν τον γαστρεντερικό σωλήνα και το αμυντικό σύστημα επομένως του σκύλου εναντίον των αλλεργιογόνων και των συμπτωμάτων που προκαλούν στο τρίχωμα του σκύλου, δηλαδή φλεγμονές, πληγές και έντονο ξύσιμο. Αυτές οι super τροφές είναι  τα φύτρα από διάφορους σπόρους και η τσουκνίδα που μπορεί να τη καταναλώνει  και ωμή ο σκύλος και γλυκόριζα.  

Η ζωή είναι ωραία...

όταν υπάρχει αγάπη. Καλημέρα σας να έχετε μία όμορφη Κυριακή!...
 

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ποιο ζώο είναι προικισμένο με πολιτικό αισθητήριο


Στρουθοκάμηλος: το μόνο ζώο προικισμένο με πολιτικό αισθητήριο.
Pierre Daninos, Γάλλος συγγραφέας, (1913-2005)

Μπορώ να δίνω στον σκύλο κινόα;...

Η κινόα δεν είναι τοξική για το σκύλο, αντίθετα είναι ένα υλικό που μοιάζει με σόγια, σιτάρι και  καλαμπόκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συστατικό ξηράς τροφής του σκύλου. Επίσης, αν δίνεται σε μικρές ποσότητες. δεν προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα. Η κινόα μπορεί να βελτιώσει τη φλεγμονή στο σκύλο και να ενδυναμώσει το καρδιαγγειακό σύστημα του σκύλου.

Δύο καλοί φίλοι όχι μόνο την ημέρα...

Οι γάτες γενικά κάνουν καλή παρέα και παίζουν αλλά και προσέχουν την ημέρα με τα μικρά παιδιά και γίνονται καλοί φίλοι. Αλλά όπως παρατηρείτε, ακόμα και τη νύκτα οι γάτες κοιμούνται μαζί και μάλιστα με την ίδια στάση στο κρεβάτι των μικρών τους φίλων...
 

Η γιορτή των τριών Αρχόντων...

Σήμερα γιορτάζουν οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Στον Πόντο τους τρεις Ιεράρχες τους ονομάζουν Τρεις Άρχοντες για αυτό γιορτάζουν και τα  ονόματα Αρχοντής και Αρχοντούλα. Επίσης, από τον Ιωάννη το Χρυσόστομο οι Πόντιοι βοσκοί ζητούσαν βοήθεια, όταν έχαναν ένα πρόβατο από το κοπάδι και δεν επέστρεφε μαζί με τα άλλα πρόβατα στη στάνη.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ο αγαθός γίγαντας έφυγε από την ζωή

Το ύψος του έφθανε τα 2 μέτρα και για αυτό είχε κερδίσει τον τίτλο του πιο ψηλού σκύλου. 
Ο Φρέντι που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες το 2016  απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 8.5 ετών. 
Γενικά οι Μεγάλοι Δανοί όπως ο Φρέντι ζουν 8 ως 10 χρόνια και λίγοι φθάνουν τα 12.
Ζούσε στην Μ. Βρετανία με την οικογένειά του και η ιδιοκτήτριά του ανέφερε: ''Δεν ήταν απλώς ο ψηλότερος σκύλος, αλλά ο σκύλος με την μεγαλύτερη καρδιά''. 

Ένα από τα πιο σπάνια ζώα: η Μελανή Αλεπού

"Μελανή Αλεπού", ένα από τα πιο σπάνια ζώα στον πλανήτη

 

Ζει στον Καναδά και στις βόρειες πολιτείες της Αμερικής. Μεγάλος ήταν ο πληθυσμός τους στην Γιούτα, όμως πολλές έχασαν την ζωή τους για το εμπόριο γούνας. 


ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ! Η γλυκιά Saby δίνεται για υιοθεσία

Υιοθέτησε τη γλυκιά Saby! 
Είναι μια ημίαιμη πιτμπουλίνα 3 ετών, στειρωμένη, ανθρωποκεντρική, φιλική και δραστήρια! 
Λατρεύει τα χάδια και τις βόλτες, όμως όλη η ζωή της είναι σ' ένα μικρό κλουβί του Δημοτικού Καταφύγιου στα Γιαννιτσά! Θα δοθεί με ό,τι ορίζει ο νόμος! Ζήτησέ την από τη Fani Koravou .

Αρέσει στον σκύλο το κυδώνι;

 

Κυδώνι  μπορούμε να δίνουμε στο σκύλο μας, γιατί είναι ένα φρούτο που δεν παχαίνει και περιέχει  μεγάλο ποσό βιταμίνης C. Επειδή όμως όπως όλα τα φρούτα έτσι και το κυδώνι περιέχει ζάχαρη, για αυτό πρέπει να δίνουμε το κυδώνι σε μικρές ποσότητες, δηλαδή σαν λιχουδιές...

Φέρνοντας μία γάτα πρώτη φορά στο σπίτι.


Χρειάζεται προσοχή κα προσεκτικά βήματα όταν φέρνουμε μία γάτα στο σπίτι που υπάρχουν παιδιά . Πρέπει να έχουμε συνεννοηθεί με τα παιδιά να είναι ήρεμα και να μη κάνουν φασαρία και να αφήσουμε τη γάτα μόνη της όταν το θελήσει αφού΄περάσει ένα χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να εξερευνήσει το χώρο να πλησιάσει αυτή τα παιδιά, τα οποία πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έιναι παιγνίδι αλλά πλασματάκι  που χρειάζεται αγάπη και φροντίδα.Μπορεί τα παιδιά να χαιδεύουν τη γάτα αλλά μόνο στο πηγούνι, στα αυτάκια και στο μάγουλο...      


Η καλή μέρα...

 με ένα καλό καφέ αρχίζει! Με αυτό το τρόπο δηλαδή με μία κούπα ζεστό καφέ αρχίζει η ημέρα του Snoopy, όπως και των περισσότερων ανθρώπων...


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Το δώρο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για τον σκύλο του εκτίναξε την μετοχή μιας εταιρείας

Ένα tweet του Έλον Μασκ ήταν αρκετό για να εκτινάξει την μετοχή μιας εταιρείας.
''Αγαπώ την Etsy'' έγραψε στο Twitter ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, από την οποία αγόρασε ένα μάλλινο σκουφάκι για τον σκύλο του. 
Η ανάρτηση αυτή έλαβε περισσότερα από 11.000 likes και η online εταιρεία είδε να αυξάνεται κατά 8,6% η τιμή της μετοχής της. 






Πώς προστατεύουμε τα πτηνά τον χειμώνα

Τώρα που κάνει κρύο πρέπει να προσέχουμε όλα τα ζώα, ακόμα και τα πτηνά, ειδικά αυτά που κατάγονται από τροπικά και θερμά κλίματα.
Αν έχουμε ένα πουλάκι  στο σπίτι, αποφεύγουμε να το βγάζουμε έξω όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. 
Επίσης, δεν πρέπει να έχουμε το κλουβί σε σημείο που δεν είναι κοντά σε παράθυρο ή πόρτα, όπου να υπάρχουν ρεύματα
Αν το βράδυ πέφτει πολύ η θερμοκρασία μπορούμε να σκεπάσουμε το κλουβί με ένα κάλυμμα, ώστε να είναι πιο εύκολο για το πουλάκι να έχει σωστή θερμοκρασία. 
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με το είδος θέρμανσης, αφού τα πουλιά έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα. Έτσι, αναθυμιάσεις και καπνός από το κάψιμο του ξύλου ή από το γκάζι μπορεί να του προκαλέσουν προβλήματα.
Ως προς το μπάνιο, πολλές φορές θα μας δείξει το ίδιο αν έχει όρεξη. Αν πράγματι έχει, καλό να γίνεται το πρωί ως το μεσημέρι, ώστε το πουλάκι να μπορέσει να στεγνώσει σωστά. Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. 
Την διατροφή του μπορούμε να την ενισχύσουμε προσθέτοντας μέσα στην βδομάδα και πιο λιπαρούς σπόρους όπως σουσάμι και λιναρόσπορο. 

Θα βρεθεί ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ να σε πάρει ΑΓΚΑΛΙΑ και να ΜΕΙΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ;

Κάποτε σε ήθελαν
Κάποτε ήσουν ανέμελος 
Κάποτε πίστεψες 
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ & ΤΟ ΜΠΩΛ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ 
Βρέθηκες σ απόγνωση, τόσο πεινασμένος & ταλαιπωρημένος στο ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ 
ΑΡΑΓΕ θα βρεθεί ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ν σε πάρει ΑΓΚΑΛΙΑ & να σου πει πως θα ΜΕΙΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ & ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ;

Φοβάται ο σκύλος τον δυνατό αέρα;...

Ο σκύλος όπως και οι άνθρωποι έχουν φοβίες με τα καιρικά φαινόμενα. Βέβαια, ορισμένοι σκύλοι έχουν και γενετική προϋπόθεση στο φόβο, όπως και υπάρχουν και σκύλοι που είναι πιο ήρεμοι στα καιρικά έντονα φαινόμενα. Αν λοιπόν ο σκύλος σας φοβάται το δυνατό αέρα και είναι ανήσυχος, τότε πρέπει να παραμείνετε κοντά του, να τον αγκαλιάσετε, να το τυλίξετε με μία κουβέρτα και να τον μεταφέρετε σε χώρο που να αισθάνεται ασφαλής χωρίς να είναι βέβαια κοντά σε μεγάλα δέντρα και σε ανοικτούς χώρους εκεί που ακούγονται περισσότερο, οι άνεμοι και οι θόρυβοι. Υπάρχουν βέβαια και ειδικές λιχουδιές αλλά και συμπληρώματα για τις φοβίες του σκύλου σας αλλά αυτά πρέπει να συζητηθούν με ειδικό...   

Η Πανσέληνος του Μοναχικού Λύκου

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου, που είναι σήμερα είναι η πρώτη πανσέληνος του 2021 και είναι γνωστή ως η πανσέληνος των λύκων. Το ουρλιαχτό των λύκων που ακούγονται περισσότερο τέτοια εποχή γίνονται για να οριοθετήσουν την περιοχή τους, να εντοπίσουν μέλη της αγέλης, να συντονίσουν το κυνήγι και λόγω της αυξημένης τους πείνας, καθώς τα θηράματα είναι λιγοστά κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα.
Επίσης οι δεινοί αυτοί κυνηγοί, οι λύκοι, μόλις αντιληφθούν την απουσία ενός συμμάχου ή ενός ζώου ανώτερου από αυτούς στην ιεραρχία του κοπαδιού, ουρλιάζουν αδιάκοπα.

Πηγή :Anew.gr





..

Έτοιμος για τα χιόνια...


 Mε σκουφάκι  και με ασορτί κασκόλ και με παχύ τρίχωμα δεν φοβάμαι να βγω στα χιόνια, σκέφτεται ο χαριτωμένος μικρός σκύλος.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η νέα ζωή στον Λευκό Οίκο


Μια νέα ζωή ξεκίνησε για τους σκύλους του Τζο Μπάιντεν. Οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί έφθασαν την Κυριακή, λίγες ημέρες μετά τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο και την σύζυγό του στον Λευκό Οίκο. 
Η Τζιλ Μπάιντεν ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες τους σχολιάζοντας πως 
o 12χρονος Champ (στην φωτο με την Πρώτη Κυρία) απολαμβάνει το νέο του κρεβάτι κοντά στο τζάκι, ενώ αυτό που αρέσει στον υιοθετημένο Major είναι να τρέχει στο γρασίδι. 



Ο Major

Αναζητά τον άνθρωπο που θα την έχει βασίλισσα


Από μωρό περιμένει στο καταφύγιο... Έφθασε 2 ετών και ακόμη περιμένει...Μια πολύ γλυκιά κι ήσυχη ψυχούλα... Αναζητά τον άνθρωπο που θα την έχει βασίλισσα όπως ακριβώς της αξίζει.
Δίνεται στειρωμένη, εμβολιασμένη με τσιπ.
Περιμένει στο ίδιο κλουβί με αυτά τα γλυκά ματάκια.
Μεταφέρεται.
Υιοθετήστε την και αλλάξτε την ζωή της !!
#Κοινοποιήστε όλοι να βρει σύντομα την παντοτινή της οικογένεια

Φυσική θεραπεία αλλεργίας στον σκύλο με βότανα...

Μία φυσική θεραπεία για βελτίωση της αλλεργίας και των συμπτωμάτων που προέρχονται από αυτήν όπως  έντονο ξύσιμο στον σκύλο, μετά τη σόδα είναι και η τσουκνίδα. Μπορούμε δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε τσάι ή αφέψημα από τσουκνίδα και να βάλουμε επιθέματα στη πάσχουσα περιοχή του σκύλου για βελτίωση και ανακούφιση από τα  έντονα συμπτώματα.

Ξέρετε ότι...

 ...μία γάτα μπορεί να παρακολουθεί πουλιά ακόμα όμως και να βρίσκονται κοντά της σχεδιασμένα ειδικά για τη γάτα σας  στο παράθυρο για να ασχολείται  βλέποντας πουλάκια να καταναλώνουν το φαγητό τους. . Με αυτό το τρόπο η γάτα σας είνναι ασφαλής , όταν εσείς βγείτε για δουλειές...

Ποιος έφτιαξε τον χιονάνθρωπο;...

 Ο Garfield μέσα στο κρύο και το χιονιά αποφάσισε να φτιάξει ένα χιονάνθρωπο σωσία του εαυτού του και να ποζάρει με αυτόν... 

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Δώστε στα παιδιά και τα σκυλιά μια ευκαιρία...

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία θετικού εκπαιδευτή ζώων & ανθρώπων)
StarDogs Trainers' Academy

Αυτό που ονομάζουμε τρυφερή ηλικία είναι η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψουμε τον σπόρο και τις ιδέες της αρμονικής συμβίωσης των ειδών.
Είναι η περίοδος που ο χαρακτήρας είναι ρευστός, που ακόμα πλάθεται, και μπορούμε να του δώσουμε αρχές, εικόνες και κατευθύνσεις.
Είναι η περίοδος που μπαίνουν οι βάσεις για την μετέπειτα αντίληψη του κόσμου, του πως θα βλέπουμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και αν θα τα σεβόμαστε ή θα τα φοβόμαστε.
Δυστυχώς πολλοί από εμάς, από άγνοια, από φόβο ή από έλλειψη χρόνου και ικανοτήτων αφήνουμε ανεκμετάλλευτο αυτό το χρήσιμο και κρίσιμο χρονικό παράθυρο με αποτέλεσμα να χάνουμε την χρυσή ευκαιρία ομαλής προσαρμογής του σκύλου (ή του παιδιού) προς τον έξω κόσμο. «Το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις»! λέει η παροιμία. Αυτό όμως συνεπάγεται ότι κάποιος θα μπει στον κόπο και θα δώσει την ευκαιρία στο μικρό (παιδί/ σκυλί) να αναπτυχθεί μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, θετικού και ευχάριστου κλίματος.
Αν θέλουμε να δρέψουμε καρπούς αργότερα, θα πρέπει να σπέρνουμε από μικρή ηλικία όταν τα μυαλά και οι εικόνες (νευροσυσχετισμοί και πεποιθήσεις) είναι ακόμα εύκαμπτες και στη διαδικασία διαμόρφωσης. Ο χρονισμός και εδώ, όπως σε πολλά πράγματα, είναι σημαντικός. Τα πάντα εξαρτώνται από το Τι θα μπει στο μυαλό και στην ψυχή του κουταβιού (παιδιού). Και αυτό είναι επιλογή των ενηλίκων κηδεμόνων, γονέων και δασκάλων.
-----------------------------------------------------------------------
Σεμινάρια για καριέρα ...εκπαιδευτή Σκύλων! Επάγγελμα με προοπτικές και κοινωνική προσφορά! Έναρξη μαθημάτων Δεκέμβριος 2021 https://www.stardogs.gr/portal/kariera-ekpaidefti-skylon

O σκύλος Jackabee!


 O μικρός σκύλος Jackabee είναι ένας σκύλος που έχει προέλθει από τη διασταύρωση του σκύλου Jack Russel Terrier με Beagle.O σκύλος αυτός έχει   σώμα όμοιο με Terrier και κεφάλι που μοιάζει με Beagle. Eίναι σκύλος ανεξάρτητος , έξυπνος εξωστρεφής , παιγνιδιάρικος, στοργικός και αφοσιωμένος στην οικογένεια του. 

Ξέρετε ότι...

 ...οι γάτες είναι ιδιαίτερης ευφυίας ζώα και δεν πλησιάζουν εύκολα ανθρώπους πόσο μάλλον παιδιά που κάνουν φασαρία. . Είναι ανάγκη να μάθουν τα παιδιά , όταν υπάρχει γάτα στο σπίτι να είναι ήρεμα και να μη κάνουν φασαρία και η γάτα θα τους δείξει να καταλάβουν με τη γλώσσα του σώματος των ότι θέλουν να τα πλησιάσουν, να έχουν τη προσοχή τους  και να έλθουν κοντά τους για να τα γνωρίσουν και να παίξουν, 

Μη τα διώξετε......

 Aν βλέπατε ένα πρωινό τυχαία πουλάκια στο μπαλκόνι σας ή στο παράθυρο σας, μην τα τρομάζετε. 
Έχει πολύ κρύο και απλά ψάχνουν ένα καταφύγιο. Μπορεί να λερώνουν το χώρο αλλά τους σώζετε τη ζωή αφήνοντας τα να είναι εκεί. Βάλτε λίγο νερό και φαγητό αφού δεν μπορούν να βρουν φαγητό στο κρύo.

Από
@loukas81944652


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ! Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της εταιρείας Itchy για τους Βρετανούς που αγόρασαν ή υιοθέτησαν σκύλο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Το 62% των σκύλων που αποκτήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες δεν ξέρει άλλο μέρος εκτός από το σπίτι τους. 
2 στους 5 δεν έχουν συναντήσει άλλο σκύλο, το 49% δεν έχει δει παιδιά και το 36% δεν έχει πάει στο πάρκο.
Τέλος, το 40% το έχει μετανιώσει για την απόφασή του να πάρει σκύλο. 

Γιατί αρέσει στον σκύλο να θάβει πράγματα;

Μια αγαπημένη συνήθεια που έχουν οι σκύλοι είναι να θάβουν κόκκαλα κι άλλα πράγματα. 
Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, την συνήθεια αυτή  έχουν πολλά πτηνά και θηλαστικά, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόγονός του ο λύκος.
Ο λύκος ως θηρευτής έθαβε όσο φαγητό δεν έτρωγε, για να το βρει αργότερα, σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Ethology το 1976. 
Σήμερα, οι περισσότεροι σκύλοι δεν το κάνουν αυτό, αφού έχουν εξασφαλισμένο το φαγητό τους, όμως δεν σημαίνει πως δεν θέλουν να κρύβουν πράγματα, για να τα βρουν αργότερα. 
Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα, αν έχουν άγχος, ή να παίξουν αν βαριούνται. 
Kάποιες ράτσες όπως το τεριέ και το ντάχσχουντ έχουν την τάση να σκάβουν περισσότερο. 



Μία πολυθρόνα ξεχωριστή!....

 Μία πολυθρόνα που γίνεται και κρεβάτι και ανήκει αποκλειστικά σε γάτες...

Από που προέρχονται τα Basset Hounds;

JΞέρετε ότι οι σκύλοι Basset Hounds προέρχονται από τη Γαλλία, και η ονομασία τους προέρχεται από τη Γαλλική λέξη bas που σημαίνει κοντός ή βραχύς. Ο σκύλος αυτός γρήγορα έγινε δημοφιλής στη Γαλλία ιδίως μεταξύ των ευγενών και μάλιστα αυτών που κυνηγούσαν λαγούς και κουνέλια. Επίσης ο σκύλος αυτός είναι γνωστός για την αξεπέραστη ικανότητα του να μυρίζει!... .  

Γιορτάστε κάθε μέρα...

Να ξεκινάτε με θετική σκέψη κάθε μέρα που αρχίζει σαν να είναι για σας η καλύτερη μέρα του  χρόνου, μας προτρέπει μέσα στο χειμώνα η χαριτωμένη γατούλα. Ακούστε την και κάνετε τη συμβουλή της πράξη!.. 

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Καλλιστώ: η ιέρεια που μεταμορφώθηκε σε αρκούδα

Στην ελληνική μυθολογία μια από τις ιέρειες που ξεχώριζε ήταν η Καλλιστώ. 
Ήταν ιέρεια του κυνηγιού και προστατευόμενη της θεάς Άρτεμης. 
Η Καλλιστώ ήταν τόσο όμορφη που τράβηξε την προσοχή του Δία και για αυτό εξοργίστηκε η  Άρτεμη και την έδιωξε από κοντά της. 
Τότε, η  Καλλιστώ, έγκυος από τον πατέρα των θεών περιπλανήθηκε μόνη στα πυκνά δάση της Αρκαδίας και κάτω από ένα πλατάνι  γέννησε τον γιο της τον Αρκάδα. 
Όταν το έμαθε η Ήρα που δεν της ξέφευγε τίποτα, από την ζήλια της αποφάσισε να την εκδικηθεί και την μεταμόρφωσε σε αρκούδα. 
Τα χρόνια πέρασαν και ο γιος της μεγάλωσε. 
Ο νεαρός Αρκάδας κυνηγούσε στα δάση, όταν ξεπρόβαλε από τα δένδρα μια αρκούδα που ήταν η μητέρα του και έτρεξε να τον αγκαλιάσει.
Τρομοκρατημένος ο Αρκάδας βλέποντας την αρκούδα να έρχεται, ετοιμάστηκε να την σκοτώσει με το δόρυ του. 
Ο Δίας δεν άντεξε ο γιος του να σκοτώσει την μητέρα του, για αυτό πήρε τον Αρκάδα και την Καλλιστώ και τους πήγε στον ουρανό και τους μεταμόρφωσε σε αστερισμούς, ώστε να χαίρονται εκεί αιώνια τις νύχτες ο ένας κοντά στον άλλο. 
Η μητέρα έγινε ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου και ο γιος ο αστερισμός της Μικρής Άρκτου.
Τότε πίστευαν ότι οι αστερισμοί φαίνονταν  στον ουρανό έξι μήνες και έξι μήνες ξεκουράζονταν στους ωκεανούς. 
Η Ήρα που κατάλαβε αμέσως τι έκανε ο Δίας διέταξε αμέσως τον Ωκεανό να μην επιτρέψει ποτέ στους δύο αστερισμούς να αναπαυθούν στα υγρά βασίλεια του. 
Έκτοτε, οι δύο αστερισμοί φαίνονται όλο τον χρόνο.

Ένα συγκρότημα για τη γάτα σας

Ένα ψηλό σκαμπό έχει μεταβληθεί σε ένα συγκρότημα για να μένει, να ανεβαίνει, να κοιμάται αλλά και για να παίζει η γάτα σας, αλλά και συγχρόνως να ξύνει τα νύχια της. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εσείς για τη γάτα σας και να μετατρέψετε ένα απλό σκαμπό σε εργαλείο πολλαπλών χρήσεων για την γάτα σας...
 

Ξέρετε ότι...

 ... αν το άλογο σας, όταν σας αντικρύσει έρχεται  κοντά σας χωρίς να του κάνετε νόημα, αυτό είναι ένα δείγμα ότι του αρέσει η παρουσία σας και ότι μπορεί να το πλησιάσετε άφοβα γιατί σας συμπαθεί και σας αγαπά.  Προϋπόθεση βέβαια είναι να είστε και σεις μαζί του χαλαροί  και ήρεμοι μαζί του...

Όλα τα πλάσματα κρυώνουν...

Με το χιόνι ακόμα και το κοτοπουλάκι κρυώνει  για αυτό φορά και το πουλοβεράκι του...

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Θεραπευτική ιππασία-Ιπποθεραπεία: Ποια είναι η διαφορά;

Θεραπευτική ιππασία είναι η εκμάθηση ιππασίας σε άτομα με ελαφρά ή μέτρια αναπηρία. 
Η ιπποθεραπεία είναι μια θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική μέθοδος που έχει σκοπό την ρύθμιση του νευρικού συστήματος μέσω των εξωτερικών ερεθισμάτων στους μυς. Για αυτή την θεραπεία χρειάζονται ψυχρόαιμα άλογα με συγκεκριμένο σωματότυπο και ειδικά εκπαιδευμένα. 

Tι μπορεί να είναι οι γάτες για τους ανθρώπους;

 Ξέρετε ότι οι γάτες μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες τους όταν είναι ασθενείς να ξεπεράσουν την ασθένεια τους πιο γρήγορα. Μάλιστα, πολλές γάτες έχουν την ιδιότητα να μυρίζουν τις κακοήθειες στους ανθρώπους που αγαπούν, πριν εκδηλωθούν με συμπτώματα. Επομένως, οι γάτες μπορούν να χαρακτηριστούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανήματα σαν φυσικοί θεραπευτές!.   

Ξέρετε ότι...

 

η μαγειρική σόδα ή το διττανθρακικό νάτριο, όπως είναι η χημική της ονομασία, είναι ένα φθηνό αλλά πολύ ευεργετικό για την τοπική  θεραπεία  αλλεργιών που εμφανίζονται  στο τρίχωμα του σκύλου, δηλαδή πληγές  και έλκη που προκαλούν έντονο ξύσιμο και πόνο. Μπορούμε να αναμείξουμε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας με λίγο νερό και να παρασκευάσουμε μία πάστα  και να τη τοποθετήσουμε στο τρίχωμα του σκύλου εκεί που παρουσιάζει φλεγμονή,.. Θα την αφήσουμε  τη κρέμα  για λίγη ώρα, για να έχει αποτέλεσμα και μετά  μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στο σκύλο. .   

Με ωραίο στυλ!

 Ένα πρόβατο ποζάρει με σκουφάκι και με τις ίδιες αποχρώσεις κασκόλ, που το προστατεύουν από το κρύο και το χιόνι του Γενάρη...


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Γιατί η μέλισσα,η βατουλιά και το σκυλί είναι βλογκμένα και ο σκαντζόχοιρος,χελώνα και αλεπού καταραμένα

Μια φορά αρρώστηνε η Παναγία για πολύν καιρό. Τα ζώα άμα το μάθουν πως αρρώστησε θεώρησαν χρέος τους να την επισκεφτούν. Πρώτη το μαθε η μέλισσα τη στιμγή που ζύμωνε. Αμέσως έτρεξε με τα ζυμάρια ‘ς τα χέρια και επισκέφτηκε την παναγία. Η Παναγία άμα είδε αυτήν την καλωσύνη του ζώου ευχαριστήθηκε πολύ και της είπε ‘’Ευλογημένη να σαι μέλισσα, χωρίς σκαφίδι να ζυμώνεις και το ψωμί που ζυμώνεις να ‘ναι μέλι. Χωρίς εσένα οι εκκλησιές να μην ανοίγουνε. 
Ύστερα από τη μέλισσα πήγε και το βάτο να επισκεφτή την Παναγία. Το βλόγησε λοιπόν και αυτό και του πε. ‘’Οι κορφάδες σου να κρούνε ‘ς τη γή και να βγαίνουν ρίζες. 
Έπειτα πήγε ‘ς την Παναγία το σκυλί. Έδωκε και σε αυτό την ευλογία και του πε. ‘’Να σε αγαπάει πολύ ο αφέντης σου τόσο που να σου δίνη το μισό ψωμί του να το τρώς. Και τα άλλα ζώα όσα την επεσκέφτηκαν τα βλόγησε η Πανγιά. 
Ο σκαντσόχοιρος δεν πήγε να την επισκεφτή και γι αυτό του παράγγειλε η Παναγία να πάη αυτός όμως δεν θέλησε είπε ''δεν έχω καιρό γιατί φράζω τον κήπο μου''. Η Παναγία τον καταράστηκε έτσι ''τα παλούκια που μπήγεις για να φκειάσης τη φράχτη να μπηχτούνε ‘ς το κορμί σου''. Μπέχτηκαν λοιπόν και γι’αυτό από τότε κ’ύστερα ο σκαντζόχοιρος έχει τα παλούκια μπιγμένα ‘ς το κορμί του όπως τον ξέρουμε. Το ίδιο και η χελώνα δεν πήγε αν και της παράγγειλε η Παναγία ‘’Φκειάνω το αλώνι μου και δεν ευκαιρώ της απάντησε. Τότε η Παναγία της έδωκε τούτην την κατάρα "Οι πέτρες που κουβαλάς και φκειάνεις τα’αλώνι σου να μπηχτούνε ‘ς το κορμί σου". Έπειτα προσκάλεσε την αλεπού να την επισκεφτή αλλά αρνήθηκε είπε πως δεν ευκαιρεί γιατί έχει μικρά κουτάβια να θρέφη. Την καταράστηκε λοιπόν και αυτήν η Παναγία ‘’πολλά κουτάβια να κάνης και να ναι άχρηστα. Γι αυτό γεννάει πολλά αλλά άχρηστα.

Τόπος καταγραφής: Αιτωλία
Συλλογέας: Λουκόπουλος Δημήτριος
από το βιβλίο Πολίτου Παραδόσεις

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Ψάχνει έναν άνθρωπο που δεν θα τον προδώσει

Μπρούνο
8 μηνών 25 κιλά  
Γεννήθηκε από αδέσποτη μανούλα στο Σολωμό Κορινθίας. Υιοθετήθηκε 40 ημερών. Μετά από 6 μήνες ο Μπρούνο βρέθηκε ανέστιος για λόγους υγείας της μητέρας!
 Ένα πανέμορφο αρχοντικό κουτάβι  μίξη ποιμενικού και λαμπραντόρ ανθρωποκεντρικό,  μαθημνέο σε σπίτι με παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει πώς άλλαξε η ζωή του ξαφνικά. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και βρέθηκε πολύ προσωρινή φιλοξενία μήπως σταθεί τυχερός. Αλλιώς η μόνη λύση είναι η παραμονή σε πανσιόν.
Ελπίζουμε όμως ότι κάπου εκεί είναι ο πραγματικός του άνθρωπος, αυτός που δε θα τον προδώσει ποτέ και που θα τον εκτιμήσει όπως του αξίζει!
Αναζητά πια ένα σπίτι που θα του χαρίσει τη μόνιμη ασφάλεια και όχι για φύλακας σε αυλές και μάντρες!
Είναι κοινωνικός με άλλα ζώα και ανθρώπους ενώ περιφρουρεί το χώρο του.
Θα δοθεί με τα νόμιμα ως μέλος οικογένειας σε υπεύθυνους κηδεμόνες !
Κόρινθος 6976774532

 
Σύλλογος αγάπης για τα ζώα "Βλάσσης”
 πρόσθεσε 13 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Ο Μπρούνο 🖤🤍.