728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 24 Απριλίου 2021

    Animal Testing: Τι είναι και πού χρησιμοποιείται;

    Ως Animal Testing ορίζεται κάθε δοκιμή ιατρικού, βιολογικού, χημικού ή μηχανικού τύπου που γίνεται πάνω σε πειραματόζωα, προκειμένου να ελεγχθεί κάποιο προϊόν ή διερευνηθεί κάποιο φαινόμενο.
    Πειραματόζωο θεωρείται κάθε ζωντανός οργανισμός, πλην του ανθρώπου, που χρησιμοποιείται από επιστήμονες ή εταιρείες για την έρευνα και την προώθηση προϊόντων αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 
    Ως μέθοδος εφαρμόζεται ήδη από την αρχαιότητα και έχει συμβάλει πολύ στην εξέλιξη της ιατρικής και μάλιστα στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων ή θεραπειών. 
    Το Animal Testing είναι το πρώτο στάδιο πριν από την κλινική δοκιμή κάθε φαρμάκου, δηλαδή πριν ξεκινήσει η χορήγηση της ουσίας στους ανθρώπους. 
    Μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει πως το 92% των φαρμάκων που έχουν περάσει το Animal Testing τελικά ''κόβονται'' σε κάποιο άλλο στάδιο των κλινικών δοκιμών. 
    Εκτός από την ιατρική, πειράματα σε ζώα γίνονται και στην: 

    • βιομηχανία καλλυντικών, υπολογίζεται ότι πάνω από 10 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο
    • τοξικολογία, για τον καθορισμό του τοξικολογικού δείκτη των ουσιών χρησιμοποιούνται ζώα τα οποία θανατώνονται από τις αντίστοιχες ουσίες
    • εκπαίδευση, πειραματόζωα χρησιμοποιούνται από πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα
    • βιομηχανία πολέμου, κυρίως θηλαστικά και γενικά μεγαλόσωμα ζώα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη νέων όπλων συμβατικού ή βιολογικού όπλου. 

    πηγή: https://www.helmsic.gr/ 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Animal Testing: Τι είναι και πού χρησιμοποιείται; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top