728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

    ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ! Απαγορεύεται στις ΗΠΑ η εισαγωγή σκύλων

    Αύξηση στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, για αυτό οι αρμόδιες αρχές έλαβαν την απόφαση να απαγορευθεί η εισαγωγή σκύλων από 113 χώρες.
    Συγκεκριμένα, κατά την πανδημία του κορωνοϊού αυξήθηκαν οι υιοθεσίες, ειδικά των κουταβιών, και επομένως αυξήθηκαν και οι εισαγωγές τους. 
    Όμως, κατά το 2020 οι αρχές βρήκαν ότι 450 σκύλοι έφθασαν στις ΗΠΑ με πλαστά πιστοποιητικά για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας, περισσότεροι κατά 52% σε σύγκριση με τα 2 προηγούμενα χρόνια.
    Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ εισάγονται 1 εκατομμύριο σκύλοι ετησίως. 
    Η απαγόρευση ξεκινάει από τις 14 Ιουλίου για τουλάχιστον 1 χρόνο και αφορά 113 χώρες όπου κρίνεται ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος για λύσσα, μεταξύ των οποίων είναι η Κένυα, η Ουγκάντα, η Βραζιλία, η Κολομβία, η Ρωσία, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, το Νεπάλ, η Συρία και η Κίνα. 
    Η απαγόρευση προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις, καθώς με αυτή συμφώνησε ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος, ενώ ορισμένες ζωοφιλικές οργανώσεις ισχυρίστηκαν πως έτσι τιμωρούνται πολλά υγιή ζώα που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και να καταλήξουν σε μια οικογένεια. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ! Απαγορεύεται στις ΗΠΑ η εισαγωγή σκύλων Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top