728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

    ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ: Η μία γάτα απλώς οδηγεί την άλλη

    Σαν σήμερα, στις 21 Ιουλίου 1899, γεννήθηκε στο Όοου Παρκ προάστιο του Σικάγου ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ου αιώνα ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. 
    Ο βραβευμένος με  Πούλιτζερ και το Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας χρησιμοποιούσε στις ιστορίες του τα ζώα ως σύμβολα που υποδήλωναν ψυχολογικές καταστάσεις και συναισθηματικές επιθυμίες των ηρώων. Χαρακτηριστικά, στο βιβλίο του ''Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρου'' χρησιμοποίησε δύο ζώα, την λεοπάρδαλη και την ύαινα, για να συμβολίσει τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. 
    Καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ είχε δίπλα τους σκύλους και γάτες που του κρατούσαν συντροφιά τις δύσκολες ώρες της μοναξιάς και του άγχους. 
    Την πρώτη γάτα την απέκτησε την δεκαετία του 1930. Η Χιονάτη ένα γατάκι με πολυδακτυλία δηλαδή με 6 αντί για 5 δάκτυλα ήταν δώρο από έναν καπετάνιο, καθώς οι ναυτικοί θεωρούσαν τις γάτες με πολυδακτυλία τυχερές. 
    Το 1943 ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ που ζούσε στην Κούβα με την τρίτη σύζυγό του και 11 γάτες έγραψε στην πρώτη σύζυγό του: ''Η μια γάτα απλώς οδηγεί την άλλη''. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ: Η μία γάτα απλώς οδηγεί την άλλη Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top