728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

    Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ! Ποια ζώα τρελαίνονται για σταφύλια

    Η εποχή του τρύγου έφθασε και ξεκινάει πλέον η σημαντικότερη στιγμή για την ιστορία του κρασιού. 
    Κατά την διάρκεια του τρύγου οι εργάτες μαζεύουν τα σταφύλια, τα οποία αρέσουν τόσο πολύ σε μερικά ζωάκια, ώστε να έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τα οινοποιεία. 
    Αυτά τα ζωάκια είναι: 

    τα ρακούν
    Τα ρακούν προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε κλίμα, πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια και καταστρέφουν καλλιέργειες. Ειδικά, στην Γερμανία, όπου τα έφεραν οι Ναζί και συγκεκριμένα ο αρχηγός της αεροπορίας Hermann Goering, όταν αποφάσισε ότι η πανίδα στην χώρα δεν είναι πλούσια, είναι μεγάλος κίνδυνος για τα οινοποιεία. Μάλιστα, το 2005 ρακούν κατέστρεψαν έναν ολόκληρο τρύγο στο Brandenburg στα δυτικά του Βερολίνου. Αυτή την στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο ρακούν στην Γερμανία οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τον πληθυσμό τους με την μέθοδο της ευθανασίας. 

    τα αγριογούρουνα
    Τα αγριογούρουνα τρελαίνονται για τα σταφύλια. Στην Τοσκάνη διεξάγεται μάχη στους αμπελώνες ενάντια στον μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των αγριόχοιρων. Εκεί υπάρχουν 150.000 αγριογούρουνα που γρυλίζουν απέναντι σε κοπάδια λύκων, τρώνε σταφύλια και ισοπεδώνουν τους αμπελώνες. 

    οι μπαμπουίνοι 
    Οι μπαμπουίνοι τρώνε μόνο τα πολύ καλής ποιότητας σταφύλια, δηλαδή τα πιο γλυκά Pinot Noir Chardonnay. Δοκιμάζουν κάθε τσαμπί σταφύλι κι αν δεν τους αρέσει το πετούν αμέσως στο χώμα. Στη Νότια Αφρική απαγορεύεται να πυροβολήσει και να σκοτώσει κανείς μπαμπουίνους, για αυτό οι ιδιοκτήτες των αμπελώνων κατασκευάζουν φράχτες γύρω από τα αμπέλια, ώστε να τους κρατήσουν μακριά.

    τα ελάφια 
    Οι αμπελώνες στην Αμερική είναι παράδεισος για τα ελάφια, που ψάχνουν γλυκά φρούτα και μαλακά φύλλα. Οι οινοποιοί έχουν σκεφθεί, για να τα απομακρύνουν, διάφορους τρόπους, από φράχτες με ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι απωθητικά σπρέι, κυνήγι και χυμούς σκόρδου. 

    τα πουλιά 
    Τα πουλιά είναι εφιάλτης για τους οινοποιούς σε όλο τον κόσμο, για αυτό κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να τα κρατήσουν μακριά. Στην Σονόμα στην Καλιφόρνια ένας οινοποιός έχει οικόσιτα γεράκια, τα οποία τρομοκρατούν τα τεράστια κοπάδια από ψαρόνια, που συνήθως πετούν πάνω από τα αμπέλια την περίοδο του τρύγου. Ακόμα, υπάρχουν ειδικά δίχτυα με τα οποία σκεπάζονται οι αμπελώνες, για να προστατεύονται από τα πουλιά και ηχεία από τα οποία εκπέμπονται υψηλής συχνότητας ήχοι, ώστε να ενοχλούν τα πουλιά και να τα διώχνουν μακριά από τους αμπελώνες. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ! Ποια ζώα τρελαίνονται για σταφύλια Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top