728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

    Ο Κοκκινολαίμης γύρισε...

    Με τον ερχομό του φθινοπώρου, στους βιoτόπους των χαμηλών υψομέτρων αντηχεί το κάλεσμα ενός πουλιού που μοιάζει με χάντρες που πέφτουν σε κομπολόι: ο Κοκκινολαίμης, το “αηδόνι του χειμώνα”, είναι και πάλι κοντά μας!
    Με το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα στο πρόσωπο και το στήθος και τολμηρό ταμπεραμέντο ο “Καλόγιαννος” δεν περνά καθόλου απαρατήρητος. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα μπορούμε να τον δούμε πιο εύκολα, αφού πολλοί Κοκκινολαίμηδες έρχονται για να ξεχειμωνιάσουν στους κήπους των χωριών και των πόλεων, όπου αναζητούν την αγαπημένη τους τροφή: σκουλήκια και άλλα ασπόνδυλα.
    Κελαηδά όλο τον χρόνο, υπερασπίζοντας σθεναρά τις επικράτειές του από εισβολείς και διεκδικητές, αλλά τον χειμώνα κελαηδά και το θηλυκό που επιθυμεί κι αυτό να έχει μια δική του επικράτεια!
    Το φθινόπωρο το τραγούδι του γίνεται πιο μελαγχολικό, ενώ μπορεί να ακουστεί και τη νύχτα, όταν ξυπνήσουν τον Κοκκινολαίμη τα φώτα της πόλης.
    Η υπέροχη φωτογραφία του Νίκου Μπούκα κατέκτησε την 1η θέση στην Κατηγορία “Garden and Urban Birds” στον φωτογραφικό διαγωνισμό Bird Photographer of the Year 2018.

    Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Κοκκινολαίμης γύρισε... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top