Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Σε λίγο...

 Ο Γενάρης, ο Κρυαρίτης όπως λέγεται μας αποχαιρετά ας πάει στο καλό!...

Ακόμα κι ο Μπιλ Γκέιτς...

Το βραζιλιάνικο περιοδικό με προϊόντα πολυτελείας ΤΟΡ είχε παρουσιάσει πριν από 7 χρόνια μια καμπάνια, προκειμένου να πείσει τους πλούσιους να ξοδέψουν τα χρήματά τους σωστά, πριν να είναι πολύ αργά.
Έτσι, μεταμόρφωσε σε ζώα κάποιους από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως τον Μπιλ Γκέιτς σε λάμα σχολιάζοντας; ''Στην άλλη ζωή ακόμα κι ο Μπιλ Γκέιτς θα μπορούσε να είναι λάμα. Η ώρα να απολαύσεις τα χρήματά σου είναι τώρα''. 

ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ! Ένα νέο μέλος στην οικογένεια του Τζο Μπάιντεν

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ένα νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένεια της.
Πρόκειται για την Willow μια 2χρονη γάτα από την Πενσυλβάνια, από όπου κατάγεται η Τζιλ Μπάιντεν.
Την είδε πρώτη φορά στη φάρμα όπου ζούσε κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2020 και ξετρελάθηκε μαζί της. 
Πλέον νιώθει άνετα στο καινούργιο σπίτι της.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του είχαν δύο σκύλους τον Major και τον Champ, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2021, και τον Δεκέμβριο απέκτησαν ένα κουτάβι τον Commander. 

ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ! Τι σημαίνει;

Η παροιμία αυτή σημαίνει ένα ικανό και επιδέξιο άνθρωπο ή όπως λέμε σήμερα αυτός ο άνθρωπος είναι γατόνι...

Ένα avocado στο κρεβάτι σας...

Ένα βολικό, κρεβάτι για τα κατοικίδια σας μικρό αλλά άνετο, μαλακό, απαλό και ανθεκτικό, από πολυεστέρα με ίνες που μπορεί  να μεταφέρεται και  καθαρίζεται και έχει σχήμα avocado, αρέσει πολύ στους τετράποδους φίλους μας...

Γιατί ο σκύλος αγαπά τη θερμότητα;...

 Ο σκύλος όπως όλα τα ζώα και ο άνθρωπος, αγαπά τη θερμότητα και μάλιστα τη φυσική που αυτή παρέχεται κατά κύριο λόγο από τον ήλιο. Η θερμότητα από τον ήλιο παρέχει σε όλα τα όντα ένα συναίσθημα ευεξίας και μέσω του ήλιου εισέρχεται στον οργανισμό η βιταμίνη D. O σκύλος χρειάζεται τη βιταμίνη D όχι μόνο ως βιταμίνη, για να απορροφά ασβέστιο  αλλά περισσότερο  ως προορμόνη που βοηθά τον οργανισμό του σκύλου να παράγει περισσότερη βιταμίνη D στον οργανισμό του σκύλου. Η βιταμίνη D  βοηθά τον σκύλο στην καλή λειτουργία των μυών, των νεύρων και του σχηματισμού των οστών.




Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΟΥ! Πώς νιώθουν οι άστεγοι για τους σκύλους τους

Η ζωή στον δρόμο είναι σίγουρα δύσκολη και οι άστεγοι έχουν ανάγκη, εκτός των άλλων, από ένα στήριγμα.
Μια πρόσφατη έρευνα από την Ισπανία, συγκεκριμένα από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και τις οργανώσεις Affinity και FAADA έδειξε πόσο σημαντικοί είναι οι σκύλοι στην ζωή αυτών των ανθρώπων.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% δήλωσε πως έχει για στήριγμα το σκύλο του,  το 18% τους φίλους, το ίδιο ποσοστό και τους κοινωνικούς λειτουργούς, το 15% την οικογένεια, το 11% τον/την σύντροφο, το 3% τους γείτονες και το 2% τον Θεό.
Στην ερώτηση ''ποιος πιστεύετε ότι δεν θα σας εγκατέλειπε ποτέ;'' το 93% απάντησε τον σκύλο του και το 90% δήλωσε πως για τον σκύλο του νιώθει περισσότερη αγάπη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ! Απομακρύνθηκε από μόνη της προς την ανοιχτή θάλασσα η μικρή φάλαινα...

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες αρχών και διασωστών, αφού το θηλαστικό έφυγε από την Σαλαμίνα, πλέοντας προς τα ανοιχτά
Στην ανοικτή θάλασσα απομακρύνθηκε από μόνη της η φάλαινα του είδους «Ζιφιός», που εθεάθη το πρωί εκ νέου σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας, ενώ χθες το πρωί είχε εγκλωβιστεί και στα ρηχά παραλίας του Αλίμου.
Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο, «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, ο Zιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το θηλαστικό απομακρύνθηκε από μόνο του, πλέοντας προς τα ανοιχτά.
Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αλάτι είναι καλό για το σκύλο;...

 


Το αλάτι ή το υδροχλωρικό Νάτριο όπως ονομάζεται επιστημονικά εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη καλή λειτουργία  και για την ηλεκτρολυτική ισορροπία των κυττάρων . Αυτό είναι απαραίτητο επίσης συντηρητικό των τροφών που τις προφυλλάσει από  το να μην αλλοιώνονται . Το αλάτι επίσης δίνει γεύση και ενδυναμώνει με τη γεύση την αίσθηση της γεύσης και η τροφή γίνεται περισσότερο ελκυστική. και πιο τραγανή.  Αυτά είναι βέβαια τα πλεονεκ΄τηματα για το αλάτι , όσον αφορά όμως το σκύλο πρέπει να γνωρίζουμε ότι και ο σκύλος χρειάζεται το αλάτι αλλά με μέτρο και σρισμένη ποσότητα.

Τι θεωρούνται οι γάτες;

Οι  γάτες θεωρούνται ανιχνευτές θερμότητας, γιατί   μπορούν να βρουν τα πλέον θερμά μέρη του σπιτιού για να χαλαρώνουν. Μπορούν άνετα να βρουν ένα περβάζι παράθυρου και να κάθονται για να παίρνουν  τις ακτίνες του ήλιου. Eπίσης. τους αρέσει και το τζάκι αλλά χρειάζεται προσοχή να μη βρίσκονται κοντά και  για αυtό πρέπει να υπάρχει μία διaχωριστική σίτα για προστασία. Τέλος, χρειάζεται να παρακολουθούμε και τα ποδαράκια τους γιατί αν αυτά  είναι κρύα σημαίνει ότι κρυώνουν και για αυτό όταν είναι η ώρα του φαγητού είναι καλόν να υπάρχει ένα χαλάκι, για να πατούν εκεί. 

Ένα βολικό χειμερινό συνολάκι....

Για μικρούς και για μεσαίους σκύλους είναι αυτό το πλεκτό και χρηστικό σύνολο βολικό, ζεστό  πολύχρωμο και άνετο με ασσορτί σκουφάκι  για να διατηρείται θερμός τον χειμώνα... 

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ VERSACE! Ποιος είναι το νέο πρόσωπο του ιταλικού οίκου μόδας

Ο θαυμασμός ήταν αμοιβαίος. Η Ντονατέλα θαύμαζε τον Μαλούμα και ο Μαλούμα το στυλ του Versace. 
Έτσι, ο διάσημος Κολομβιανός τραγουδιστής μαζί με τον σκύλο του Buda έγινε το πρόσωπο για την νέα συλλογή ανδρικών ρούχων του οίκου Versace  για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022.
Η Ντονατέλα δήλωσε για αυτή την συνεργασία: ''Όταν γνώρισα πρώτη φορά τον Μαλούμα, κατάλαβα αμέσως την ενέργεια του και την φοβερή του προσωπικότητα. Δεν φοβάται την πρόκληση και είναι ο τύπος του άνδρα που θα κάνει την διαφορά και θα κάνει τον κόσμο καλύτερο, είναι ο τέλειος άνδρας για τον οίκο Versace. Είμαι πολύ χαρούμενη που είναι το πρόσωπο της νέας καμπάνιας μου.''
Από την πλευρά του ο  διάσημος τραγουδιστής είπε: ''Για μένα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, να είμαι το πρόσωπο ενός τέτοιου οίκου μόδας. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές του 2022 είναι για μένα που είχα μαζί και τον σκύλο μου. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου συνάντησε την μόδα''. 

Από πότε μπορεί να μείνει έγκυος μια γάτα;

Μια γάτα μπορεί να μείνει έγκυος από την ηλικία των 4 μηνών και μπορεί να γεννάει μέχρι το τέλος της ζωής. Για αυτό είναι σημαντικό οι γάτες να στειρώνονται νωρίς. 

Πότε η γάτα πίνει πολύ νερό;...


 Αν παρατηρείτε ότι η γάτα σας πίνει περισσότερο νερό και πολλές φορές, αυτό λέγεται πολυδιψία και σημαίνει ότι στη γάτα κάτι συμβαίνει στον οργανισμό της. 
 Η πολυδιψία συχνά είναι σύμπτωμα νεφρικής δυσλειτουργίας των νεφρών στη γάτα και όταν παρατηρήσετε αυτό το σύμπτωμα, τότε πρέπει να απευθυνθείτε γρήγορα στον ειδικό.....

Πότε αρέσει το κρύο σ' ένα σκύλο που μένει στο σπίτι του;.....

Πολλές φορές ο σκύλος αλλάζει συνήθειες, έτσι παρατηρούμε ότι ενώ μένει στο σπίτι, του αρέσει όμως να βγαίνει και να μένει στο χιόνι και στο κρύο. .Αυτό μπορεί να συμβαίνει, όταν ο σκύλος βαριέται να κάθεται μέσα και θέλει δραστηριότητες και άσκηση και για αυτό προτιμά να βγαίνει έξω και να παίζει ακόμα και με κρύο καιρό. Επίσης, αν αλλάξει κάτι στην οικογένεια είτε αυτό είναι ο ερχομός ενός μωρού ή ένας ξένός άνθρωπος για αυτόν στην οικογένεια αυτό προκαλεί και στο σκύλο μια αλλαγή στη συμπεριφορά του και αλλάζει συνήθεια και για αυτό προτιμά να μένει στο κρύο και στο χιόνι να παίζει αντί να είναι στη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ! Θα τα καταφέρει η τραυματισμένη φάλαινα;

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος
AΛΙΜΟΣ
Ελπίζω να... τα καταφέρεις. Η θάλασσα σε έχει ανάγκη.
Το ζώο είναι θαλάσσιο κητώδες θηλαστικό (ζιφιος).
Φαίνεται να είναι τραυματισμένο (φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα του) αλλά και να έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ίσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η φάλαινα φαίνεται να είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς διακρίνονται κόκκινα σημάδια στο σώμα της και σημείωσε πως δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη.
Ο ζιφιός είναι είδος κητώδους, το οποίο υπάγεται στις ραμφοφάλαινες και είναι η πιο διαδεδομένη από αυτές. Ο ζιφιός είναι το μοναδικό είδος στο γένος. Είναι μια από τις φάλαινες που ξωκοίλουν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά τα βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ! Τι έδειξε νέα έρευνα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία έρευνα από την βρετανική εταιρεία MIST για το πόσο επηρεάζει το κάπνισμα τον σκύλο.
Συγκεκριμένα, 1 στους 3 παραδέχθηκε πως ο σκύλος του έχει παρουσιάσει προβλήματα υγείας λόγω του παθητικού καπνίσματος, ενώ 1 στους 4 δήλωσε πως δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις και 1 στους 5 δεν θα σταματούσε το τσιγάρο για χάρη του σκύλου. 
Σημειώνεται ότι λόγω του καπνίσματος οι σκύλοι μπορεί να εμφανίσουν μολύνσεις στα μάτια, αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμα και καρκίνο στη μύτη. 


ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Ο ΓΑΥΡΟΣ κι άλλα ψάρια λόγω της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή απειλεί πολλά ζώα στο χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον, εκ των οποίων ένα είναι ο γαύρος. 
Το αγαπημένο ψάρι πολλών ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση, επειδή έχει αυξηθεί η θερμοκρασία του θαλάσσιου νερού. Αν όμως αυξηθεί κι άλλο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες δυσμενείς συνθήκες, ενώ η σαρδέλα θα τα καταφέρει. 
Πρόβλημα δεν θα έχει μόνο ο γαύρος. 
Έχει υπολογισθεί ότι για καθένα βαθμό που θα αυξάνεται η θερμοκρασία στο νερό της θάλασσας θα εξαφανίζονται πάνω από 3 εκατομμύρια ψαριών παγκοσμίως. 


Από τι υποφέρει συνήθως το Πεκινουά;...

Το Πεκινουά είναι ένας μικρός παλιός σκύλος που προέρχεται από τη Κίνα από όπου πήρε και το όνομα του. Ο σκύλος αυτός έχει  παχύ τρίχωμα που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, εύκολα παίρνει βάρος αλλά έχει κοντά ποδαράκια. Η πιο συχνή πάθηση που εμφανίζει ο μικρός αυτός σκύλος είναι η αρθρίτιδα και οι πόνοι στις αρθρώσεις. Μπορούμε να τον ανακουφίσουμε κατ' αρχάς διατηρώντας τον σε ένα σωστό βάρος,  φροντίζοντας να κινείται αλλά όχι πολύ και κυρίως μέσα στο σπίτι, δίνοντας του συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν γλυκοζαμίνη και βάζοντας στη τροφή του ουσίες με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως παπάγια, σέληνο, ένα ειδικό τριφύλι που λέγεται Αλφαάλφα ή Μηδική και τζίντζερ. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε μασάζ στις αρθρώσεις του και  να φροντίζουμε να έχει ένα ειδικό ορθοπεδικό στρωματάκι...

Πώς θα βοηθήσουμε μία μεγάλη γάτα;...

 

Μία μεγάλη σε ηλικία γάτα  χρειάζεται να έχει ένα ζεστό υπόστρωμα ή κρεβάτι για να ξεκουράζεται , γιατί συνήθως εμφανίζει μία δυσκολία  στο να σηκώνεται και στο να περπατάει όπως οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι , που αυτό οφείλεται σε δυσκαμψία των αρθρώσεων . Επίσης χρειάζεται καλή και ισορροπημένη τροφή και χαλαρό περπάτημα και άσκηση.. 

ΚΡΥΟ Ή ΖΕΣΤΗ; Τι προτιμούν οι σκύλοι;...

Κάθε σκύλος προτιμά να είναι στην ιδανική για αυτόν θερμοκρασία, για αυτό σκύλοι με μακρύ, παχύ και διπλό τρίχωμα προτιμούν να ζουν σε κρύο κλίμα, όπως οι σκύλοι Newfoundland και Saint Bernrd  ενώ σκύλοι κοντότριχοι με κοντό  ή καθόλου τρίχωμα όπως οι σκύλοι Pug και  Chihuhua είναι καλύτερα για αυτούς να ζουν σε κλίμα που είναι ζεστό.    

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΛΑ! Ποιος το είπε αυτό και πού;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΥΤΟ
"Τα σκυλιά είναι αιμοδιψή ζώα και θέλουν ανθρώπινο κρέας. Μήπως λύση για τα αδέσποτα είναι η φόλα;"
Απίστευτη αγόρευση δικηγόρου στο Μ.Π Άμφισσας στη δικη των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου .
Ατάραχη σύσσωμη η έδρα τον ακουγε να ξεστομίζει τις ποινικά κολάσιμες, αντιεπιστημονικές ,τριτοκοσμικές και αήθεις αυτές απόψεις .
Καλούμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο να στειλει επιστολή στο Δ.Σ.Αμφισσας , την οποία θα συνυπογράψει η ΠΦΠΟ και πάρα πολλοί άλλοι φορείς, με την οποία θα ζητιέται το λιγοτερο η δημόσια στηλιτευση των απόψεων του "αιμοδιψούς" δικηγόρου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ

Από πού κατάγεται ο Αυστραλιανός ποιμενικός;


Ο Αυστραλιανός ποιμενικός, αν και το όνομά του παραπέμπει στην Αυστραλία, στην πραγματικότητα δεν κατάγεται από εκεί.
Βάσκοι βοσκοί λέγεται πως ταξίδεψαν μαζί τους στην Αυστραλία και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι οι Αμερικανοί τους ονόμασαν Αυστραλιανούς ποιμενικούς. 




Αρέσουν στη γάτα οι πατάτες;...

 

Η γάτα είναι ως γνωστόν πολύ περίεργη παρόλο που είναι ζώο σαρκοφάγο και θέλει να μας συνοδεύει στο φαγητό μας και να δοκιμάζει τις γεύσεις. Μπορεί να δώσουμε στη γάτα από τις πατάτες που έχουμε στο πιάτο μας με μέτρο βέβαια γιατί οι πατάτες είναι πηγή από υδατάνθρακες, αλλά περιέχουν επίσης Κάλιο, Φωσφόρο και Βιταμίνη Β που είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των υδατανθράκων...

Ποια τροφή αρέσει ιδιαίτερα στα πουλάκια;...

 

Στα πουλάκια το χειμώνα τους αρέσουν ιδιαίτερα τα φυστίκια χωρίς το κέλυφος και να μην είναι αλατισμένα. Τα φυστίκια δίνουν στα πουλάκια τις πρωτεΐνες και το λίπος που χρειάζονται το χειμώνα και θεωρούνται το καύσιμο που χρειάζονται για να βγάλουν το χειμώνα τα πουλάκια...

To τρίχωμα του σκύλου τον προστατεύει από το κρύο;...

 Όλοι οι σκύλοι δεν αντέχουν στο κρύο και αλλά  όλοι οι σκύλοι δεν έχουν την ίδια ποσότητα και ποιότητα στο τρίχωμα τους για να έχουν την ίδια αντοχή στο κρύο. Για αυτό το λόγο ο σκύλος Husky αντέχει στο κρύο περισσότερο, γιατί έχει διπλό πάχος από τρίχωμα από το μικρό σκύλο Chihuahua που έχει λεπτό πάχος και κοντό τρίχωμα. Για αυτό το λόγο ο μικρός αυτός σκύλος εύκολα το χειμώνα παθαίνει υποθερμία και χρειάζεται να φορά  πουλόβερ όταν βγαίνει έξω...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Απόλαυση!

 Αυτό είναι απόλαυση, ζέστη στο μεγαλείο της, πώς δεν το  είχα σκεφτεί μέχρι τώρα;...


Στο χιονισμένο δάσος...

 

Δύο σκιουράκια παίζουν με ένα βελανίδι στο χιονισμένο δάσος κοντά στην πόλη Voronezh της Ρωσίας. 

Πώς η Ντίσνεϊ ανακυκλώνοντας βοηθάει τις μέλισσες...

Δραματικά έχει μειωθεί ο αριθμός των μελισσών, για αυτό η Ντίσνεϊ αποφάσισε να τις βοηθήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο. 
Τα τεράστια σπίτια από gingerbread που κατασκεύασε το προσωπικό της στο πάρκο Ντίσνεϊλαντ στην Φλόριντα για την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού πέρασαν οι εορτές τα έκοψε σε μικρά κομμάτια και τα μοίρασε ως φαγητό στις μέλισσες. 
Μια συνήθεια ανακύκλωσης που πραγματοποιεί η Ντίσνεϊ εδώ και μια δεκαετία.  


Ξέρετε ότι...

...οι γάτες κοιμούνται περισσότερο το χειμώνα με το κρύο από ότι το καλοκαίρι, αρκεί να έχουν καλή θερμοκρασία. Ιδανική θερμοκρασία στο δωμάτιο  που ζουν οι γάτες είναι από 25 μέχρι 30,βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία του σώματος στις γάτες είναι 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Γι' αυτό πρέπει οι γάτες να κοιμούνται σε χώρο που να έρχεται θερμότητα και κοντά στους σωλήνες του καλοριφέρ και να έχουν ένα ζεστό σπιτάκι...

Στη πασαρέλα με το άλογο!...

 Αυτή την εβδομάδα είναι η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Την εκδήλωση άνοιξε η Σαρλότ Κασιράγκι πάνω στο άλογο της. Η Σαρλότ Κασιράγκι αντιπροσωπεύει τον οίκο Σανέλ, είναια αναβάτρια και κόρη της πριγκίπισσας Καρολινάσ του Μονακό και εγγονή της Γκρέις Κέλι.

Tα ζώα καταλαβαίνουν το χιόνι;...

Τα ζώα αντιλαμβάνονται κάθε τι καινούργιο που συμβαίνει στο περιβάλλον αλλά και με αυτό αισθάνονται καλά, γιατί συναρπάζονται από αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με το χιόνι  γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι κάτι καινούργιο, αλλά τους αρέσει γιατί αισθάνονται ότι τους ενεργοποιεί  και τους  αναζωογονεί το δέρμα και το τρίχωμα. 

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΟ στους -17! Πώς κατάφερε να επιβιώσει ένα κορίτσι στο κρύο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις περιοχές στα ανατολικά της Ρωσίας. 
Στην πόλη Uglegors στο νησί Sakhalin ένα 10χρονο κορίτσι που είχε χαθεί κατάφερε και σώθηκε έχοντας αγκαλιάσει έναν αδέσποτο σκύλο.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η Vika Z φεύγοντας από το σχολείο τάισε τους σκύλους, όπως έκανε συνήθως. Τότε, ξέσπασε χιονοθύελλα.
Το κορίτσι αγκάλιασε έναν αδέσποτο σκύλο και βρέθηκε από έναν εθελοντή 12 ώρες μετά, το επόμενο πρωί. 

ΣΤΟΥΣ -60! Ποια ζώα αντέχουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες;

Στο πολύ κρύο στους -60 βαθμούς Κελσίου και σε ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει, όμως υπάρχουν κάποια ζώα, όπως το μοσχοβόδι, ο αρκτικός λύκος, η αρκτική αλεπού και η κουκουβάγια του χιονιού που μπορούν να επιβιώσουν. 

Ξέρετε ότι...

 

...στις αδέσποτες γατούλες πρέπει να έχουμε τώρα που κάνει κρύο εκτός από νερό φυσικό που να μην είναι όχι μόνο παγωμένο αλλά και λίγο θερμό και το φαγητό τους αν δίνουμε στις αδέσποτες γατούλες με φακελάκι πριν το δώσουμε να το έχουμε λίγο ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων... 

Πώς κάνουμε μπάνιο στο σκύλο με κρύο καιρό;

Το μπάνιο μπορεί να βοηθήσει το σκύλο το χειμώνα και να τον διατηρήσει ζεστό, αρκεί το μπάνιο να γίνει μέσα στο σπίτι να είναι σύντομο και όχι τόσο συχνό όσο το καλοκαίρι και να στεγνώνουμε πολύ καλά το σκύλο, γιατί αργεί πολύ περισσότερο να στεγνώσει το τρίχωμα του από ότι το καλοκαίρι. Επίσης, το νερό που χρησιμοποιούμε για το μπάνιο του σκύλου πρέπει να είναι θερμό, γιατί αυτό βοηθά το σώμα του σκύλου να έχει μία καλή θερμοκρασία...

Αρέσει στη γάτα το χιόνι;...

 Η γάτα λόγω και καταγωγής προτιμά το ξηρό και ζεστό κλιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γάτες που τους αρέσει το κρύο και αγαπούν το χιόνι και να παίζουν με αυτό και άλλες που προτιμούν να μείνουν στο σπίτι και άλλες που  προτιμούν το καταφύγιο τους. Οι γάτες όμως προτιμούν το χιόνι παρά τη βροχή, γιατί με τη βροχή βρέχεται όλο το σώμα τους και το τρίχωμα που γι' αυτό γίνεται βαρύ και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να μετακινηθούν, ενώ με το χιόνι είναι βρεγμένα μόνο τα ποδαράκια.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΤΟΣΟ ΖΕΣΤΟ! Ποιο ζώο έχει το πιο παχύ τρίχωμα;

Το πιο παχύ και ζεστό τρίχωμα έχει το μοσχοβόδι ή όπως αλλιώς λέγεται μοσχόβους ή μοσχοφόρος βους.
Ζει στην Γροιλανδία, στην Αλάσκα και στον Καναδά και το τρίχωμά του 8 φορές πιο ζεστό από αυτό του πρόβατου. 

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον σκύλο από το κρύο;

Πολύ κρύο κάνει αυτές τις ημέρες, για αυτό τα ζώα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. 
Εκτός από τα αδεσποτάκια, πρέπει να προσέχουμε και τα κατοικίδια.
Ειδικά για τον σκύλο πρέπει να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες, ώστε να τον προστατεύσουμε από το κρύο. 
Κατ' αρχάς, οι βόλτες πρέπει να έχουν μικρότερη διάρκεια
Η άσκηση είναι απαραίτητη ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, όμως ο σκύλος δεν πρέπει να εκτίθεται 
στον ψυχρό αέρα και την βροχή, ειδικά αν υποφέρει από κάποια πάθηση ή είναι μεγάλης ηλικίας.
Έτσι, μπορούμε να περιορίσουμε την διάρκεια της βόλτας μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες του σκύλου και να συνεχίσουμε την άσκησή του με δραστηριότητες εντός του σπιτιού. 
Επίσης, πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το σώμα και τα πέλματα
Οι σκύλοι μπορεί να έχουν το τρίχωμά τους, αλλά τις πολύ κρύες ημέρες δεν είναι αρκετό για να τους κρατήσει ζεστούς. 
Ειδικά οι σκύλοι με κοντό τρίχωμα ή η κοιλιά τους είναι χαμηλά προς το έδαφος χρειάζονται ενίσχυση, δηλαδή να φορέσουν κάποιο ρούχο για να αποφύγουμε τυχόν κρυοπαγήματα.
Προσοχή χρειάζονται και τα πατουσάκια που είναι πολύ ευαίσθητα. Για αυτό πρέπει να τα στεγνώνουμε μετά την βόλτα και μπορούμε να του φοράμε ειδικά μποτάκια.  
Ακόμα, πρέπει να του αυξήσουμε την ποσότητα της τροφής, ενώ δεν πρέπει να αφήνουμε τον σκύλο μέσα στο αυτοκίνητο, επειδή παγώνει πολύ γρήγορα. 
Όσο για το κούρεμα, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας δεν είναι η κατάλληλη περίοδος, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα υγείας. 
Τέλος ,αν ανάβουμε το τζάκι, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια σήτα, ώστε να αποφύγουμε εγκαύματα στο δέρμα του. 

Μη ξεχνάτε και τα πουλάκια με τη κακοκαιρία!

 Μη ξεχνάτε ότι και τα πουλάκια που έρχονται στην αυλή ή στο μπαλκόνι μας δυσκολεύονται με τη κακοκαιρία και το χιόνι να βρουν τροφή και νερό, για αυτό πρέπει να τα βοηθήσουμε. Αν δεν έχουμε ταΐστρες, μπορούμε να βάζουμε στο μπαλκόνι μας τροφή ή μπορούμε να φτιάξουμε στεφάνι με ξηρούς καρπού, όπως φυστίκια, κράνμπερυ, λιόσπορους, μικρά κομμάτια από ψωμί . Επίσης, τώρα το χειμώνα τους αρέσουν τα φρούτα, όπως κομματάκια από μήλο ή πορτοκάλι. Να ξέρετε ότι θα τα τιμήσουν  και  θα εκτιμήσουν τη βοήθεια σας...

Αυτή είναι λύση!

 Στη γάτα αρέσει να ζεσταίνεται από φυσικές πηγές θερμότητας και πρώτη και καλύτερη από αυτές είναι φυσικά ο ήλιος.  Τώρα όμως τον χειμώνα για να είναι ζεστή η γατούλα μας αυτή είναι η λύση ένα πρόσθετο κάθισμα που εφαρμόζει στο καλοριφέρ και ούτε γάτα ούτε ζημιά που λέμε...

Φροντίζετε το τρίχωμα το χειμώνα!

Ένας από τους τρόπους που μπορείτε να διατηρήσετε θερμό το σκύλο σας τώρα το χειμώνα, γιατί αρέσει και στο σκύλο όπως και στον άνθρωπο η  θερμοκρασία να είναι κανονική, είναι να βουρτσίζετε πολύ καλά το σκύλο σας τώρα τον χειμώνα. Βέβαια, δεν κουρεύετε το σκύλο με παχύ τρίχωμα, γιατί αυτό τον διατηρεί θερμό το χειμώνα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι επιμελές βούρτσισμα για να μην υπάρχουν κόμποι και να είναι καθαρό από πυτιρίδα.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ! Τα μυστικά μακροζωίας της βασίλισσας Ελισσάβετ

95 χρόνια ζωής μετράει η βασίλισσα Ελισσάβετ και έτσι έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, τον τίτλο του μακροβιότερου μονάρχη στον κόσμο. 
Όμως πώς τα κατάφερε έως εδώ;
Σύμφωνα με το βιβλίο του Bryan Kozlowski ''23 Rules for Living from Britain's Longest Reigning Monarch'', είχε πολλές και άλλες καλές συνήθειες που δεν είναι γνωστές. 
Κατ' αρχάς, δεν κάπνιζε, απέφευγε τον ήλιο, χρησιμοποιούσε κρέμες 11 δολλαρίων, είχε μια ισορροπημένη διατροφή με πολύ τσάι, μικρά γεύματα και σάντουιτς.
Ακόμα, η βασίλισσα Ελισσάβετ έκανε ιππασία μια ή δύο φορές την βδομάδα μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά πλέον δεν μπορεί, ενώ πήγαινε κάθε μέρα βόλτα με τους σκύλους. Μάλιστα, αν δεν μπορούσε το πρωί, τότε πήγαινε το απόγευμα. 
Τέλος, έχει καλά γονίδια, αφού και η μητέρα της έφθασε τα 101. 

Ο μεγαλύτερος σκύλος του σαλονιού

Ευγενής γίγαντας θεωρείται ο Μεγάλος Δανός λόγω του μεγέθους του αλλά και του χαρακτήρα του. 
Είναι ο μεγαλύτερος σκύλος σαλονιού στον κόσμο, αφού είναι πολύ ψηλός και το βάρος του κυμαίνεται από 45 ως 90 κιλά. 
Επίσης, είναι ήσυχος, φιλικός και παιχνιδιάρικος σκύλος. 
Ο Μεγάλος Δανός κατάγεται από την Γερμανία, για αυτό είναι γνωστός ως Γερμανικός Μολοσσός. 
Εκπαιδεύεται εύκολα, αλλά είναι λίγο επίμονος, χρειάζεται καθημερινή άσκηση και εκτόνωση και το 
προσδόκιμο ζωής είναι από 8 ως 10 χρόνια. 
Ο διάσημος Μεγάλος Δανός είναι ο Σκούμπι Ντου που δημιουργήθηκε από τους Joseph Barbera και William Hanna και ανήκει στον Σάγκι Ρότζερς. 

Tι φροντίδα χρειάζονται το χειμώνα οι μεγάλης ηλικίας γάτες;

Όταν μεγαλώσουν σε ηλικία οι γάτες, παρουσιάζουν όπως κι οι άνθρωποι προβλήματα με τις αρθρώσεις δηλαδή δυσκολεύονται να σηκωθούν και να περπατήσουν. Αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται με το κρύο του χειμώνα, για αυτό πρέπει να έχουμε τις γάτες αυτές σε ζεστό περιβάλλον, να φροντίζουμε να έχουν κατάλληλη τροφή και νερό, αλλά χωρίς να παίρνουν βάρος γιατί το χειμώνα με την ακινησία παίρνουν επί πλέον βάρος, να είναι δραστήριες δηλαδή να  ασχολούμαστε παίζοντας με αυτές, επίσης να παίρνουν συμπληρώματα για τις αρθρώσεις και ο χώρος που ξεκουράζονται να είναι ο πλέον ζεστός του σπιτιού.... 

Ποια είναι η διαφορά αδέσποτης και άγριας γάτας;

 

Τη διαφορά μπορείτε να τη διαπιστώσετε γιατί οι μεν αδέσποτες γάτες είναι κοινωνικοποιημένες, ψάχνουν φαγητό, ζητούν από τους ανθρώπους τροφή και τρίβονται στα πόδια τους και γενικά έχουν μία φιλική συμπεριφορά, ενώ οι άγριες γάτες αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή, είναι άπιαστες και ζουν σε κλειστές αποικίες μεταξύ τους...

Μία παγωμένη Κυριακή...

Σήμερα πράγματι κάνει πολύ κρύο, για αυτό το λόγο να ντυθείτε ζεστά, όπως μας συμβουλεύουν και βλέπετε  τα κατοικίδια μας η γατούλα  και ο σκύλος, που είναι τυλιγμένοι και οι δύο μαζί με μια μεγάλη μάλλινη κουβέρτα.....