728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

    ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΤΑ! Γιατί συνδέονται τόσο πολύ;

    Η σχέση γυναίκας και γάτας υπάρχει ανά τους αιώνες και είναι τόσο στενή προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων. Όμως υπάρχει εξήγηση για αυτή την σχέση; 

    Στην παραπάνω ερώτηση έχουν δοθεί διάφορες απαντήσεις. Στο βιβλίο του ''The Cat: An Introduction to the Study of Backboned Animals, especially Mammals''  (1881) ο St George Jackson Mivart έγραφε: '' οι γάτες έλκονται από αυτόν που ασχολείται περισσότερο με την φροντίδα του σπιτιού. Ένα ζώο που αγαπάει το σπίτι και είναι εξαιρετικά καθαρό είναι φυσικό να συνδέεται με την κυρία του σπιτιού''.

    Σε ένα άλλο βιβλίο με τίτλο ''Everybody's Cat Book'' (1909) η συγγραφέας Dorothy Bevill Champion υπονοεί την σχέση γυναίκας και γάτας γράφοντας: ''οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητες και φοβούνται πολύ την κακή συμπεριφορά''. Και συνεχίζει: ''Σε πολλές περιπτώσεις έχω δει την ευφυία της γάτας και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν μια γάτα είναι χαζή, είναι θέμα εκπαίδευσης''.

    Πιο πρόσφατα, έρευνα του 2011 από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης σε οικογένειες με γάτα έδειξε πως οι γάτες συνδέονται περισσότερο με τις γυναίκες από ότι με τους άνδρες.

    Από την άλλη, και οι γυναίκες προτιμούν τις γάτες από τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Eotvos Lorand στην Ουγγαρία, καθώς πιστεύουν πως τα ζώα θέλουν την προσοχή τους και ανταποκρίνονται στα συναισθήματά τους. 

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΤΑ! Γιατί συνδέονται τόσο πολύ; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top