728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

    Σε ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ από τον δήμο Γρεβενών

    Άγρια άλογα που κατέστρεφαν, όπως κατήγγειλαν αγρότες, τις καλλιέργειές τους, θα οδηγηθούν, ύστερα από εντολή εισαγγελέα, σε δημοπρασία στις 3 Μαΐου από τον δήμο Γρεβενών, 
    Όπως αναφέρεται στην περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας, «εκτίθεται με πλειοδοτική δημοπρασία, η εκποίηση 30 ανεπιτήρητων ζώων (ιπποειδή), που περιήλθαν στην περιουσία του δήμου Γρεβενών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν.4056/2012». Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 3 Μαΐου, στο Δημοτικό Κατάστημα (Πλατεία Ελευθερίας 1), ενώπιον της τριμελούς επιτροπής δημοπρασιών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης.
    Αν η δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί μέχρι να βρεθεί κάποιος αγοραστής για τα 30 άλογα.

    Όμως, την διαδικασία καταγγέλουν φιλοζωικές οργανώσεις και συγκεκριμένα η Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».
    Σύμφωνα με Εύη Κανιστρά από τη Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο γειτονικό από τα Γρεβενά χωριό, όπου κρατούνται τα άλογα, εκτιμά ότι πρόκειται για άλογα που είχαν αγοράσει παλαιότερα κάποιοι με επιδοτήσεις για προγράμματα οικοτουρισμού, αλλά όταν έπεσαν έξω οι επιχειρήσεις τους, τα άφησαν ελεύθερα στο βουνό και τώρα πωλούνται τα 30 προς 50 ευρώ το ένα.
    Υποστηρίζει πως το άρθρο 17 του νόμου 4056/2012, βάσει του οποίου γίνεται η δημοπρασία, αφορά τη διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, βοοειδών ή αιγοπροβάτων και όχι ιπποειδών και  γενικότερα δεν υπάρχει νομοθεσία που να προστατεύει τα ελεύθερα άλογα.


    Πηγή: Νατάσα Καραθάνου ΑΠΕ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σε ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ από τον δήμο Γρεβενών Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top