728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

    ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ! Αρκουδάκι σώθηκε από τον Αρκτούρο

    Μικρότερο και από παιδικό παιχνίδι είναι το αρκουδάκι που σώθηκε πρόσφατα από τον Αρκτούρο. 
    Το 3 μηνών αρκουδάκι βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε περιοχή της Φλώρινα και ύστερα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου.

    Ο Θωμάς, όπως ονομάσθηκε από τους κατοίκους γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά, κατάφερε να επιβιώσει παρά τις δύσκολες συνθήκες.
    Έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του, αλλά αυτός κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας καρπούς και χόρτα. 
    Μάλιστα, από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο Αρκτούρος ως τώρα, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

    Όπως έδειξε ο πρώτος έλεγχος στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου, το αρκουδάκι ήταν ελαφρώς λιποβαρές και υποσιτισμένο, όμως σε άριστη υγεία. Τρέφεται με ειδικό παρασκεύασμα γάλακτος, υποκατάστατο του μητρικού, ενώ δείχνει να προτιμάει κάποια φρούτα. 

    Ο Αρκτούρος καλεί τους πολίτες να υποστηρίξουν οικονομικά την ανατροφή του μέσα από το παρακάτω link https://www.arcturos.gr/adoption/thomas, καθώς ο  Θωμάς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του Αρκτούρου, με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον σε περίπου έναν χρόνο.

    πηγή: ΑΠΕ 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ! Αρκουδάκι σώθηκε από τον Αρκτούρο Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top