728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

    Πώς τα ζώα αντιμετωπίζουν την ζέστη;

    Όλα τα ζώα, τα θηλαστικά, τα πουλιά, τα αμφίβια έχουν αναπτύξει τους δικούς τους μηχανισμούς, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν την ζέστη και να δροσίζονται λίγο. 
    Κατ' αρχάς, ιδρώνουν τ' άλογα όπως οι άνθρωποι. 
    Όσο για τους σκύλους, ιδρώνουν από τα πατουσάκια, όμως η επιφάνεια δεν είναι μεγάλη και έτσι καταφέρνουν να δροσίζονται λαχανιάζοντας.
    Αποβάλλουν την θερμότητα οι ελέφαντες μέσα από τα αυτιά τους. Μάλιστα, τα αυτιά των ασιατικών ελεφάντων αποτελούν το 1/3 της της μάζας τους, γεγονός που τους επιτρέπει να επιστρέφουν στο περιβάλλον μέσα από αυτά το 1/3 της θερμότητας που θέλουν να αποβάλλουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους λαγούς. 
    Ένας άλλος τρόπος είναι η θερινή νάρκη
    Κάποια ζώα, μεταξύ αυτών διάφορα φίδια, πέφτουν σε νάρκη, για να αποφύγουν την ζέστη, ενώ άλλα ψάχνουν να βρουν ένα δροσερό καταφύγιο, για να περάσουν τις ζεστές ώρες, για παράδειγμα τα ερπετά κρύβονται κάτω από βράχους και οι χελώνες πηγαίνουν πιο βαθιά στο νερό.
    Ακόμα τα περισσότερα θηλαστικά που έχουν τρίχωμα μαδούν.

    Τέλος, λύση είναι η βουτιά. Τα γουρούνια που δεν ιδρώνουν κυλιούνται στο νερό ή στην λάσπη και έτσι προστατεύονται από τον ήλιο. Οι ελέφαντες, οι τίγρεις ακόμα και μικρότερα ζώα όπως τα πουλιά  βουτούν στο νερό. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς τα ζώα αντιμετωπίζουν την ζέστη; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top