728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

    Ανακαλύφθηκαν 2 νέοι σκορπιοί στην Ελλάδα

    Δύο νέα είδη σκορπιών προστέθηκαν στα ήδη 34 γνωστά της χώρας μας. Είναι ενδημικά και ζουν αποκλειστικά σε δυο ελληνικά νησιά: τη Σκύρο και την Άνδρο, σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση που έγινε από διεθνή ομάδα με τη συμμετοχή επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα.
    Συγκεκριμένα, τα δύο νέα είδη σκορπιών ανήκουν στο γένος Euscorpius της οικογένειας Euscorpiidae μίας εκ των τριών οικογενειών σκορπιών που υπάρχουν στην Ελλάδα.

    Οι δύο νέοι σκορπιοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ονομάστηκαν προς τιμήν των επιστημόνων που συνέλεξαν τους σκορπιούς στην Άνδρο και τη Σκύρο. Euscorpius simaiakisi προς τιμήν του διδάκτορα κ. Σημαιάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Euscorpius triantisi προς τιμήν του Αν. Καθηγητή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Τριάντη.

    Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι σκορπιοί φέρουν στο κεντρί δηλητήριο, το οποίο είναι αρκετά ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει από πολύ ήπια συμπτώματα, που εξαφανίζονται σύντομα, μέχρι σοβαρότερα όπως νέκρωση ιστών και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ανακαλύφθηκαν 2 νέοι σκορπιοί στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top