728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

    Το γαϊδουράκι της Παναγίας και η φυγή στην Αίγυπτο

    Στις 26 Δεκεμβρίου εορτάζεται η φυγή στην Αίγυπτο.
    Σύμφωνα με το κατά Ματθαίο ευαγγέλιο, άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε στο όνειρο του Ιωσήφ λέγοντας του να πάρει την μητέρα και το παιδί και να φύγουν για την Αίγυπτο, ώστε να σωθούν από τον Ηρώδη “Αναχωρησάντων δε αυτών ιδού άγγελος Κυρίου φαίνεται κατ’ όναρ τω Ιωσήφ λέγων: εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού και φέυγε εις Αίγυπτον και ίσθι εκεί έως αν είπω σοι. Μέλλει γαρ Ηρώδης ζητείν το παιδίον του απολέσαι αυτό. 14 Ο δε εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού νυκτός και ανεχώρησεν εις Αίγυπτον, 15 και ην εκεί έως της τελευτής Ηρώδου, ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος. Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου“. (Ματθαίον Β’ 13-18).

    Ένα επίκαιρο βιβλίο είναι αυτό με τίτλο: ''Το γαϊδουράκι της Παναγίας και η φυγή στην Αίγυπτο'' (Mary's Little Donkey and the Flight to Egypt) της Γκάνχιλτ Σελίν.
    Πρωταγωνιστής είναι ένα γαϊδουράκι που ήταν βρώμικο και τεμπέλικο. Όμως, όταν γνώρισε την Παναγία άλλαξε. Αυτό ήταν που τους μετέφερε στην φάτνη στην Βηθλεέμ αλλά και στην Αίγυπτο. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το γαϊδουράκι της Παναγίας και η φυγή στην Αίγυπτο Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top