Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Πόσο νερό πίνει ο σκύλος το καλοκαίρι;

Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ο σκύλος χρειάζεται περισσότερο νερό, για να μην αφυδατωθεί, ειδικά όταν βγαίνει βόλτα. 
Γι' αυτό, μπορεί να πιει διπλάσια ακόμα και τριπλάσια ποσότητα νερού από ότι τον υπόλοιπο χρόνο. 



Ο σκύλος του Σούπερμαν έχει πια την δική του ταινία

Mετά την απαγωγή του Σούπερμαν ο πιστός φίλος του Κρύπτο πρέπει να διαχειριστεί μόνος του τις δυνάμεις του στην νέα ταινία με τίτλο ''DC League of Super Pets'' που θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Ιούλιο. Είναι κι αυτός υπερήρωας, αφού πετάει, ακούει τα πάντα, διαθέτει ακτίνες Χ στα μάτια, παγώνει τους εχθρούς με την ανάσα του, πολεμάει το κακό και προστατεύει ζώα και ανθρώπους.
Για πρώτη φορά ο Κρύπτο εμφανίστηκε στα κόμικς το 1955 και αν και μοιάζει για λαμπραντόρ ριτρίβερ, δεν έχει ξεκαθαρισθεί η ράτσα του. 

Ποια βότανα βοηθούν τους μεγάλους σε ηλικία σκύλους;

Τα βότανα που βοηθούν το μεγάλο σε ηλικία σκύλο είναι αυτά που έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες και  απελευθερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, όπως λέγονται. Αυτές είναι ορισμένες ουσίες που συμβάλλουν στη ταχύτερη και καλύτερη έναρξη των διαδικασιών που γίνονται μέσα στο σώμα μας, καθώς μεγαλώνουμε σε ηλικία!
 Αυτά είναι ο Κουρκουμάς, η Ρίγανη, το θυμάρι, το πράσινο τσάι και η αγριοτριανταφυλλιά!

Βάλτου Ρίγανη...

Ο Άη Γιάννης που γιορτάζει σήμερα λέγεται και Ριγανάς, γιατί αυτή τη μέρα παλιά μάζευαν τη ρίγανη για όλο το χρόνο.
 Μάλιστα τη μάζευαν πολύ νωρίς το πρωί να μη τη δει ο ήλιος, γιατί πίστευαν ότι αυτή η ρίγανη έχει  μαγικές ιδιότητες και τη χρησιμοποιούσαν για τη διατήρηση των τροφίμων αλλά και για τα ζώα.
Αν μάλιστα μία δουλειά δεν πήγαινε καλά, τότε  μεταφορικά έλεγαν, βάλτου ρίγανη!...

Του Αη Γιαννιού του Ριγανά και του Κλήδονα

Σήμερα γιορτάζονται τα γενέθλια του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, του Αη Γιάννη του Ριγανά, του Αη Γιάννη του Κλήδονα, του Ριζικάρη και του  Λομπαδιάρη.
Παλιά αυτή την ημέρα έριχναν τον Κληδονα και έβλεπαν την τύχη των κοριτσιών που δεν είχαν παντρευτεί. Επίσης, μάζευαν ρίγανη από τη παραμονή και την έβαζαν μπροστά από το σπίτι, για να διώχνει το κακό. Τέλος, το βράδυ της παραμονής άναβαν φωτιές και περνούσαν από τη μία στην άλλη  πλευρά, γιατί ήταν ημέρα διαβατήρια και ουσιαστικά τελείωνε η άνοιξη και άρχιζε το καλοκαίρι.