728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ζωολογικό κήπο Λεμεσού

     
    Να κλείσει οριστικά ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού. 
    Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023  ώρα 15:00

    Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, οργανωμένες ομάδες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους και διαμαρτυρίες για το οριστικό κλείσιμο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού.
    Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και η ώρα 15:00, θα είμαστε για Τρίτη φορά έξω από τον ζωολογικό κήπου Λεμεσού. Εμείς θα επιμένουμε και θα αναμένουμε ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού θα είναι παρών για να παραλάβει το σχετικό υπόμνημα.
    Οι απανωτοί θάνατοι αθώων ζώων εντός του ΖΚ όχι μόνο θα πρέπει να εξιχνιαστούν με βάση την ΚΔΠ 81/2002 (Οδηγία 22/1999) και ζητούμε όπως κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ποινική δίωξη αυτών οι οποίοι είτε με τις πράξεις ή ενέργειες τους ή την ολιγωρία προκάλεσαν ίσως τον θάνατο αυτών των ζώων.
    Κε Δήμαρχε ζητούμε άμεσα όπως κλείσει ο ζωολογικός κήπος. Δηλώσατε ότι για την τύχη του ζωολογικού κήπου θα ερωτηθούν οι δημότες σας. Σεβαστό, όμως η ουσία είναι μία. Στον ζωολογικό κήπο διαπράχθηκαν εγκλήματα ενάντια στα αθώα τα ζώα και ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα εγκλήματα κατά των ζώων να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων. Κι αυτό γιατί, εγκληματική δεν χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά ανάλογα με το πρόσωπο του δράστη ή του θύματος. Εγκληματική είναι μια συμπεριφορά επειδή δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία των πολιτών. Και το κράτος πρέπει ν’ αφουγκράζεται την κοινωνία των πολιτών και να εκδίδει και να εφαρμόζει ανάλογους νόμους.
    Με βάση τα πιο πάνω θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την περαιτέρω λειτουργία του Ζωολογικού κήπου Λεμεσού, αλλά πιο σοβαρό είναι ότι το μέλλον των ήδη υπαρχόντων ζώων είναι πλέον αβέβαιο και απευχόμαστε να υπάρξουν και άλλοι θάνατοι αθώων ζώων, τα οποία σε τίποτα δεν έφταιξαν ή εγκλημάτησαν για να ευρίσκονται φυλακισμένα δια βίου, μέσα σε άχαρα κλουβιά και με μόνη δικαιολογία την ψυχαγωγία των ανθρώπων.
    ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ζωολογικό κήπο Λεμεσού Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top