728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

    ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ! Τι έδειξε έρευνα για τους σκύλους στην απαγορευμένη περιοχή

    Λίγο μετά την πυρηνική καταστροφή τον Απρίλιο του 1986 στο Τσέρνομπιλ, η Σοβιετική κυβέρνηση έδωσε την εντολή να εκκενωθεί η περιοχή και να θανατωθούν τα ζώα.
    Η απουσία των ανθρώπων επέτρεψε την επιστροφή της άγριας ζωής και έτσι σήμερα ζουν μερικοί σκύλοι οι οποίοι είναι απόγονοι των δεσποζόμενων που είχαν απομείνει εκεί. 
    Παρά τις έρευνες, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πώς η ραδιενέργεια έχει επηρεάσει τους ζωντανούς οργανισμούς.
    Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances με  επικεφαλής την Gabriella Spatola από το πανεπιστήμιο της νότιας Καρολίνας εξέτασε 302 αδέσποτους σκύλους στην αποκλεισμένη περιοχή από το 2017 έως το 2019. Παρατήρησαν πως ο καταρράκτης είναι αυξημένος, σημάδι της έκθεσης στην ραδιενέργεια για μεγάλο διάστημα, ενώ έψαξαν και για άλλες ανωμαλίες, όπως όγκους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως  πως το μοναδικό DNA τους κάνει αυτούς τους σκύλους ιδανικούς υποψήφιους για μελλοντικές έρευνες, ώστε να εξετασθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ραδιενέργειας στην υγεία των μεγαλόσωμων θηλαστικών. 



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ! Τι έδειξε έρευνα για τους σκύλους στην απαγορευμένη περιοχή Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top