Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Σε λίγο...

...μας αποχαιρετά ο Απρίλης με άστατο καιρό, ας πάει στο καλό!... 

Προετοιμασίες για τον Μάη μας...

 
Δ
ιανύουμε τη τελευταία μέρα του Aπριλίου. Πρωτομαγιά λοιπόν αύριο και συνήθως το στεφάνι το Μάη τον φτιάχνουμε από τη παραμονή. Ευκαιρία λοιπόν να πάμε στην εξοχή, να κόψουμε ένα κομμάτι από κλαδί ελιάς, να μαζέψουμε αγριολούλουδα, αρωματικά φυτά και κίτρινες μαργαρίτες και σπάρτα που βρίσκονται αυτό το καιρό σε αφθονία και να φτιάξουμε το δικό μας Μάη.
Ύστερα μπορούμε να τον στολίσουμε με κόκκινη κορδέλα και με ένα σκόρδο για την αποφυγή του κακού και το πρωί της Πρωτομαγιάς να τον κρεμάσουμε στο τοίχο του σπιτιού μας για να έχει και το σπίτι μας τη δροσιά των λουλουδιών.... 

Την ώρα που δύει ο ήλιος...

Μπροστά από το ηλιοβασίλεμα στο Eldorado do Carajas στην πολιτεία Πάρα στα βόρεια της Βραζιλίας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε o Guardian, κάθονται σε ηλεκτροφόρα καλώδια χελιδόνια. 

ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΕΔΩ! Ανησυχία στην Γερμανία για τον λύκο

Κτηνοτρόφοι, οικολόγοι και πολιτικοί στην Γερμανία συζήτησαν για το μέλλον του λύκου, 
Μετά από πολλές επιθέσεις σε ζώα στις φάρμες, η ένωση κτηνοτρόφων ζητά να χαλαρώσουν τα μέτρα
για τον λύκο, που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, και να μπορούν να πυροβολήσουν. 
Στην χώρα υπάρχουν 161 αγέλες, που αποτελούνται από 8 ως 12 λύκους, όπως έχουν καταγράψει οι αρχές, και 43 ζευγάρια και 21 μεμονωμένοι λύκοι. 
Ο πληθυσμός αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, από τότε που ο λύκος εντάχθηκε στα προστατευόμενα είδη 
Ήδη στα νότια της Βαυαρίας επιτρέπεται οι κτηνοτρόφοι να πυροβολούν τους λύκους, ενώ ο κυβερνήτης της Βαυαρίας Markus Boever κατά την επίσκεψή του στο Oberdaurf στα σύνορα με την Αυστρία δήλωσε πως η κτηνοτροφία είναι πιο σημαντική από τον θηρευτή και προσέθεσε πως: ''ο λύκος δεν ανήκει εδώ''. 
 

Ένας σκύλος για αθλητικούς τύπους!

 

Ο σκύλος Weimaraner είναι ένας που ταιριάζει σε ανθρώπους που τους αρέσει να αθλούνται και να είναι δρομείς. Του αρέσει να γυμνάζεται και να ασκείται σε μακρινές και κοντινές αποστάσεις, απολαμβάνει την άσκηση και τη δραστηριότητα και είναι ανθεκτικός  στη ζέστη. Μάλιστα, όταν ο σκύλος   Weimaraner δεν ασκείται καθημερινά, τότε παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς και γενικά είναι ανήσυχος. 

Μία καλή και στοργική σύντροφος!

Η γάτα ράτσας Ragdoll είναι μία στοργική σύντροφος και αποτελεί μία καλή λύση για άτομα που θέλουν γάτα που δεν χρειάζεται μεγάλη περιποίηση και φροντίδα. Η γάτα αυτή είναι γνωστή ότι ακολουθεί  τους κηδεμόνες της από δωμάτιο σε δωμάτιο στο σπίτι και χαίρεται όταν τους βλέπει να γυρίζουν στο σπίτι μετά από τη δουλειά τους. Της αρέσουν τα παιγνίδια, είναι κοινωνική και φιλική με τα παιδιά αλλά και με τα άλλα κατοικίδια που βρίσκονται στο σπίτι.  

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ! Τι έδειξε νέα έρευνα για τους σκύλους με άνοια

Οι άνθρωποι με άνοια έχουν προβλήματα στον ύπνο και παρόμοια συμπτώματα παρουσιάζουν και οι σκύλοι, όπως έδειξε έρευνα που είναι σε εξέλιξη. 
Σε αυτή πήραν μέρος 28 σκύλοι ηλικίας 10 έως 16 ετών οι οποίοι εξετάσθηκαν με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα κατά την ώρα ενός δίωρου ύπνου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Natasha Olby και συναδέλφων της από το πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας που γράφεται για το περιοδικό Frontiers in Veterinary Science, οι σκύλοι με άνοια έχουν πιο ασθενή μνήμη και κοιμούνται λιγότερο από τους υγιείς σκύλους. 

 

Ημέρα Υιοθεσίας

Όσοι ενδιαφέρονται για σοβαρή υιοθεσία στείλτε μας μήνυμα
(να σας πούμε που θα μας βρείτε).
Τα ζώα πλέον είναι άνευ ελέγχου με τις άπειρες εγκαταλείψεις.
Σκυλάκια και Γατάκια σε άμεση ανάγκη εύρεσης σπιτιού.Θα είμαστε εκεί να μιλήσουμε και να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που θα γεμίσει την ψυχή σας !
Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλα ζώα...Όσο είμαστε γεμάτοι,Αδυνατούμε!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1819860538529791&id=100015175860845

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1819323928583452&id=100015175860845

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1817481405434371&id=100015175860845

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1811959835986528&id=100015175860845

Eίναι καλό το κριθάρι για το σκύλο;

 

Το κριθάρι είναι υγιεινό και θεωρείται ασφαλές για το σκύλο, γιατί περιέχει χαμηλό ποσό χοληστερόλης και είναι πλούσιο σε ίνες. 
Επειδή όμως το κριθάρι είναι υδατάνθρακας κα δεν αποτελεί τη κυρία τροφή του σκύλου που είναι το κρέας δηλαδή οι πρωτεΐνες, για αυτό μπορούμε να δίνουμε μικρή ποσότητα  σε φαγώσιμα που περιέχουν κριθάρι στο σκύλο μας.

1 ΣΤΙΣ 5! Τι γένους είναι οι πορτοκαλί γάτες;

 

Οι πορτοκαλί ή πυρόξανθες ή κοκκινότριχες γάτες που ανήκουν στις λεγόμενες ginger γάτες είναι συνήθως αρσενικές και μάλιστα σε ποσοστό που φθάνει στο 80% περίπου και όπως υποστηρίζουν μελέτες, το υπεύθυνο γονίδιο για το γένος στις γάτες είναι λίγο διαφορετικό από των ανθρώπων. 
Μάλιστα, μόνο μία στις πέντε πορτοκαλί γάτες είναι θηλυκές. 

Αν βρέξει ο Απρίλης δύο νερά...

 

...και ο Μάης άλλο ένα, χαρά σε εκείνο το ζευγά που έχει πολλά σπαρμένα, έλεγαν παλιά αυτή τη παροιμία για το καλό που κάνει η βροχή το Μαγιάπριλο στους αγρότες που έχουν σπείρει.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ! Σε κίνδυνο τα ζώα στην χώρα

Τρομακτική φαντάζει η κατάσταση στο Σουδάν τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. 
Στο καταφύγιο Sudan Animal Rescue στην περιοχή Al Bageir που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου μαίνονται οι μάχες από τις 15 Απριλίου, κινδυνεύουν περισσότερα από 200 ζώα, μεταξύ αυτών 25 λιοντάρια και 6 ύαινες.
Ο ιδρυτής του Osmar Salih και η ομάδα του κάνουν ό,τι μπορούν.
''Δεν έχουμε προμήθειες, νερό, ρεύμα, βάζουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας, προσπαθούμε να τους παρέχουμε φαγητό και νερό'' δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Reuters την περασμένη Κυριακή λέγοντας πως από τη μια φροντίζουν τις οικογένειές τους, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα ζώα που έχουν σώσει.
Βόμβες έχουν χτυπήσει το καταφύγιο και μάλιστα στο κλουβί του λιονταριού, ενώ τα ζώα έχουν τρομοκρατηθεί και προσπαθούν να φύγουν.
Προσέθεσε πως δεν θέλει να θανατώσει τα ζώα ''Πολλοί μας λένε να τα ανακουφίσουμε, αλλά εμείς δεν θέλουμε''. 
Τόνισε πως πολλοί εγκαταλείπουν την χώρα αφήνοντας πίσω τους τα κατοικίδια τους. ''Πολύ λίγοι έχουν καταφέρει και τα έχουν πάρει μαζί τους. Πάρα πολλά ζώα είναι κλεισμένα σε σπίτια χωρίς φαγητό και νερό''. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το ΔΙΚΕΠΑΖ

Κλείστε τη ΚΟΛΑΣΗ ΔΙΚΕΠΑΖ και ελέγξτε επιτέλους όλα τα κολαστήρια των Δήμων!

Μπορούμε να δίνουμε Διαζεπάμη ή Valium στο σκύλο μας;

 

Το Valium ή Διαζεπάμη έχει πολλές χρήσεις στην Ιατρική αλλά και στο σκύλο, αφού χορηγείται όμως από Κτηνίατρο σε Νοσοκομείο για ζώα. 
 Το Valium χορηγείται  στο Νοσοκομείο με ενδοφλέβια ένεση, για να ηρεμήσει ο σκύλος πριν να κάνει χειρουργική επέμβαση και αυτό δρα σαν αγχολυτικό  σε διαφορετικά κέντρα του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Επίσης, χορηγείται σε καταστάσεις τρόμων και σπασμών όπως στην επιληψία  αλλά και  σε κράμπες  αλλά και όταν ο σκύλος είναι πολύ ανήσυχος όπως σε έντονα καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές, αλλά βέβαια κατόπιν ιατρικής παρακολούθησης.

Τί ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ έχουν οι στοργικές γάτες;

Οι γάτες που είναι στοργικές και τρυφερές έχουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι κοινωνικές και φιλικές και δεν είναι φοβισμένες.
Eπίσης, είναι υπάκουες, ήρεμες, χαλαρές και δεν είναι ανήσυχες και εκνευριστικές, Επίσης, οι γάτες αυτές επικοινωνούν με ήχους εκτός από το γνωστό νιαούρισμα τους και το κυριότερο καταλαβαίνουν το κηδεμόνα τους, όταν επιστρέφει στο σπίτι από μία δύσκολη μέρα και είναι στενοχωρημένος και χώνονται στην αγκαλιά  του για να του δείξουν τη κατανόηση τους.

'Ανοιξη παντού!

 Άνοιξη υπάρχει παντού και απόδειξη είναι τα πολλά λουλούδια που υπάρχουν γύρω μας και εμένα μου αρέσει να τα μαζεύω  και να τα προσφέρω, σκέφτεται ο Snoopy!

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΓΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ! Τι κατασκεύασαν μαθητές από την Τουρκία

Μια πρωτότυπη μηχανή δημιούργησαν μαθητές τεχνικού Λυκείου στην Τουρκία.
Με αυτή μπορούν να μετατρέψουν αποφάγια σε λιχουδιές για σκύλους και γάτες
Έτσι, θα μπορέσουν να μειωθούν τα απορρίμματα από τα σχολεία, τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα  ξενοδοχεία και θα γίνονται λιχουδιές για τα ζωάκια. 
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο  διευθυντής του Λυκείου Tayyip Sari, οι μαθητές έχουν διδαχθεί πόσο σημαντικό είναι τα μηδέν απορρίμματα και προσέθεσε: ''Κάναμε πολλές δοκιμές. Πρόσφατα τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε κάτι πρωτότυπο. Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που κατασκευάσαμε κάτι για τα ζωάκια '' 
ο μαθητής Burak Doner δήλωσε: ''η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική τώρα που οι πηγές περιορίζονται. Μέσω αυτού του προγράμματος χρησιμοποιούμε τα σκουπίδια και τα κάνουμε φαγητό για τους τετράποδους φίλους μας''.

VIRAL! Μα τόση ηρεμία...



Φυσικές συνταγές για εαρινές ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ στα κατοικίδια

Όπως γνωρίζουμε, οι αλλεργίες είναι στο ζενίθ την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μία καλά συνταγή για να μη ταλαιπωρούνται οι γάτες και οι σκύλοι μας από το ερεθισμένο τρίχωμα και τη φαγούρα είναι να πάρουν από το στόμα συμπληρώματα ωφέλιμων λιπαρών οξέων  όπως Ω3 και Ω6  που μειώνουν τη φαγούρα και βελτιώνουν τους ερεθισμούς στο τρίχωμα. Επίσης, και το λάδι καρύδας μειώνει την αλλεργική αντίδραση και  και έχει ως αποτέλεσμα ένα περισσότερο υγιεινό  τρίχωμα. 

Ποιές είναι οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ μεταξύ Αλπακά και Λάμα;

Οι διαφορές  που υπάρχουν μεταξύ Αλπακά και Λάμα  αφορούν κυρίως το μέγεθος τους, το μαλλί τους και το σχήμα του προσώπου τους, αλλά και το τρόπο που πλησιάζουν τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν ζήσει πολλά χρόνια. Επίσης, το μεν τρίχωμα του Λάμα αποτελείται από άγριο μαλλί, ενώ το τρίχωμα του Αλπακά αποτελείται από μαλλί  πιο λεπτό και πιο  μακρύ!

Ένα ξεχωριστό κρεβάτι!

 Η γλυκιά γατούλα είναι ευχαριστημένη μέσα στο μικρό αλλά χρηστικό και  μαλακό για αυτήν κρεβατάκι της  που έχει σχήμα μπανάνας!

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! Η πιο διάσημη γάτα του Ντουμπρόβνικ έφυγε από την ζωή

Η Αναστασία η πιο διάσημη γάτα του Ντουμπρόβνικ έφυγε από την ζωή την περασμένη Τετάρτη
Πέρασε την ζωή της έξω από το παλάτι του Ρέκτορα,  που ήταν πριγκιπική κατοικία μέχρι το 1808 και πλέον είναι μουσείο.
Έγινε το  σύμβολο της πόλης στην Κροατία και μάλιστα, το 2022 είχαν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές, για να μην απομακρυνθεί η Αναστασία από το παλάτι.
Πολλοί προσπάθησαν να της βρουν σπίτι, αλλά αυτή πάντα γύριζε εκεί.  

Ο ζαχαρένιος αυτός τυπάκος θέλει μια οικογένεια

Sam

Ο ζαχαρένιος αυτός τυπάκος αναζητά ακόμα το άλλο του μισό 
Βρέθηκε πριν 5 μήνες μαζί με τη μαμά του και άλλα 9 αδερφακια πεταμενος σε μια γωνιά ενός επαρχιακού δρόμου.
Ο σύλλογος μας περίθαλψε τη μαμά και τα 10 κουτάβια της, τα οποία κατάφεραν να μεγαλώσουν και τα 6 από αυτά είναι ήδη στις οικογένειες τους
Ο Σαμ μαζί με άλλα 3 αδερφάκια του ακόμα όμως δεν έχουν βρει τον προορισμό τους
Ένα πανέξυπνο πλάσμα, όπως αρμόζει σε κάθε κηνυγοσκυλακι, που λατρεύει τα χάδια
6 μηνών
θα φτάσει τα 20 κιλά
πλήρως εμβολιασμενος, αποπαρασιτωμενος
θα δοθεί με όλα τα νόμιμα
βρίσκεται Κόρινθο, μεταφέρεται
6976774532

Πού ζουν τα Αλπακά;

 

Τα Αλπακά είναι μηρυκαστικά ζώα και ανήκουν στην οικογένεια των Καμηλιδών. Ζουν κυρίως στη Χιλή αλλά και στη Βολιβία, στο Περού και στα βουνά των Άνδεων της Νότιας Αμερικής. 
Είναι έξυπνα και κοινωνικά ζώα, ζουν σε αγέλες και δεν μπορούν να ζήσουν μόνα τους, αγαπούν τους ανθρώπους, τα παιδιά αλλά και τα άλλα κατοικίδια. Τα αλπακά είναι κυρίως γνωστά για την υπέροχη γούνα τους, η οποία είναι πολύ  μαλακή και δεν συγκρατεί νερό και είναι η δεύτερη πιο ισχυρή ίνα μετά το μοχέρ που προέρχεται από τι κατσίκες Αγκύρας.  

Ένας ακόμα Ανοιξιάτικος κίνδυνος για το σκύλο!...

 

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όταν περπατάτε με το σκύλο σας σε λιβάδια και σε φάρμες που βρίσκονται ζώα. Επειδή μάλιστα η Άνοιξη θεωρείται εποχή ζευγαρώματος για πρόβατα και για αγελάδες και ο σκύλος είναι περίεργος μπορεί να ξεφύγει και να πάει κοντά στα ζώα. 
Τα πρόβατα και οι αγελάδες αλλά και τα μικρά τους τότε αισθάνονται ότι κινδυνεύουν και μπορεί να αντιδράσουν όχι μόνο αυτά στο σκύλο αλλά και ο τσοπάνης μπορεί ακόμα και να πυροβολήσει στη θέα ξένου σκύλου να τρέχει στο κοπάδι του. 
Γι' αυτό χρειάζεται όταν περπατάμε με το σκύλο μας σε λιβάδια, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κρατάμε το λουρί του σκύλου  πολύ κοντά μας!

Πω πω!

 Πόσο μου αρέσει να γλείφω και να τρώγω αυτό το γευστικό φρούτο που λέγεται μπανάνα, σκέφτεται η χαριτωμένη πορτοκαλί γατούλα!


Τρίτη 25 Απριλίου 2023

HAPPY FEET! Αν είσαι αληθινός, μπορείς να πετύχεις τα πάντα

Οι Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι γεννιούνται με ταλέντο στο τραγούδι.
Όμως, ο μικρός Μαμπλ είναι εντελώς φάλτσος αλλά έχει ταλέντο στο να χορεύει… κλακέτες.
Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες. Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια, όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα να τον διώξει.
Έτσι ο Μάμπλ, στην ταινία κινουμένων σχεδίων Happy Feet (2006) ξεκινάει ένα επικό ταξίδι στον παγωμένο κόσμο της Ανταρκτικής. 
 Περιπλανώμενος βρίσκει τους Πιγκουίνους της Αδελίας και θα γίνει φίλος με τον ροκ
γκουρού της φυλής, τον Λόβλεϊς. Με τη βοήθεια των νέων του φίλων, ο Μάμπλ θα συνειδητοποιήσει πως εάν είσαι αληθινός μπορείς να πετύχεις τα
πάντα στον κόσμο.