Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΓΙΑΤΙ ο Κουεντίν Ταραντίνο δεν σκοτώνει ποτέ στις ταινίες του τα ζώα;

Δεν υπάρχει ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο χωρίς βία, ωστόσο ο ίδιος έχει βάλει τα όρια του.
Ο διάσημος σκηνοθέτης, αν και παραδέχθηκε πως η μητέρα του έλεγε ότι καθένας μπορεί να αντέξει την βία στη σωστή δόση, σε συνέντευξή του στο Variety αποκάλυψε τον λόγο που δεν σκοτώνει ποτέ ζώα.
''Το να σκοτώνεις τα ζώα με ενοχλεί πολύ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Επίσης, τα έντομα.
 Κάποιο ζώο, κάποιο σκυλί, κάποιο λάμα, κάποια μύγα, κάποιος αρουραίος, δεν θα κάνει τίποτα για την ταινία σας. Θα σκότωνα ένα εκατομμύριο αρουραίους, αλλά δεν θέλω απαραίτητα να σκοτώσω έναν σε μια ταινία ή να δω έναν σκοτωμένο σε μια ταινία, γιατί δεν πληρώνω για να δω πραγματικό θάνατο''. 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τις φωλιές των χελώνων στις παραλίες του Πύργου

Δήμος Πύργου. Έρχονται αποδημητικά πουλιά, τα πυροβολούν ενώ απαγορεύεται. Κατεβαίνουν αλεπούδες να βρουν φαγητό, αφού δεν έχουν αφήσει ούτε ένα δέντρο, στήνουν θηλιές με σύρματα ή τις πυροβολούν. Πάνε οι καημένες οι χελώνες να γεννήσουν, σαρώνει τις φωλιές ο δήμαρχος

@EmptyTheCages_

Σάλος έχε προκληθεί από σχετικά με ανακοίνωση του Δήμου Πύργου πως καθαρίζει το παραλιακό μέτωπο από Άγιο Ηλία, Κατάκολο μέχρι και Ανεμοχώρι. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι παραλίες του Δήμου είναι εδώ και χρόνια προστατευόμενες περιοχές και ειδικά τέτοια εποχή έχουν γεννήσει αυγά οι χελώνες καρέτα-καρέτα και για να καθαριστεί αυτή η τεράστια έκταση χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα όπως τρακτέρ με εξάρτημα που χτενίζει την άμμο που αυτό σημαίνει την καταστροφή των φωλιών και των αυγών του απειλούμενου αυτού είδους.
Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και έχει δημιουργήσει αντιδράσεις ειδικά στο διαδίκτυο όπου εξαγριωμένοι πολίτες ¨βάλουν¨ ενάντια στο δήμο για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται. Το θέμα είναι πως οι παραλίες μας χρειάζονται τον καθαρισμό μετά και από τον χειμώνα όπου φερτά υλικά διάφορων ειδών έχουν κολλήσει στην άμμο. Όμως σε μια τέτοια προστατευόμενη περιοχή με αυστηρή νομοθεσία θα έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος καθαρισμού.

Η περίοδος ωοτοκίας των χελωνών διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Είναι σημαντικό να διατηρείται καθαρή η παραλία και ο καθαρισμός να γίνεται χειρωνακτικά και όχι με τη χρήση βαρέων οχημάτων, όπως επίσης και να περιορίζονται οι πηγές φωτός μετά τις 11 το βράδυ και να μην ανάβουμε φωτιές. Όπου βρίσκονται φωλιές είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να τοποθετούμε ομπρέλα και ξαπλώστρα κοντά στο σημείο αυτό. Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε να οδηγούμε ταχύπλοο με υψηλή ταχύτητα κοντά στην παραλία οπού γεννούν χελώνες.

Μάλιστα πριν λίγα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πάει στο δικαστήριο την χώρα μας για την μη προστασία των φωλιών χελώνας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο με αποτέλεσμα να πληρώσει το κράτος πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Η παραλία από το Κατάκολο μέχρι τις εκβολές του Αλφειού δεν συμπεριλαμβάνεται στο παραθαλάσσιο πάρκο όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα. Η παραλία είναι ελεύθερη. Αν κάποιοι θέλουν να…δεσμεύσουν και την παραλία τότε θα πρέπει να απαγορεύσουμε και στους λουόμενους από το απόγευμα και μετά να περπατάνε στην παραλία. Δε νομίζω να υπάρχει ατυχές περιστατικό, να καταστράφηκε έστω μια φωλιά».
πηγή: 

Οι μεγάλοι σε ηλικία σκύλοι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή το Καλοκαίρι!

 Πρέπει να ξέρουμε ότι η άσκηση στο σκύλο εξαρτάται από τη φυλή, την ηλικία αλλά και την υγεία του σκύλου, μόνο που το καλοκαίρι επειδή οι συνθήκες γίνονται πιο δύσκολες λόγω ζέστης πρέπει να αλλάζουμε το πρόγραμμα καθημερινής άσκησης του σκύλου. 
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μεγάλοι σε ηλικία  σκύλοι το καλοκαίρι  που δεν έχουν πια την αντοχή και τη  δύναμη που χρειάζεται για μεγάλη βόλτα. Για αυτό πρέπει να μη κυκλοφορούμε με το μεγάλο σκύλο τις θερμές ώρες της ημέρας, θα πρέπει να σταματάμε για να δίνουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και μετά να συνεχίζουμε και το βήμα μας να μην είναι γρήγορο, επίσης να ακολουθούμε πάντα συγκεκριμένη διαδρομή γιατί ο σκύλος περνώντας τα χρόνια χάνει μέρος των αισθήσεων και αποπροσανατολίζεται εύκολα.   

Ποιά παραλία έγινε ΔΙΑΣΗΜΗ από τις Γάτες;

 

Σε μία μικρή πόλη της Σαρδηνίας με πολύ λιγοστούς κατοίκους και συγκεκριμένα στη παραλία της Su Palloso ζει μία αποικία από γάτες, που έχουν κάνει διάσημη τη παραλία της μικρής αυτής πόλης που δεν έχει μαγαζιά και ξενοδοχεία. 
Οι τουρίστες όμως έρχονται να δουν και να αγκαλιάσουν τις γάτες της παραλίας που είναι εξημερωμένες και φιλικές  και αποτελούν  το αξιοθέατο της πολύ μικρής αυτής πόλης. 
Μάλιστα η διάσημη πλέον παραλία λόγω ότι υπάρχουν και ζουν εκεί οι γάτες έχει πάρει πολλά βραβεία από τουριστικούς πράκτορες και υπάρχει σε μεγάλα τουριστικά sites. 

Τί capuccino...

 Τι catpuccino όταν μάλιστα αυτή την εποχή είναι και κρύος, τότε είναι πραγματική απόλαυση δροσιά!