728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

    Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την κακοσμία του σκύλου μου;

    Η κακοσμία (κακή αναπνοή) σε σκύλους προκαλείται συνήθως από βακτήρια που υπάρχουν στην στοματική κοιλότητα, τερηδονισμένα δόντια, φλεγμονή στα ούλα και στις αμυγδαλές. Αυτό είναι ένδειξη ότι ο σκύλος σας χρειάζεται καλύτερη οδοντιατρική φροντίδα. Διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα στο στομάχι, στο συκώτι και στα νεφρά. Με άλλα λόγια, η κακοσμία, αν δεν θεραπευθεί έγκαιρα, είναι η αρχή εκδήλωσης άλλων σοβαρότερων νοσημάτων.
    Στην περίπτωση, λοιπόν, της κακοσμίας, πρέπει να...
    βουρτσίζετε τα δόντια του όσο το δυνατόν συχνότερα. Το ιδανικό είναι η καθημερινή φροντίδα. Πρέπει να προσέξετε η οδοντόκρεμα να είναι κατάλληλη για σκύλους, αλλιώς μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα. Αν είναι εύκολο, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και στοματικά διαλύματα με χλωρεξιδίνη.
      Επίσης, είναι απαραίτητο ο σκύλος να έχει μία ισορροπημένη διατροφή, η οποία να περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά από λαχανικά, υδατάνθρακες (ρύζι) και όχι πολύ κρέας. Καλό είναι να έχει γεύματα σε τακτικές ώρες, ώστε έτσι να είστε σε θέση να ελέγχετε αν και πόσο τρώει.
    Ακόμα, κυκλοφορούν λιχουδιές και παιχνίδια που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των δοντιών του. Αυτά αφήνουν μία ευχάριστη αναπνοή.
    Αν παρ' όλα αυτά, η κακοσμία επιμένει, τότε πρέπει να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την κακοσμία του σκύλου μου; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top