728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

    Αλωπεκία: μία συχνή δερματική νόσος στον σκύλο...

    Είναι γνωστό ότι το τρίχωμα του σκύλου πέφτει. Αυτό είναι φυσιολογικό και εξαρτάται από την εποχή, την ράτσα και το περιβάλλον. Μερικές φορές, όμως, η απώλεια του τριχώματος είναι μεγαλύτερη και διαρκεί περισσότερο. Αυτή είναι μία παθολογική κατάσταση που ονομάζεται αλωπεκία. Πρόκειται για μία πολύ συχνή νόσο του δέρματος. Εμφανίζεται σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα, ορισμένες ράτσες όπως τα ντόπερμαν είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση της νόσου. Η αλωπεκία μπορεί να είναι...
    πρωτοπαθής, δηλαδή να συμβαίνει μόνο απώλεια τριχώματος, ή δευτεροπαθής, δηλαδή να είναι εκδήλωση και άλλων ασθενειών.
    Αιτίες της εμφάνισης της νόσου είναι ενδοκρινικές ή ορμονικές διαταραχές, παράσιτα, βακτηριακές ή από μύκητες λοιμώξεις, γενετικές ανωμαλίες, τραύματα στην κεφαλή, αλλεργικές και ανοσολογικές αντιδράσεις, άγχος και κακή διατροφή. Επίσης, ύστερα από θεραπεία όγκων με χημιοθεραπεία εμφανίζεται πολύ συχνά αλωπεκία. 
    Με την θεραπεία της αλωπεκίας δεν καταφέρνουμε να θεραπεύσουμε την αιτία της νόσου αλλά να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα που προκαλούνται από αυτή, όπως ο έντονος κνησμός.
    Έτσι, καλό είναι να χρησιμοποιούμε διάφορες αλοιφές, κρέμες, λοσιόν κατάλληλα σαμπουάν, προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση από τα συμπτώματα φλεγμονής.Ακόμα, συστήνεται η τοπική χρήση αντιβιοτικών και αντιισταμινικών ή χορήγηση από το στόμα. Τέλος, συμπλήρωμα μελατονίνης ή βιταμίνης D βοηθούν τον σκύλο να ξεπεράσει το πρόβλημα.



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αλωπεκία: μία συχνή δερματική νόσος στον σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top