728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

    Πήρε τον σκύλο της στην αίθουσα τοκετού

    Άδεια για να έχει μαζί της την ώρα του τοκετού όχι μόνο τον σύζυγό της, αλλά και τον σκύλο της πήρε μία Βρετανίδα από το νοσοκομείο Σαν Μισέλ στο Μπρίστολ. Ο σκύλος ήταν διαπιστευμένος θεραπευτής και η ιδιοκτήτης του αιτήθηκε την παρουσία ως μέσου χαλάρωσης και όχι ως κατοικίδιου.
    Ο διοικητής του νοσοκομείου, που υπέγραψε ότι κάνει αποδεκτή την αίτηση, υποστήριξε ότι ο Μπάρνι, όπως ονομάζεται το τετράποδο λαμπρατόρ - «ψυχολόγος», έχει ήδη αποδειχθεί και διαπιστευτεί για την ανακουφιστική φροντίδα που προσφέρει απλώς με την παρουσία του.
    Εντούτοις, η παρουσία του σκύλου στην αίθουσα τοκετού και γενικότερα μέσα στο νοσοκομείο προκάλεσε και αρνητικές αντιδράσεις. «Τρομοκρατηθήκαμε και με τους γιατρούς και με τους νοσηλευτές. Δεν είναι δυνατόν να...
    βάζουν σκυλιά μέσα στα νοσοκομεία», αναφέρουν επισκέπτες του νοσοκομείου στη βρετανική εφημερίδα Sun.
    H ειδική άδεια δόθηκε στον Μπάρνι καθώς έχει περάσει ειδική εκπαίδευση και έχει διαπιστευτεί ως σκύλος – θεραπευτής και όχι απλώς ως κατοικίδιο. Αυτό σημαίνει ότι με τη συντροφιά του έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζει το βαρύ συναίσθημα χρονίως πασχόντων ασθενών.
    Αυτή είναι και η «δουλειά» του, άλλωστε, να βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων με χρόνια νοσήματα, αλλά όχι μέσα σε χειρουργεία.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πήρε τον σκύλο της στην αίθουσα τοκετού Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top