728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

    Είναι ο σκύλος σας αισιόδοξος;

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ο σκύλος σας είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος; Μία έρευνα που έγινε από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol στην Βρετανία με επικεφαλής τον Mike Mendl το 2010 μπόρεσε να δώσει μία  απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
    Σκοπός της έρευνας ήταν να βρεθούν οι λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι των καταφυγίων δεν υιοθετούνται εύκολα.Συμμετείχαν 24 σκύλοι από διαφορετικά καταφύγια της Βρετανίας.
    Η μεθοδολογία της έρευνας περιελάμβανε δύο τρόπους.
    Κατ' αρχάς, ένα μέλος της ερευνητικής ομάδας  έπαιζε με κάθε σκύλο σε ένα δωμάτιο επί 20 λεπτά. Την...
    επόμενη μέρα, ο σκύλος έμενε μόνος του στο δωμάτιο. Μέσω μίας κρυφής κάμερα τον παρακολουθούσαν για να δουν πότε θα εκδήλωνε σημάδια ανησυχίας.
    Στη συνέχεια,εκπαίδευαν τους σκύλους σε  ποιο σημείο του δωματίου ήταν το μπολ με το φαγητό. Σε άλλο μέρος του χώρου υπήρχε ένα άδειο μπολ. Οι ερευνητές άλλαζαν θέση στα μπολ και παρατηρούσαν τις αντιδράσεις των σκύλων.
     Έτσι, μπόρεσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι που βρήκαν το φαγητό πιο γρήγορα ήταν αισιόδοξοι σε αντίθεση με εκείνους που άργησαν να το βρουν.
     Επίσης, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι απαισιόδοξοι σκύλοι γαβγίζουν και δαγκώνουν περισσότερο από τους αισιόδοξους.  
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Είναι ο σκύλος σας αισιόδοξος; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top