728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

    Oι σκύλοι προτιμούν Μπετόβεν και Μότσαρτ...

    Λέγεται πως η μουσική εξημερώνει τα ήθη των ανθρώπων. Των σκύλων  όμως; Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει την επίδραση της μουσικής στην συμπεριφορά των σκύλων και τα αποτελέσματά τους είναι πολύ ενδιαφέροντα.
    Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Deborah Wells από το Queens University στο Μπέλφαστ, στην βόρεια Ιρλανδία μελέτησε τις αντιδράσεις 50 σκύλων, οι οποίοι άκουσαν τρία είδη μουσικής.
    Όταν άκουσαν...
    κλασική μουσική όπως Βιβάλντι, Mότσαρτ και Μπετόβεν,  ήταν ήρεμοι και μερικοί κοιμόντουσαν. Αντίθετα, έγιναν πιο ζωηροί και γάβγιζαν με την heavy metal μουσική. Η ποπ μουσική τους επηρέασε λιγότερο.
    Παρόμοια έρευνα που διεξήχθη από το Rehoming Centre του National Canine Defense League στο Evensham της Βρετανίας κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. Και η τελευταία μελέτη που έγινε από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο στην Αμερική με υπεύθυνη την Lori Kogan συμφωνεί τις προηγούμενες.
    Επομένως, η μουσική επηρεάζει την ψυχική διάθεση όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των σκύλων.
    Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα καταφύγιο ζώων στην Αριζόνα της Αμερικής βάζει κλασική μουσική σε αυτά, καθώς οι υπεύθυνοι έχουν παρατηρήσει ότι με αυτό τον τρόπο τα ζώα είναι πιο ήρεμα και πιο συμπαθή στους επισκέπτες. Έτσι μεγάλο ποσοστό αυτών αποφασίζει πιο εύκολα να υιοθετήσει ένα από αυτά τα ζωάκια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Oι σκύλοι προτιμούν Μπετόβεν και Μότσαρτ... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top