728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

    Σκύλος δηλητηριάστηκε από φόλα. Τι μπορούμε να κάνουμε;

    Συχνά πυκνά ακούμε να βρίσκονται φόλες σε διάφορα μέρη της χώρας. Πώς μπορούμε εμείς να αντιδράσουμε σε μία τέτοια περίπτωση; 
    Κατ' αρχάς, πρέπει έχουμε υπόψη μας ότι η δηλητηρίαση ζώων απαγορεύεται ρητά σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4039/2012 και διώκεται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή μπορεί να το καταγγείλει οποιοσδήποτε. Το άρθρο 20 του ίδιου νόμου προβλέπει ότι για το αδίκημα αυτό επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή από 5 ως 15 χιλιάδες ευρώ. 
    Αν πέσει, λοιπόν, στην αντίληψή μας τέτοιο...
    περιστατικό, ειδοποιούμε την αστυνομία, που είναι υποχρεωμένη να έρθει στο μέρος του δυστυχήματος, και την ενημερώνουμε.Συγχρόνως, πρέπει να ειδοποιήσουμε και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας, για να έρθει να πάρει το δηλητηριασμένο ζώο και να το στείλει σε εργαστήριο για τοξικολογικό έλεγχο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, φροντίζουμε να πάρουμε μία βεβαίωση για την δηλητηρίαση από κτηνίατρο. Διαφορετικά, μεταβαίνουμε εμείς στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να γνωστοποιήσουμε το γεγονός και να καταθέσουμε μήνυση.
    Ακόμα, μπορούμε να κολλήσουμε στην περιοχή αφίσες, με σκοπό να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για το συμβάν. Με άλλα λόγια, προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό το γεγονός, προκειμένου να αποθαρρύνουμε τον δράστη από τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.
    Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς και αδρανείς σε ένα τέτοιο έγκλημα...


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σκύλος δηλητηριάστηκε από φόλα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top