728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

    Σκύλος μόνος στο σπίτι...

    Η ζωή σήμερα μας αναγκάζει πολλές φορές να αφήνουμε τον σκύλο μας μόνο στο σπίτι. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, πως έχει εκπαιδευθεί κατάλληλα.
    Κατ' αρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι ο σκύλος σας, μόλις έρθει στο σπίτι, νιώθει ισότιμο μέλος της οικογένειάς σας. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να είναι όλη την ώρα μαζί σας. Για αυτό, γίνεται ανήσυχος, όταν μένει μόνος του. Η αγχώδης συμπεριφορά του εξαρτάται τόσο από την φύση του όσο και από την εκπαίδευσή του. Επομένως, πρέπει να τον διδάξετε με υπομονή πώς θα μπορεί να μένει στο σπίτι χωρίς εσάς.
    Αν έχετε κουτάβι, δεν...
    πρέπει την πρώτη φορά να το αφήσετε μόνο περισσότερο από πέντε λεπτά. Μάλιστα, μπορείτε να βάλετε κοντά του ένα καλαθάκι ανοιχτό για να κάθεται μέσα. Σταδιακά θα αυξάνετε τον χρονικό διάστημα που θα παραμένει μόνο.
    Και στον μεγάλο σκύλο η εκμάθηση γίνεται βήμα βήμα. Την πρώτη φορά πρέπει να τον αφήσετε μόνο για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τις αντιδράσεις του. Το κατάλληλο δωμάτιο για τον μεγάλο σκύλο θεωρείται η κουζίνα, αφού είναι ένας εύκολα προσβάσιμος χώρος, όχι πολύ μεγάλος και καθαρίζεται εύκολα.
    Την δεύτερη φορά καλό είναι να τον αφήσετε για 30 ως 45 λεπτά.Αργότερα, μπορείτε να ρωτήσετε τον γείτονα αν γάβγιζε ή έκλαιγε, όσο ήταν μόνος του.
    Πρέπει να ξέρετε ότι πολλοί σκύλοι συνήθως καταστρέφουν χάρτινα αντικείμενα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον τιμωρήσετε, όταν κάνει κάποια ζημιά στο σπίτι,επειδή θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.Αυτό σημαίνει ότι η ζημιά που θα βρείτε στο σπίτι την επόμενη φορά θα είναι μεγαλύτερη.
    Αν τον βρείτε να κάθεται στο σπίτι ήσυχα, όταν επιστρέψετε, καλό είναι να τον επιβραβεύσετε με τις αγαπημένες λιχουδιές του.Έτσι θα συνδέσει την παραμονή του στο σπίτι με κάτι ευχάριστο. Επίσης,μπορείτε να του αφήνετε παιχνίδια, όπως οι πάνινες μπάλες, με τα οποία θα απασχολείται για ώρα, ώστε να μην βαριέται μόνος του.
    Ακόμα και όταν καταφέρετε να τον εκπαιδεύσετε να μένει μόνος στο σπίτι, δεν πρέπει να τον αφήνετε ποτέ μόνο περισσότερο από 4 ώρες, καθώς ο σκύλος χρειάζεται την συντροφιά σας και τον περίπατο του μαζί σας. Στην περίπτωση που εργάζεστε όλη την ημέρα, είναι αναγκαίο να έχετε ένα γείτονα, ένα φίλο ή έναν εκπαιδευτή, για να προσέχει τον σκύλο σας.
    .


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σκύλος μόνος στο σπίτι... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top